З’їзд партії ЄвроСолідарність офіційно висунув кандидатом у народні депутати Юлію Кузьменко (фото, відео)

«Європейська Солідарність» висунула дитячого кардіохірурга, волонтерку Юлію Кузьменко кандидатом у народні депутати у 50-му окрузі на Донеччині

Партія «Європейська Солідарність» висунула відому волонтерку, дитячого кардіохірурга, кандидата медичних наук Юлію Кузьменко кандидатом на довиборах у Верховну Раду в окрузі №50 на Донеччині.

Таке рішення ухвалив з’їзд партії у відповідь на численні звернення ветеранських та волонтерських громадських організацій.

«До «Європейської Солідарності» надійшло дуже багато звернень з багатьох регіонів, і від різних організацій патріотичного українського спрямування. Від громадської організації «Рівне-ТАКМЕД», це медики з досвідом участі у бойових діях, які дали знання тактичної медицини 25 тисячам військовослужбовців. Це громадська організація «Фонд підтримки гірсько-штурмової бригади «Едельвейс». Це звернення від цілої низки громадських, зокрема ветеранських організацій Дніпра; від громадських організацій Донецької області, зокрема від спілки «Захисники Донеччини» і Спілки ветеранів АТО. Це звернення від організації «Солідарна Справа громад», – повідомила народна депутатка, медик-доброволець, засновниця медичного батальйону «Госпітальєри» Яна Зінкевич.

«В усіх цих зверненнях до партії звучить одна думка, прохання, вимога, заклик – підтримати на довиборах до Верховної Ради по 50-му виборчому округу відомого в Україні волонтера, дитячого медика Юлію Кузьменко, яку зараз бездоказово і несправедливо переслідує влада», – говорить Яна Зінкевич. Вона зауважила, що вже більше року триває розслідування у справі Шеремета, у якому слідчі просто рятують честь президентського мундиру.

Яна Зінкевич також нагадала, що «Європейська Солідарність» закликає парламент ухвалити постанову про припинення політичних репресій в Україні. «В особі Юлії Кузьменко ми підтримуємо усіх несправедливо переслідуваних в Україні патріотів, волонтерів, ветеранів і майданівців», – каже Зінкевич.

У своєму онлайн-зверненні Юлія Кузьменко, яка перебуває під домашнім арештом, нагадала, що у 2014 році тисячі волонтерів і добровольців піднялися на захист країни. Тоді вони сприймали як недобрий жарт можливість переслідування за це. «А тепер, – каже Кузьменко. – це реальність».

«І ось за вікном 2021 рік. Переслідування та репресії проти політиків, проти громадських діячів, активістів, волонтерів та військових набули сили та обертів таких, які були, мабуть, останній раз за радянських часів. Вони навіть набули статусу системних», – говорить Кузьменко.

Юлія Кузьменко також наголосила, що Донбас – це її батьківщина, Донбас має бути і відчувати себе частиною України.

Кузьменко подякувала усім громадських організаціям за підтримку, а партійцям «Європейської Солідарності» – за рішення підтримати її кандидатуру.

«Системні переслідування народжують системну боротьбу. Тому я дякую партії «Європейська Солідарність», що в ці темні часи її депутати стали пліч-о-пліч з нами та іншими звичайними українцями. Я не хочу бачити патріотів за ґратами за фальсифікованими справами. Я не хочу бачити свою країну знову під російським ярмом. Тому таке рішення прийнято, і тому я тут», – говорить Кузьменко.

«Добре розуміючи, що саме зараз необхідно виступити єдиним фронтом не тільки політикам. а й волонтерським та іншим громадянським організаціям, я прийняла рішення балотуватися до Верховної Ради», – зазначила Юлія Кузьменко.

Учасники з’їзду також закликали усі демократичні сили в Україні до об’єднання проти загрози російського реваншу.

Довибори у 50-му окрузі на Донеччині відбудуться 28 березня 2021 року.

Як відомо, на довиборах у 87-му окрузі в Івано-Франківській області, які теж відбудуться 28 березня, від «Європейської Солідарності» балотується доброволець, учасниця АТО, громадська активістка Маруся Звіробій-Біленька.

Джерело

 

Нарешті влада побачила, що широко розрекламована «тиша» насправді є війною – Петро Порошенко

Українська армія сьогодні потребує захисту від недолугої влади, яка у гонитві за «миром в очах Путіна» відвела війська з позицій, зруйнувала аеророзвідку, відкликала контрснайперські групи і зрештою дійшла до штрафів бійців ЗСУ за вогонь у відповідь. Про це п’ятий Президент, лідер «Європейської Солідарності» Петро Порошенко заявив під час виступу на з’їзді партії. Він закликав негайно повернути на позиції контрснайперські групи, адже зараз українські військові гинуть від рук ворожих снайперів.

«Нарешті представники «зеленої влади» побачили, що широко розрекламована тиша насправді є війною. І, якщо заплющувати очі і займати «страусину позицію», війна не закінчується. Уявіть собі: головною проблемою, яку підняли зараз наші воїни — це штрафи за вогонь у відповідь. Це у якій країні в таких умовах знаходяться героїчні Збройні Сили, які були створені під час нашої каденції», – обурюється Петро Порошенко.

«Як можна думати про країну і про армію, коли ти відводиш контрснайперські підрозділи? Коли левова частина наших бійців гине саме від снайперського вогню? Контрснайперські підрозділи створені також нашими зусиллями. Маю право це казати. Бо все, починаючи від снайперської зброї і закінчуючи набоями, купував за власні гроші. Бо снайпер має не тільки в умовах бойових дій, а й кожен тиждень тренуватися бойовими набоями», – нагадує Петро Порошенко.

«Як можна заборонити проводити розвідку дронами? Зараз ми запросили на Годину запитань до уряду у п’ятницю міністра оборони, щоб він відзвітував, скільки саме наших бійців було оштрафовано. І скільки саме грошей вони зняли з наших воїнів. Скільки саме ми маємо терпіти, коли у нас бал правлять «аватари», і ми не можемо дати їм гідну відсіч і гідну відповідь?», – наголошує п’ятий Президент.

«Позиція нашої політичної сили: армія і воїни сьогодні потребують нашого захисту. І ми не можемо і не будемо мовчати», – наголошує Порошенко.

Джерело


Олексій Петров

Я понимаю, что поймут не все, но всё же попытаюсь…

Сегодня пока раскачиваются информационные волны, а завтра ударят. Со всей силы. Привычно уже принеся тонны информационной грязи. Придумывая десятки историй о том, что ездила не так, не туда, не к тем и не с тем.
В чем дело? Сейчас расскажу…

По избирательному округу 50 (на выборах в депутаты Верховной Рады Украины) будет баллотироваться Julia Kiyan Kuzmenko. Её кандидатуру выдвинула партия Європейська Солідарність.

Да, наверное, можно было сделать акцент на другом человеке. Возможно, даже более известном в медийном плане. Определенно более известном. Бывшем депутате одного, двух, а то и трёх созывов. Более чем уверен, что многие политики были бы несказанно рады такому подарку. Победишь или нет, не известно. Но уж точно получишь гору медийных плюшек, а для политиков уходить в тень, это, знаете ли…, сродни политическому нокауту, если не сказать больше.

Но тут ситуация несколько иная. Наверное, даже совершенно нестандартная, и поэтому для многих неожиданная.

К лидеру партии «ЄС» Петру Порошенко письменно обратились представители региональных ветеранских организаций с просьбой выдвинуть на выборы Юлию Кузьменко, Андрея Антоненко, Яну Дугарь или Викторию Котеленец. В результате чего было принято решение – кандидатом от партии выдвинуть волонтера и детского хирурга Юлию Кузьменко.

Именно того человека, из которого ЗЕленая власть тщетно пытается слепить фигуранта «Дела Шеремета». Ни фига не получается, нетипичные принты на футболке никак не стыкуются с тремя половинками одной мины (на самом деле муляжа), но ЗЕлёные прокуроры стараются. Тут не отнять…

И уже завтра (а то уже и сегодня) на Юлю выплеснут всё, что можно будет придумать. Найдут фотографии с довоенного отдыха и затянут привычное «а простой работяга не может так». Начнут считать операции, которые сделала Юля, и обязательно скажут «А почему не в два раза больше? А лучше, конечно же, в три, ну и так далее.

Даже мужа найдут в Москве. Вернее, двух. Хотя, может, и трёх бывших. Кузьменко, Кузьменко и ещё один Кузьменко. И все офицеры ФСБ (Третий даже в ЧК служил). Ах, это не бывшие мужья? Ну не знаю, не знаю… Пусть доказывает обратное. Будет всё… Уже завтра.

Но лично мне всё равно, что придумают или уже придумали хейтеры. Я точно знаю, что Юля для этой страны сделала столько, сколько и не снилось половине тех, кто вышел на стартовую линию предвыборной гонки. И ещё бы сделала, если бы кому-то не понадобилось срочно склепать дело. Сшить белыми нитками…

Пліч о пліч. Разом до перемоги!

Автор