СЗР України: Огляд терористичної активності у світі станом на 12.02.2021

Збройні сили Туреччини продовжують операцію «Орлиний кіготь-2». Внаслідок терористичного нападу загинуло п’ять працівників Місії ООН в Афганістані. Велика Британія підтримала санкції США щодо М’янми.

Афганістан

11 лютого на шляху між містами Кабул і Джелалабад невідомі особи здійснили терористичний напад на два автомобілі Місії ООН в Афганістані, внаслідок чого загинуло п’ять працівників Місії.

Центральноафриканська Республіка

11 лютого армія ЦАР взяла під контроль прикордонний перехід Кантон’є. Наразі вся траса RN3 Камерун – Бангі контролюється урядовими військами.

Поліцейські та армійські підрозділи ЦАР також наблизилися до міста Бріа. В 10 км на схід від Бамбарі ними була ліквідована база антиурядового угруповання UPC. В уряді ЦАР заявили про взяття під контроль міста Іппі.

Ірак

11 лютого збройні сили Туреччини намагалися закріпитися в районі Гара.

 Протягом всього дня турецькі ВПС атакували об’єкти «Робочої партії Курдистану» (РПК) в передмісті Кара.

 Військове керівництво  РПК заявило про зіткнення біля населеного пункту Сіяне, де напередодні був висаджений турецький вертолітний десант. Повідомляється, що військовослужбовці ЗС Туреччини потрапили в оточення і знаходяться під постійним вогнем.

 «Союз громад Курдистану» закликав до протестів у всьому світі. У черговому початку бойових дій організація звинуватила центральний уряд у Багдаді і владу Іракського Курдистану.

 Члени «Партії демократичної єдності» (PYD) закликали всі курдські політичні сили до єдності і боротьби проти Анкари.

Ємен

Збройні угруповання хуситського руху «Ансар Аллах» продовжили наступальну операцію в провінції Маріб і вийшли до міста Аз-Зур.

М’янма

У столиці країни Найп’їдо сьомий день продовжуються масові протести проти керівництва армії, яке здійснило державний переворот. Військові знову застосували вогнепальну зброю для розгону мітингувальників.

Велика Британія підтримала санкції США щодо М’янми.

Джерело

Автор