Українські моряки отримали чергову допомогу від США (фото)

10 швидкісних катерів, понад 70 надувних човнів: українські моряки отримали чергову допомогу від США.

Урочиста церемонія передачі міжнародної технічної допомоги від США відбулася 10 лютого 2021 р. на території Військово-морської бази «Південь» у Практичній гавані в Одесі.

Загалом українські військові отримали від партнерів 10 швидкісних катерів, понад 70 надувних човнів та інше супутнє обладнання.

Під час передачі допомоги командувач Військово-Морських Сил Збройних Сил України контр-адмірал Олексій Неїжпапа наголосив, що сьогоднішня подія ще раз підтверджує, наша сила – в єдності наших народів, військових підрозділів, загалом у єдності всього цивілізованого світу, який зараз протистоїть російській агресії.

– Починаючи з 2014 року ми з нашими іноземними колегами провели понад 200 заходів спільної підготовки, отримуємо човни, водолазне обладнання, тепловізори і засоби зв’язку, радіотехнічні комплекси та інше обладнання. Усе це – підтримка наших друзів на шляху до вільної та незалежної України, – зазначив контр-адмірал Олексій Неїжпапа.

Також він розповів, що у першому півріччі цього року ВМС України отримають ще три патрульних катери від США.

Своєю чергою аташе ВМС при Посольстві США в Україні капітан 2 рангу Пітер Меллорі заявив, що необхідно відзначити важливі кроки співпраці між США і Україною.

– На підтримку стратегічного партнерства між нашими країнами ми завжди готові допомогти вам у реалізації Євроатлантичного майбутнього й зміцненні здатності боронити свій суверенітет та територіальну цілісність, – наголосив капітан 2 рангу Пітер Меллорі.

Під час церемонії представникам військових частин та установ ВМС України було вручено сертифікати на передану техніку та засоби. Після церемонії передачі для військовослужбовців національного флоту та закордонних гостей було організовано огляд переданої техніки.

Володимир Віват, кореспондент Інформагенства «Armyinform»

Фото служби зв’язків з громадськістю Командування Військово-Морських Сил ЗС України

Джерело

Автор