СЗР України: Огляд терористичної активності у світі станом на 08.02.2021

В Афганістані відбулася низка терактів, є загиблі. У містах М’янми пройшли масові протести проти керівництва армії, яке здійснило державний переворот.

Афганістан

На сході країни ВПС Афганістану завдали удару по табору руху «Талібан», знищивши щонайменше 18 бойовиків.

У Кабулі внаслідок закладення вибухівки загинули три людини, зокрема представники індуїстської меншини, ще четверо отримали поранення. Перший вибух стався у магазині в районі Баг-е-Казі, в результаті чого  обвалилася його будівля. Другий вибух пролунав незабаром на тому ж місці, коли поліція та місцеві жителі надавали допомогу пораненим. Відповідальність за вибухи наразі ніхто на себе не взяв.

У північній частині Кабула в районі Хесе-Аваль вибухнула бомба-липучка, прикріплена до поліцейської машини, в результаті чого загинув один співробітник сил безпеки.

У результаті вибуху замінованого автомобіля біля КПП в окрузі Хогіані провінції Нангархар один поліцейський загинув, ще двоє отримали поранення.

Поліцейський фургон підірвався на придорожній бомбі в Джелалабаді, три правоохоронці отримали поранення.

У місті Кандагар від вибуху були поранені троє офіцерів поліції.

Сомалі

У результаті теракту у штаті Галмудуг загинули не менше десяти осіб, зокрема начальник місцевої розвідки Абдірашід Абдінур Гоже. Вибуховий пристрій був в%�1танов%Dений н%�0 узбіччі дороги в селищі Дхусамареб.

Також від вибуху міни, закладеної на узбіччі споруджуваної траси Могадішо – Афгойе, постраждали троє співробітників поліції.

М’янма

6-7 лютого у містах країни проходили масові протести проти керівництва армії, яке здійснило державний переворот. Демонстранти вимагають звільнити Аун Сан Су Чжі та інших представників Національної ліги за демократію. Поліцією було заарештовано 6 осіб, застосовані гумові кулі.