Не ведіться на кремлівські технології!

Валерій Прозапас

Є великі сумніви, що, наприклад, Стефанчук, який просуває ублюдочне “народовладдя”, або лукавий Разумков з його підмахуванням ваті настільки чимось реально загрожують РФ, що там аж запровадили проти них санкції.
І тим більше відвертий українофоб Бужанський або адепт енергетичної співпраці з РФ Герус виглядають в тому списку “ворогів Кремля” дивно.

Насправді розрахунок Москви полягає зовсім не в залякуванні цих добродіїв і не у визнанні їхньої державницької позиції. Включенням таких персонажів в санкційні списки РФ допомагає тримати частину українського суспільства в ілюзії, що влада реально захищає національні інтереси України та протистоїть окупанту – “бачите, Путін їх вважає ворогами!”

Це просто продовження технології умовної Надії Савченко, – згадайте, як із неї ліпили образ “українського народного героя” в московській в’язниці.

І про скількох справжніх героїв ми ніколи не дізнаємось, бо все поле зайнято подібним пропагандистським продуктом. Так Кремль штучно створює собі зручного “ворога” в Україні, який до того ж віддано бореться з реальними українськими державницькими силами.

Нехитра уловка, але наше суспільство ведеться на подібний примітив, на жаль, доведено вже неодноразово.

 

Фото © Дмитро Ларін / УП