Цинізм уклоніста

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Зайшов в інтернет, аби привітати збройників з їхнім професійним святом, а там вітання Зеленського.
Ну от чому воно так? Ну де ми так нагрішили? Просто оцініть глибину лицемірства і цинізму!

Особа, яка чотири рази підряд ухилилася від мобілізації в часи, коли питання виживання країни висіло на волосині, вітає чинних і колишній військовослужбовців Збройних сил:

«Кожен з нас може жити своїм звичним життям… завдяки тим чоловікам і жінкам, які захищають нашу державу у Збройних силах».

Серйозно? То чому ж він не згадає про сержанта Журавля, покинутого помирати, аби не псувати «велике перемир’я»? Чому ж він не пригадає, як його фракція заблокувала створення слідчої комісії по справі «вагнерівців» – операції, що (вже очевидно) була провалена навмисно, знову таки, аби не псувати «велике перемир’я». Перемир’я, що вже зараз тріщить по швах.

«Включив би до кола тих, кого вітають у цей день, також військових кореспондентів і наших волонтерів», – заявляє преЗЕдент.

Ти ба, як цікаво?! Це тому журналісти, які творили «АрміюФМ», з неї нині уходять, бо умови роботи оцінюють як нестерпні та як ознаки цензури? Це тому волонтера Юрія Бірюкова, який привів у 2014-му команду волонтерів в МО, аби міняти системи харчування та забезпечення, продовжують вивалювати у лайні? Це тому до нього вломилися з обшуком? Це тому Діана Петреня та інші волонтери, які тоді працювали у “волонтерському десанті в МО”, зараз криком кричать, що те, що вони робили, свідомо руйнують?

Це, чорт, забирай, тому учасника прориву з Південного мішка і оборони ДАП генерала Марченка, чий відділ, власне, організував забезпечення ЗСУ амуніцією, формою, взуттям, сухпаями у вакуумних пакетах тощо, спершу запхали до КПЗ (а не до військової гауптвахти – генерала!), а тепер вивалюють в багні байками про «хату, записану на співмешканку» (оцініть глибину глибин)? Це тому його і його офіцерів другий рік мучать справою «прострілених бронежилетів», з якої посміялася вже вся експертна спільнота?

«Маємо приділяти ще більше, набагато більше уваги розвитку наших Збройних сил, всієї системи оборони держави й… Маємо вкладати в це суттєві кошти», – пише преЗЕдент.

Та що ви кажете? І як із цим твердженням пов’язано те, що ще у 2019 р. зупинено будівництво сховищ для боєприпасів за стандартами НАТО, на які був виділений конфіскований у Януковича мільярд? Це спеціально, аби росіянам склади підривати було зручніше?

Як розуміти, що від 2019 р. на нову систему харчування, запущену в часи президента Порошенка, не переведено ЖОДНОЇ військової частини, а Генштаб нині зі шкіри пнеться намагаючись повернути систему стару – з підприємцями на всіх рівнях? Як розуміти такі заяви на тлі проваленого Державного оборонного замовлення, заяв керівництва заводу «Арсенал», що з Нового року завод працюватиме день на тиждень, того, що з частин ППО слідаки з ДБР зняли прилади, чим вирубили боєздатність частин, а командир побоявся заперечити?

Нарешті, як розуміти той факт, що командувач Збройних сил нині – генерал Хомчак, єдиною військовою заслугою якого є катастрофа під Іловайськом? Я розуміти, що начальником Генштабу після трударя Муженка призначений генерал Корнійчук, який ВЗАГАЛІ не брав участі в АТО/ООС?

Я радив би преЗЕденту визначитися – або «Стільки наших захисників віддали свої життя, щоб Україна вистояла, що жоден з нас тепер не має права допускати халатності, як раніше», або «просто перестати стріляти». Разом не поєднується.

Христос казав: «Судіть їх по справах їхніх». Нинішня влада говорить до біса гарненьких слів про патріотизм та відданість. Але справи свідчать – більш промосковської влади в Україні не було з часів Януковича. Хоча по лицемірству і дволичності зелені давно перебільшили ригів. Риги принаймні не корчили з себе патріотів. Як ці.

Що після цього всього хочеться побажати збройникам? Козаки й козачки, я вітаю вас з вашим святом – Днем збройних сил. І славним нашим козакам я бажаю Гетьмана. А не преЗЕдента.


Володимир Омелян

#ЦинізмиУклоніста

Вчора пан Зеленський ритуально привітав українських волонтерів з їх міжнародним днем.

Наголосив на ключовій місії волонтерів у боротьбі проти російської агресії, не забувши впустити шпильку, що ніхто тепер не сумнівається в їх ролі у становленні української армії.

У мене у зв’язку з цим декілька запитань:

– Так волонтери вже – не частина «войовничої меншості», яка заважає капітуляції України перед Кремлем?
– А ті волонтери, які зараз по СІЗО чи під слідством під надуманими звинуваченнями, – вже не волонтери?
– А хто послідовно дискредитував волонтерський рух впродовж останніх півтора роки?
– Хто не допустив вчора волонтерів, включно з Оксаною Корчинською, до поранених бійців на територію Ірпінського реабілітаційного центру, бо там у цей час перебував з показовим візитом ясновельможний пан Чемпіон?
– Так агресор у нас – все ж російська, а не «та» сторона? І Путін нарешті для Вас Ху*ло, чи все ще щось шукаєте в його очах, біля тіл наших скалічених воїнів?

Сьогодні пан Зеленський привітав українське військо. Замість звитяг і перемоги розповідав про фінансування.

Ок, якщо про гроші, то про гроші:

– «Фінансування армії не зменшено ні на гривню!», – просторікував Головнокомандувач на площі. Забув лише розповісти, що нескорочене фінансування недостанє, виконання оборонного замовлення провалене у 2020 і планують провалити й у 2021. Щоб ми точно не мали чим стріляти у відповідь!
– Чому силові структури отримали додаткове фінансування, а армія ні? Венедиктова московитам буде розповідати котра година з музею «слави чекістської прокуратури»? Чи може відповідальний керівник мав не фінансування свого офісу збільшувати на 40%, а передати цей мільярд на армію?
– Чому заморожена наша співпраця з НАТО? Ні про ПДЧ, ні про членство навіть не згадується! А, я забув, ми відновлюємо Будапештський меморандум, так кажуть соцопитування…
– Головнокомандувач вже не звинувачує армію, що обстріли відбуваються через наших військових, як він це бекав під час поїздок на фронт?

Донедавна мені здавалося, що я надаю забагато уваги Зеленському. Але пан Президент досі не може повірити, що він переміг у 2019 і продовжує боротьбу з Порошенком. Тому я теж вважатиму, що Зеленський на виборах не переміг, а випадковий пасажир у тамбурі.


Олександр Погребиський

Наскільки можна бути цинічною особою, щоб робити такі заяви…

«Чувак» який:

– звернув оборонне замовлення в цьому році для ЗСУ,
– звернув реформування системи харчування в ЗСУ,
– звернув реформування системи забезпечення службовим житлом військових,
– зменшив бюджет армії в наступному році,
– за два роки жодного разу не підняв заробітну плату для військовослужбовців,
– відмінив таке поняття як оздоровчі,
– скоротив чисельність ЗСУ,

дозволяє собі робити такі заяви.

Разом з тим робить заяву, що за місяць у ЗСУ немає втрат, забуваючи про одного загиблого бійця (внаслідок снайперського вогню) та чотирьох поранених.

Я так розумію у нього меж цинізму немає.