«Найчесніша» влада забирає останнє

Helgi Sharp

Наступного року українці перестануть отримувати соціальні пенсії. Про це йдеться в постанові Кабміну №1098 від 27 грудня 2017 р. Водночас “зелені” поки нічого не роблять для того, щоб позитивно вирішити цю проблему з урахуванням поточного стану бюджету.

Наразі право на соцпенсію мають ті, кому не вистачає стажу. Такі виплати призначатимуть лише до січня 2021.

Після цього літні українці без стажу ризикують зовсім опинитись без допомоги, яка повинна компенсувати різницю між тими доходами, які є, і прожитковим мінімумом для непрацездатних – це 1712 грн.

Дружини військових, для яких у гарнізонах не було роботи; робітники підприємств, що порізали на метал; різноробочі, які підробляли без офіційного оформлення заради того, щоб годувати сім’ї, тепер ви залишаєтесь навіть без цього мізеру. До речі, військовим пенсіонерам, наскільки мені відомо, наступного року теж не заплановані ніякі підвищення виплат.

“Барига”, який “крав”, наповнював бюджет, а економіка зростала. “Найчесніша” влада забирає останнє.

Як полюбляє казати один знайомий пенсіонер: “Раніше я дуже не любив спати тому, що коли засинаєш, то випадаєш із реальності на 8 годин. А зараз дуже люблю спати тому, що коли засинаєш, то випадаєш із реальності на 8 годин…”

До речі, про які там ще “провали” Порошенка розповість вам сьогодні пан Арестович? 🙂

Час вирішити питання ще є, тому й привертаю до нього увагу.