Робоча поїздка Петра Порошенка до Львова (фото, відео)

Символ реваншу і страху влади перед ідеями Майдану – Порошенко про обшуки в Музеї Революції Гідності

 

П’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко у Львові зустрівся з родинами загиблих учасників Революції Гідності, вшанував пам’ять загиблих, запаливши лампадку біля Меморіалу Героїв Небесної Сотні. П’ятий Президент також вшанував пам’ять загиблого на Донбасі бійця 80-ї бригади Івана Горошка, з яким сьогодні попрощались у Львові.

Лідер «Європейської Солідарності» під час спілкування з журналістами наголосив, що зняття заочного арешту з Януковича і сьогоднішні обшуки в Музеї Революції Гідності – це однозначні символи реваншу.

«Вже сьома річниця початку Революції Гідності, коли Україна і українці продемонстрували, що наш шлях у Європу, мета приєднання до Європейського Союзу і вихід із Російської імперії, з Радянського Союзу є справжньою об’єднуючою національною ідеєю. Сім років тому мільйони українців були на вулиці. І Путіну, і його п’ятій колоні, які тоді були при владі, цей рух був кісткою у горлі. І для того, щоб зупинити це, на вулицю були кинуті «Беркут», внутрішні війська. Почали вони з побиття студентів, а безславно закінчили із вбивства Героїв Небесної Сотні», – нагадав Петро Порошенко.

«Подвиг Героїв Небесної Сотні назавжди буде закарбований не тільки в серцях українського народу, а й в українській історії. На цьому подвигу будуть виховуватися покоління українців. І тому сьогодні наша команда, львівська команда на чолі з Олегом Синюткою, члени родин Герої Небесної Сотні, перед якими український народ у боргу, тут для того, щоб вшанувати їхню пам’ять. І це символ ставлення українців до подвигу Героїв Небесної Сотні», – переконаний Порошенко.

«Але сьогодні є й інший символ, який демонструє влада, той «подарунок», який вона приготувала для українців. Вона ігнорує досягнення Революції Гідності, руйнує їх, намагається зруйнувати декомунізацію, руйнує люстрацію, імплементуючи в Офіс президента, у правоохоронні органи тих, хто п’ять років ховався за кордоном від українського правосуддя», – зазначає п‘ятий Президент.

«Імплементує адвокатів Януковича, які зараз очолюють Державне бюро розслідувань, адвокатів Єфремова, які очолюють судовий напрямок в Офісі президента, і координує це все заступник адміністрації Януковича Портнов. І нікого вже не дивує, що днями суд «іменем України» приймає рішення про зняття заочного арешту з Януковича за справи Майдану», – констатує лідер «Європейської Солідарності».

«Який ще символ реваншу краще було б підібрати для влади? А вони знайшли. Бо сьогодні зранку в Музеї Революції Гідності ранок почався з обшуків. Чому так сталося? Що вони там шукали? Бо вони бояться ідей, які надихнули українців під час Революції Гідності. Вони бояться за себе і тому сховалися у Феофанії», – вважає Порошенко.

«Наша діюча влада ментально інша. Вони прийшли до свого розуміння Революції Гідності у сценках «95 кварталу». Коли на Майдані вбивали людей – вони жартували з тим, що добре було б тих, хто постраждав, одягти у вовну, а поліції видати ебонітові палиці. Жартували над нашим суверенітетом і над нашою державою. І дуже добре, що зараз народ прозріває», – переконаний Порошенко.

Лідер «Європейської Солідарності» наголосив, що мета його команди – привести Україну до членства у Європейському Союзі та НАТО. «І ніякі відосики, ніякі обшуки, ніякі кримінальні справи, ніякі знущання над членами родин Героїв Небесної Сотні не зупинять цей наш рух», – наголошує Петро Порошенко.

«Від імені всієї нашої команди, від імені всіх українців, які поділяють наші цінності, хочу подякувати родинам Небесної Сотні, хочу вшанувати пам’ять українських героїв, які віддали своє життя під час Революції Гідності, пам’ять українських героїв, які віддали своє життя під час операції ООС», – говорить Порошенко.

«Незважаючи на те, що влада не бажає відзначати День Гідності та Свободи, який був запроваджений моїм Указом, – Україна і українці його будуть відзначати, і це золотими літерами залишиться історією України. Як ми подолаємо той реванш, ту зневагу до України, яку демонструє діюча влада, – так ми подолаємо й агресора, і звільнимо українську землю. Справа, за яку віддали своє життя і Герої Небесної Сотні, і наші воїни на фронті, точно призведе нас до перемоги», – переконаний лідер української опозиції.

Джерело

 

Львівський обласний госпіталь ветеранів та репресованих отримає кисневе обладнання від Фонду Порошенка

 

Петро Порошенко під час поїздки у Львів відвідав обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи. У медичний заклад, який лікує хворих на коронавірус, буде поставлене кисневе обладнання, придбане Фондом Порошенка. Про це повідомив генеральний директор госпіталю Максим Прикупенко.

«Кисневу станція, яка може автономно виробляти кисень, ми будемо використовувати як абсолютно альтернативне джерело кисню для реанімаційних хворих», – говорить Максим Прикупенко. Він подякував Порошенку за підтримку медзакладу.

«Ми будемо робити все для того, щоб лікарні отримували кисень. Ми впевнені, що кожен кисневий концентратор, кожна станція буде рятувати десятки, сотні пацієнтів. Ми передаємо їх в надійні руки», – переконаний Петро Порошенко.

П’ятий президент наголосив, що зараз всі зусилля і ресурси держава має спрямувати на боротьбу з коронавірусом,  захист медиків та підтримку людей.

«Ті, хто працює з коронавірусними пацієнтами, мають отримувати 300% заробітної плати. Якщо лікар зараз отримує 8 тисяч, він має отримувати 24. Якщо цього не буде, нехай 5, нехай 10%, але не витримають і поїдуть в Польщу, де так само потрібні, але там платять інші гроші», – говорить Порошенко.

«Лікар має бути застрахований. Він має відчувати, що якщо держава і влада не піклуються, то народ буде піклуватися про них, бо йдеться про те, щоб вижити», – зауважує Порошенко.

«Ми будемо вимагати скликання позачергової сесії парламенту. Ми будемо вимагати забезпечення в державному бюджеті вже цього року видатків на ці напрямки. Ми будемо вимагати зупинення крадіжки коштів через програми «великого крадівництва». За це перед українським народом має бути відповідь», – наголошує лідер «Європейської Солідарності».

«Ми намагаємось допомагати лікарням по всій Україні. В лютому-березні, і лікарі можуть підтвердити, була жахлива ситуація із засобами захисту, коли були розпродані маски з складів. Жахлива ситуація була і залишається з тестами», – нагадав Порошенко.

П’ятий Президент вважає, що вчасне масове тестування та ізоляція виявлених інфікованих дозволили б уникнути локдауну, який загрожує економічним колапсом держави.

«Якби ми протестували всіх, потім обмежили тих, хто отримав позитивний тест, на самоізоляції, то від появи перших тестів до права на виписку, якщо немає негативних симптомів, – 10 днів. Роби витримку 10 днів і – без будь-яких локдаунів вихідного дня, такого дивного винаходу Зеленського, зменшимо темпи зростання епідемії», – говорить Порошенко.

Народний депутат з фракції «Європейська Солідарність», кандидат на посаду голови Львівської ОТГ Олег Синютка зазначив, що міська влада нарешті придбала 10 тисяч тестів по ціні 240 гривень. Однак за його інформацією подібні тести можна було купити за 170 гривень, тобто міський бюджет переплатив 700 тисяч гривень. «Як можна на тестуванні заробляти, красти 700 тисяч гривень, для мене залишається незрозумілим. Ми повинні провадити масове безкоштовне тестування, але на цьому ніхто не має права займатися корупцією і хабарництвом», – наголошує Синютка.

«Мені приємно було почути, що Олег Синютка, коли був головою ОДА, питання енергоефективності забезпечення лікарні поставив в перший пріоритет, йому не треба було ні з ким радитись, бо це вже були переваги децентралізації. Я переконаний, що ці питання ми маємо вирішувати протягом днів, навіть не тижнів-місяців. Віддайте гроші громаді – і громада сама і дуже швидко вирішить питання забезпечення фінансової підтримки лікарів, тестів, закупівлі обладнання, оснащення киснем. Я твердо буду за це битися і «Європейська Солідарність» буде підтримувати», – наголошує Петро Порошенко.

Джерело

 

Петро Порошенко у Львові зустрівся з родинами Героїв Небесної Сотні

Ми завдячуємо Героям Небесної Сотні, які віддали свої життя за європейський шлях розвитку України. Про це сказав п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко у Львові на зустрічі з родинами загиблих учасників Революції Гідності.

«Я тут, щоб подякувати вам і вибачитися, що зараз на державному рівні День Гідності та Свободи відзначається не так, як п’ять років до цього. Запевняю вас – це ненадовго. Ми в жодному разі не дамо знищити пам’ять, знищити українство, державність, знищити те, що вже є в нашій історії – це пам’ять про Героїв Небесної Сотні», – сказав п’ятий Президент.

Учасники зустрічі висловили обурення обшуками силовиків у Музеї Революції Гідності. «Країна живе символами. У нас є свої символи і наша зустріч тут – це символ пріоритетів, що важливі для нашої команди. А вони живуть своїми символами. Це ж не просто якийсь слідчий підписав обшук – це позиція Зеленського», – зазначив Порошенко.

Мати Героя Небесної Сотні Романа Варениці із Новояворівська Ганна Варениця розповіла, що їй боляче бачити те, що відбувається в Україні.

«Дуже тяжко згадувати ті події, але ще важче дивитися на все те, що зараз твориться. Відпустили «беркутів» у 2019-му році. Ми ходили на всі ті суди, і в 2019 році для нас знову повернулися ті події 2014-го року. Шість років тривав суд і потім так зробити – відпустити тих «беркутів»… Зараз вже досліджено і ми знаємо, хто вбив нашого сина. Один із тих, кого відпустили, Абровськін – зараз дослідили, що він зі своєї зброї вбив і поранив 40 чоловік 20 лютого. І його відпустили», – зазначила вона.

«Ми ходили на ті суди і вони себе поводили так наче нічого людського в тих хлопцях не залишилося. Вони поводили себе як звірі і дуже прикро нам було, що вони не зрозуміли своєї вини. Вони жодного разу не попросили прощення», – розповіла мати загиблого героя.

«Ми маємо не складати руки, не втрачати любові і віри до України. Боротися, так як ми боремося проти реваншу, так як боремося проти того, щоб кліка Януковича поверталась до влади», – підкреслив лідер партії «Європейська Солідарність».

Джерело

 

Львів мовчати не буде!

 

“Говорить Великий Львів” стає біля витоків революції Гідності. На тому ж місці, де все почалось – на Львівському майдані, біля пам’ятника Шевченкові ми зберемо людей, які творили історію.

Ексклюзивні інтерв‘ю, відверті зізнання. Про успіхи і провали революції, та як живеться українцям у європейській сім’ї. Будуємо паралелі між Майданом 2013 і подіями 2020.

Наживо виступ 5-го Президента України. Почуємо голос Майдану, який надихав нас на подвиги. Пригадаємо, як захищати свою гідність і боротися за свободу на барикадах.

Усе найважливіше – о 18:45 у ток-шоу “Говорить Великий Львів”. Майданчик, де отримають слово і будуть почуті абсолютно всі. Спеціальний ефір одразу на чотирьох телеканалах ПРЯМИЙ, П’ЯТИЙ, НТА та ЕСПРЕСО, а також у соцмережах проекту.

* * *

Петро Порошенко

В Україні відбувається повзучий реванш антиМайдану. І здійснюється він при потуранні «зеленої» влади.

Хіба не показово, що саме напередодні річниці початку Євромайдану, як знущання над його учасниками, з Януковича було знято заочний арешт? Так само ганебно-символічним було звільнення беркутів, яких судили за розстріл Майдану. З лави підсудних їх зняв особисто Зеленський, причому на вимогу Путіна. Замели сліди. Виконавці на волі, частина з них в Росії, і вони вже ніколи не викажуть замовників. А це гарантує безкарність тим, хто дав команду вбивати людей.

Це ланцюжок коронавірусу влада не може розірвати. А ланцюжок між виконавцями та замовниками вбивств на Майдані Зеленський розірвав — і кінці у воду. І це, на жаль, не єдиний приклад повзучого реваншу.

Ситуація складна, але нічого незворотного не сталося. І ми з вами обов’язково виправимо ту прикру помилку, яка приключилася 2019 року. Початок нашого контрнаступу знаменують місцеві вибори, а завершимо ми його цілковитим відновленням української влади. Ми повинні це зробити, щоб подвиг Небесної Сотні не був марним!

Підсумки місцевих виборів демонструють, що суспільство прозріває. «Слуги» зазнали поразки — їхній результат втричі нижчий, ніж на парламентських виборах минулого року. Натомість Європейська Солідарність набрала в середньому в два — два з половиною рази більше, ніж торік. Минулого року ми посіли перше місце лише на Львівщині. А тепер — і у Києві, в Київській області, і на Тернопільщині, і на Рівненщині — ми перші.

Цієї неділі ми повинні отримати ще одну важливу перемогу — у Львові. Ми очікуємо на те, що Oleg Synyutka і його команда стане тією професійною, потужною, патріотичною силою, яка розвиватиме Львів як європейське місто.

Дорогі львів’яни, прийдіть на вибори 22 листопада і зробіть свідомий вибір.

Слава Львову! Слава Україні!


Несподівана, але дуже тепла зустріч на Сихові 🙂