Помста за Майдан (фото, відео)

Символ реваншу і страху влади перед ідеями Майдану – Порошенко про обшуки в Музеї Революції Гідності

 

П’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко у Львові зустрівся з родинами загиблих учасників Революції Гідності, вшанував пам’ять загиблих, запаливши лампадку біля Меморіалу Героїв Небесної Сотні. П’ятий Президент також вшанував пам’ять загиблого на Донбасі бійця 80-ї бригади Івана Горошка, з яким сьогодні попрощались у Львові.

Лідер «Європейської Солідарності» під час спілкування з журналістами наголосив, що зняття заочного арешту з Януковича і сьогоднішні обшуки в Музеї Революції Гідності – це однозначні символи реваншу.

«Вже сьома річниця початку Революції Гідності, коли Україна і українці продемонстрували, що наш шлях у Європу, мета приєднання до Європейського Союзу і вихід із Російської імперії, з Радянського Союзу є справжньою об’єднуючою національною ідеєю. Сім років тому мільйони українців були на вулиці. І Путіну, і його п’ятій колоні, які тоді були при владі, цей рух був кісткою у горлі. І для того, щоб зупинити це, на вулицю були кинуті «Беркут», внутрішні війська. Почали вони з побиття студентів, а безславно закінчили із вбивства Героїв Небесної Сотні», – нагадав Петро Порошенко.

«Подвиг Героїв Небесної Сотні назавжди буде закарбований не тільки в серцях українського народу, а й в українській історії. На цьому подвигу будуть виховуватися покоління українців. І тому сьогодні наша команда, львівська команда на чолі з Олегом Синюткою, члени родин Герої Небесної Сотні, перед якими український народ у боргу, тут для того, щоб вшанувати їхню пам’ять. І це символ ставлення українців до подвигу Героїв Небесної Сотні», – переконаний Порошенко.

«Але сьогодні є й інший символ, який демонструє влада, той «подарунок», який вона приготувала для українців. Вона ігнорує досягнення Революції Гідності, руйнує їх, намагається зруйнувати декомунізацію, руйнує люстрацію, імплементуючи в Офіс президента, у правоохоронні органи тих, хто п’ять років ховався за кордоном від українського правосуддя», – зазначає п‘ятий Президент.

«Імплементує адвокатів Януковича, які зараз очолюють Державне бюро розслідувань, адвокатів Єфремова, які очолюють судовий напрямок в Офісі президента, і координує це все заступник адміністрації Януковича Портнов. І нікого вже не дивує, що днями суд «іменем України» приймає рішення про зняття заочного арешту з Януковича за справи Майдану», – констатує лідер «Європейської Солідарності».

«Який ще символ реваншу краще було б підібрати для влади? А вони знайшли. Бо сьогодні зранку в Музеї Революції Гідності ранок почався з обшуків. Чому так сталося? Що вони там шукали? Бо вони бояться ідей, які надихнули українців під час Революції Гідності. Вони бояться за себе і тому сховалися у Феофанії», – вважає Порошенко.

«Наша діюча влада ментально інша. Вони прийшли до свого розуміння Революції Гідності у сценках «95 кварталу». Коли на Майдані вбивали людей – вони жартували з тим, що добре було б тих, хто постраждав, одягти у вовну, а поліції видати ебонітові палиці. Жартували над нашим суверенітетом і над нашою державою. І дуже добре, що зараз народ прозріває», – переконаний Порошенко.

Лідер «Європейської Солідарності» наголосив, що мета його команди – привести Україну до членства у Європейському Союзі та НАТО. «І ніякі відосики, ніякі обшуки, ніякі кримінальні справи, ніякі знущання над членами родин Героїв Небесної Сотні не зупинять цей наш рух», – наголошує Петро Порошенко.

«Від імені всієї нашої команди, від імені всіх українців, які поділяють наші цінності, хочу подякувати родинам Небесної Сотні, хочу вшанувати пам’ять українських героїв, які віддали своє життя під час Революції Гідності, пам’ять українських героїв, які віддали своє життя під час операції ООС», – говорить Порошенко.

«Незважаючи на те, що влада не бажає відзначати День Гідності та Свободи, який був запроваджений моїм Указом, – Україна і українці його будуть відзначати, і це золотими літерами залишиться історією України. Як ми подолаємо той реванш, ту зневагу до України, яку демонструє діюча влада, – так ми подолаємо й агресора, і звільнимо українську землю. Справа, за яку віддали своє життя і Герої Небесної Сотні, і наші воїни на фронті, точно призведе нас до перемоги», – переконаний лідер української опозиції.

Джерело

 

Брифінг щодо ситуації з обшуками в Національному музеї Революції Гідності:


Олександр Турчинов

В країні, де повністю провалена боротьба з пандемією коронавірусу, де вщент зруйнована економіка, де при владі знаходяться неосвічене хамство та агресивне невігластво, де свідомо знищена антикорупційна інфраструктура та процвітає масштабна багаторівнева корупція, в обличчя патріотів, що захистили на Майдані свободу і незалежність, кинуто черговий виклик. Так, саме напередодні річниці Революції Гідності, «зелена» влада руками СБУ влаштувала обшук у музеї Революції Гідності.

Виникає питання, що вони хочуть там знайти: правду про революцію та героїзм українців, над якими вони цинічно потішались в ті буремні часи?

Чинні безпорадні і, разом з тим, агресивні керманичі не сприйняли і досі ненавидять Революцію Гідності та її здобутки. Вони відкривають кримінальні справи проти активістів Майдану, воїнів та волонтерів, намагаючись їх зганьбити та принизити, спотворюючи та руйнуючи фундаментальні цінності українців.

Обшук в музеї напередодні річниці Революції – це демонстрація їхнього пихатого обличчя – обличчя реваншу, зрадників і капітулянтів. Цей маразм є свідченням агонії та ганебного шляху до фіналу цієї влади.


Ростислав Павленко

Кажете, для вас знов 30-ті?
І ви вважаєте можливим атакувати і кошмарити символи Революції Гідності у переддень її початку?
Демонструвати відданість реваншу при бездії, а то і підтримці бездарної влади неуків?

Не діждете.
Не грайте з вогнем – і не такі, як ви, ним опеклися.
А Ростов не ґумовий.


Віталій Гайдукевич

Листопад. Річниця Революції Гідності. До музею Революції Гідності приходять із обшуками поліція, СБУ та прокуратура.
Чи точніше писати “мусора”, КДБ та ОГПУ?
Природно, півнем кудахче Портнов і інші чорти на підході.

Кримінальну справу щодо дерибану коронавірусного фонду?
Слідство щодо державної зради на Банковій у злитті “справи Вагнерівців”?
Слідство щодо Великого Крадівництва?
Обшуки у фігурантів “скруток”, про які розповів Уманський?
ФІГВАМ – “народная індєйская ізба” ©

Піаніновий Пісюнограй і сателіти-нацюцюрники воюють із тим, що їм ментально чуже – із Гідністю.
“Новітня історія України. 2020 рік”


Володимир В’ятрович

Чекістський почерк – вриватися, коли найменше очікують, лякаючи самою несподіваною появою.

Так діють нині слідчі у Музеї Революції гідності, проводячи обшук в офісі та квартирі директора Ihor Poshyvailo.

Роблять це свідомо напередодні річниці Майдану, демонструючи що не Майдан переміг, а вони взяли реванш.


Валерій Прозапас

Обшук в Музеї Революції гідності напередодні її сьомої річниці – проміжна риска під реваншем.

Те, що зроблено в судовій, правоохоронній, дипломатичній, військовій, економічній сфері тощо, вже повернуло нас в 2013 рік.

Країну штучно провокуватимуть до силових протистоянь та хаосу, і єдиний шанс вистояти – повернути до влади державників через об’єднання проукраїнських сил та інструменти представницької демократії, які так завзято руйнує кремлівська колона в українській владі.

А потім завершити те, що через війну не вдалося завершити одразу після Майдану, – зрадники мають бути покарані.


Олексій Петров

Ну кто бы сомневался? В тему обыска в музее мгновенно включились верные путинята! Сначала двунога худоба Ондрюша Портнофф открыл своё поддувало:

«В этот раз на годовщину Майдана эту фабулу нужно будет повозить об тупую морду каждого героя тогдашних массовых беспорядков» ©

А уж после, как по команде, ватные телеграм-каналы заверещали. Этого более чем достаточно, чтобы лишний раз убедиться, откуда заказ прилетел… Собственно, алгоритм действий остался прежним. Так же было и с тонной уголовных дел в отношении Пороха. Сначала верный Кремлевский смерд Ондрюша пачками пишет доносы и радостно кривляется в своём телеграм-канале, дескать, дело верняковое, я уже сто раз так делал. Сразу же уголовные дела и допросы. Правда, через некоторое время следователи разводят руками, и дело закрывается за отсутствием состава преступления. Но лапотный смерд не унывает. У него под рукой новые доносы.

Кстати… Хорошая ёлочная игрушка должна получиться – Ондрюшка!


Володимир Омелян

Переддень Революції Гідності.
СБУ вривається в Музей Революції та приватне помешкання директора Музею з обшуком у рамках якогось старого кримінального провадження.

«- у нас не 1930-ті роки!
– 30-ті, 30-ті, – з насмішкою відповідає слідчий».

Ми обов’язково припинимо цей цинізм. Неправомірні обшуки та порушення правил приватності у стилі «може, знайдемо щось цікаве» недопустимі, коли просто хтось передає політичний привіт чи вирішує цинічно плюнути на наші могили.

Україна стане правовою державою.
Але спершу ми повинні вигнати з влади брехунів і аферистів.
Як у 2004 і в 2014.

* * *

Спершу планували святкування, потім – арешти, а далі вирішили об’єднати.

Щоби відзначення річниці Майдану пройшло незабутньо, ДБР Зеленського викликає на допит лідерів Майдану 2014 р. у рамках розслідування кримінального провадження щодо «незаконного захоплення влади» за заявою заступника генерального прокурора часів Януковича, а нині народного депутата від ОПЗЖ одіозного Рената Кузьміна.

Відсутня корупція, давайте посадимо Порошенка за Майдан, так, Володимире Олександровичу?

Як Ви там, не кашляєте, кисню вистачає, Wі-Fі працює, Єрмак поруч не хропе?

Насолоджуйтеся свободою, поки ще можете…


Джон Сміт

Агентура дуже любить символізм. Зелена пошесть проводить маскі-шоу в музеї Революції Гідності напередодні початку Революції Гідності, щоб показати: ваш Майдан розтоптаний, ми знову рвемо бюджет, а президентом поставили вам нащадка чекіста, який шутіл над вами про ебонітові палички, якими беркут буде вас лушпарити. А самого головного беркутла ми призначили в Одміністрацію Президента курувати силовий блок. Хаха. Викусілі, гіднюкі?

При цьому СБУ Баканова, який гуляє у Медведчука на днюсі, в Музеї ловить не терористів, а бореться з “розкраданнями”. Це ще одна тема комуняк і чекістів: “оні даже на музєє гідності свойом разворовалі”. Саме так вони намагалися дискредитувати спроби Ющенка 15 років тому відновити пам’ять про Голодомор.

Політика “Какаяразніца” не може бути мирною. Це в самій основі своїй – агресивна політика етноциду. Шльома з подільниками, що захопили владу в країні, розуміють, що не зможуть втриматися при владі довго без знищення базових цінностей українців, перетворивши їх на тупе стадо. Ось тому вони і ведуть атаку на підвалини українства.

Ми у внутрішній окупації ворогів, які грабують, знищують нас вірусом і замовчують вбивства українських воїнів на своїх телеканалах. Народ почав прозрівати, але дуже довго. Цих тарганів треба було розчавити за одного Ярослава Журавля. Та українці чекають, доки з гідністю відберуть хліб.


Тарас Чорновіл

До річниці Революції Гідності СБУ розпочало серію обшуків у Національному музеї Революції Гідності та в помешканнях деяких його посадових осіб. На даний момент повністю заблоковано участь працівників музею в організації заходів та виставок (у тому числі й віртуальних) до цієї дати. Зеленський настільки травмований самою думкою про можливість революційних виступів уже проти нього самого, що навіть не криється в злобній ненависті та кидає на протидію навіть пам’яті своїх найвідданіших псів. А ще кампанію з дискредитації нашої Революції курують з Москви за наказом кумира нашого зеленого зрадника. Я в цьому бачу єдине – це помста за Майдан.

Коротко по суті події.

Чи могли бути зловживання в питаннях будівництва й господарської діяльності адміністрації музею? Зараз ми занурилися в такий придонний намул корупції, що може бути все і скрізь, хоча тут, вочевидь, в останню чергу. Але чому СБУ? Я вже мовчу, що цей орган має займатися справами нацбезпеки, а не господарської діяльності. Перед виборами легковірних переконували, що участь СБУ в господарських справах – це цілковита корупція (корупціонер і колаборант Лєщ аж із шкіри вискакував), й це буде припинено в найближчому часі. Натомість, нове керівництво СБУ почало свою діяльність з рейдерського наїзду на Арселор-Міттал у їхньому рідному Кривому Розі. Доки СБУ не позбавлене невластивих функцій, можна допустити втручання служби в справи, де наявні загрози економічній безпеці країни, чи коли йдеться про режимні підприємства. Які ж тут можуть бути загрози національній безпеці, навіть якшо виявиться, що хтось щось із мізерних ресурсів музею не туди спрямував? Тут наявний лише один мотив – політичний.

Друге – час і спосіб проведення обшуків. Справи про якісь невеликі зловживання та розкрадання в державних структурах розслідуються довго. Якісь закиди й питання, чи доцільним було використання коштів адміністрацією, звучали ще за минулої влади. Щось перевіряли, злочинів не встановили, а неефективність, здається, підтверджували. Конкретно ця справа стосується закупівлі матеріалів для створення меморіалу Героїв Небесної Сотні. Тоді була на певний час арештована земля, відведена під меморіал, і роботи зупинилися. Якщо там і були якісь порушення (поки про них не було жодних підтверджень), то обшуки й слідчі дії можна було провести і впродовж двох попередніх років і так само, без шкоди для слідства, двох наступних. Але увірвалися до керівництва та приміщень музею саме напередодні основних акцій з відзначення пам’яті Революції Гідності.

Що відбувалося сьогодні – реальна спроба зірвати початок міжнародної конференції з даного питання. Проведення форуму вдалося почати із сусіднього приміщення за допомогою резервних технічних засобів. Його б також зірвали в силовий спосіб, але завадила присутність журналістів. Хоча спершу гебешники дуже жорстко з рукоприкладством пробували припинити роботу журналістів. Також заблоковано ряд заходів, які мав провести музей у наступні дні. А ще завтра-позавтра появиться новий відосік зеленого колаборанта, в якому воно буде щось гавкати проти пам’яті про Революцію й у наступному ж реченні вибріхуватиме про розкрадання на пам’яті. Звісно ж, всує згадає про Порошенка.

Щоб не було зайвих ілюзій про якесь “співпадіння й випадковість”, згадайте, за що шили справу проти В’ятровича. Це було проведення міжнародної конференції про правові оцінки злочину Голодомору. Конференція довела до істерики декого в Кремлі. А виконати рашистське замовлення поспішив Зеленський разом зі своїми псами. Далі було кримінальне переслідування проти Тетяни Чорновол із фальшивими звинуваченнями, але так само в контексті участі в Революції. Зараз зривали проведення конференції, де одним з питань мало стати правове визначення таких понять як “державний переворот”, на чому дуже старалась грати Москва. А ще мали обговорити зовнішню присутність у тих подіях. Зате жоден правоохоронний орган не зацікавили відверті провокатори, такі як Парасюк чи Бубєнчік. Перший погрожував застосуванням зброї – значить, засвідчив, що її мав, хоча рада Майдану жорстко це забороняла, а другий узагалі на догоду російській пропаганді заявив, що власноручно розстрілював на Майдані міліціонерів. А ще якраз у ці дні було скасовано рішення про заочний арешт Януковичу саме в справі про розстріли Майдану.

Я не знаю, якими кретинами треба бути, щоб не бачити цілковиту пов’язаність цих і багатьох інших подій. І якими відморозками треба бути, щоб і далі голосувати за цю партію злодіїв і колаборантів та підтримувати їхнього лідера- наркомана й зрадника.

 

Фото на заставці ©  Sergey Ponomarev/The New York Times

Автор