Олександр Турчинов закликав 22 листопада прийти на повторне голосування (брифінг, відео)

 

В Українці на Київщині представник «Європейської Солідарності» переміг кандидата від «Слуги народу» у другому турі. Про це повідомив керівник виборчого штабу партії «Європейська Солідарність» Олександр Турчинов під час брифінгу.

«15 листопада в 7 містах України обирали мерів. Від «Європейської Солідарності» за перемогу боролися 2 представника нашої політичної сили. В Сумах Вадим Акпєров отримав 40 відсотків голосів, і на превеликий жаль, програв чинному меру. В той же час в місті Українка представник «ЄС» Олександр Туренко впевнено переміг, отримавши 52 відсотка голосів, обійшовши представника від «Слуги народу», – сказав він.

Турчинов також наголосив, що опоненти «ЄС» застосовували брудні технології з метою дискредитації результатів виборів у місті Українка.

«Знову під час проведення цих виборів фіксувалися достатньо грубі порушення, зокрема, активне використовування владою і тими, хто посідав мерські крісла до цього, адміністративного ресурсу. Зокрема, під примусом голосували представники освіти, комунальних служб, комунальних підприємств, державні чиновники. У місті Українка було зафіксовано грубе порушення нашими опонентами, які вкидували в урни фальшиві бюлетені», – зазначив він.

«Головна проблема виборів, які відбулися, це катастрофічно низька явка виборців. В місті Суми загалом на виборчі дільниці прийшло 19% виборців. Це серйозна проблема, тому що саме під час такої низької явки дуже легко фальшувати результати виборів», – додав Турчинов.

На його думку, низька явка пов’язана із нездатністю влади захистити українців від пандемії. «Зрозуміло чому люди не йдуть на виборчі дільниці. Безумовно одна з головних причин – це безпорадність влади у боротьбі з коронавірусом. Люди роздратовані, розгублені в умовах економічної і соціальної кризи, яка вирує по всій країні», – підкреслив він.

Керівник штабу «ЄС» закликав мешканців Львова і Рівного проголосувати на виборах і не змарнувати свій голос.

«22 листопада знову відбудуться вибори. Зокрема у Львові буде боротись за перемогу представник «Європейської Солідарності» Олег Синютка, а в Рівному – Олександр Третяк. Від вас залежить – пройдуть ці вибори чесно чи ні. Від вашої позиції залежить майбутнє ваших міст. Низька явка, відмова йти на виборчі дільниці призведе до того, що результати можна дуже легко спотворити. І підкуп виборців, і фальшування результатів, і використання адмінресурсу призведе до того, що містами будуть керувати ті люди, за яких не голосувала більшість мешканців цих міст», – наголосив він.

«Прошу вас 22 листопада прийти на виборчі дільниці та зробити свій вибір. Я сподіваюсь, що ви будете голосувати за європейське майбутнє ваших міст. Ви будете голосувати за тих, хто здатний достатньо швидко подолати кризу і захистити наших громадян. А саме за представників «Європейської Солідарності», – підсумував Турчинов.

Джерело

Автор