Робоча поїздка Петра Порошенка до Львова (фото, відео)

Кожен, хто фабрикує псевдозвинувачення проти патріотів, має за це відповісти перед законом – Петро Порошенко у Львові

 

Влада Зеленського боїться і переслідує патріотів, волонтерів та ветеранів. Про це заявив п’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко під час мітингу на підтримку Софії Федини і Марусі Звіробій у Львові.

«Чи дамо ми Україні повернутися до часів Януковича, коли судили патріотів за пост в Фейсбуці? Чи дамо ми перетворити Україну в Росію Путіна чи Білорусь Лукашенка, де патріотів кидають за грати лише за свободу висловлювань чи свободу зібрань? Причому кидають за грати саме волонтерів, патріотів і воїнів, бо вони їх бояться. Вони ніколи їх не розуміли, так само як не розуміли і не любили Україну та українське», – наголосив Порошенко.

«Коли треба було стати на захист України, це зробила Маруся Звіробій під час служби в десантно-штурмових військах, це зробила волонтерка і доброволець Софія Федина, яка кинувши домашній комфорт, будучи міжнародником, викладачем, співачкою, голосом Майдану, бо вважала, що нічого важливішого для неї, ніж бути на фронті і допомагати армії, в житті не існує», – нагадав Порошенко.

Лідер «Європейської Солідарності» підкреслив, що, захищаючи патріотів, українці захищають державу. «Ми маємо тут в суді захистити Україну – захистити Марусю Звіробій і Софію Федину так, як вони ці шість років боронять Україну – не тільки від російських нападників, а й від «потерпілих», – зазначив він.

«Я сподіваюся, що суд прийме правильне рішення. Хоча правильно було б засудити кожного, хто поставив свій підпис під фейком, кожного псевдослідчого, псевдопрокурора: почуйте, до вас руки дійдуть. Кожного, хто знущається над українськими патріотами і над українськими захисниками – зупиніться. Сподіваюся, що у Марусі і Софії 60 справ не буде. Ми переможемо раніше. Нас, українців, не залякаєш. Разом – до перемоги», – наголосив Петро Порошенко.

Джерело

 

Перемога «Європейської Солідарності» засвідчила, що ми партія, яка об’єднує всю Україну – Петро Порошенко у Львові

 

Партія «Європейська Солідарність» наростила свою підтримку у всіх регіонах країни. Українці готові підтримувати партію і на майбутніх парламентських виборах. Про це сказав п’ятий Президент України, лідер партії Петро Порошенко під час акції біля суду у Львові, який має розглядати справу проти депутатки «Європейської Солідарності» Софії Федини та української військової Марусі Звіробій за позовом Зеленського.

«Наш ворог Росія-окупант, і ми маємо боротися об’єднаною Україною. Символ об’єднаної України – «Європейська Солідарність», яка зцементувала всю країну. Ми партія тих, хто любить Україну. Ми партія тих, хто вміє працювати», – підкреслив Петро Порошенко.

«Підсумки виборів доводять, що єдина політична сила, яка більш ніж вдвічі наростила свою підтримку – це «Європейська Солідарність», – сказав він.

Порошенко також повідомив, що сьогодні була оприлюднена соціологія Центру Разумкова в рамках спільного проекту з німецьким Фондом Конрада Аденауера, яка засвідчила зростання парламентського рейтингу партії «Європейська Солідарність» до 21%. «Це тенденція така, яку не зупинити. Відстань наша від «Слуг» скоротилася, а відрив з ОПЗЖ збільшився», – повідомив лідер партії.

«Я дякую всім українцям, які продемонстрували більш ніж двократне збільшення нашої підтримки. «Слуги» втратили 2/3 своїх голосів, ОПЗЖ втратила. Нас лякали, що «обдурені українці не розберуться, і ОПЗЖ візьме більшість в Україні». «Європейська Солідарність» і наші прихильники не дали їм цього зробити. «Європейська Солідарність» сьогодні лідирує не лише у Львові, бо це традиційно. Але зараз ми лідируємо в Києві, в Тернопільській, Рівненській, Київській областях. Ми єдина політична сила, яка присутня в усіх без винятку обласних і міських радах обласних центрів. Ми єдина політична сила, яка не просто присутня в радах, але й випередила «Слуг» у Львові, Тернополі, а ще у Краматорську, Костянтинівці, Слов’янську, Маріупольському, Покровському районах, у Харківській обласній раді», – сказав Петро Порошенко.

За його словами, кандидат від партії Петро Обухов в Одесі випередив кандидата від «Слуг» коміка Філімонова на виборах, отримавши 14%. А ветеран АТО Валерій Прозапас став другим на виборах у Запоріжжі.

Петро Порошенко особливо відзначив підтримку львів’ян: «Ви розумні, мудрі, у вас дуже серце болить за Україну. Архімед сказав: дайте мені точку опори – і ми перевернемо світ. Ця точка опори для всіх українців – є Львів. Я переконаний, що Львів це продемонструє і 22 листопада».

Джерело

 

Петро Порошенко у Львові закликав об’єднатися проти фальсифікацій влади на виборах

 

 

Меморандум проти фальсифікації результатів виборів, які підписали кілька політичних сил у Львові, це важливий сигнал владі. Про це лідер «Європейської Солідарності», п’ятий Президент Петро Порошенко заявив під час поїздки у Львів, де він підтримав Софію Федину та Марусю Звіробій перед судом за позовом Зеленського.

«Я хочу подякувати молодій, політичній силі – «Варті» яка вчора ініціювала, і «Європейська Солідарність», і «Свобода», і «Голос» підтримала цю ініціативу і підписала меморандум. Ми не допустимо фальсифікацій виборів, які вони роблять, забороняючи оприлюднювати результати по ДВК і підписуючи фальшиві протоколи щодо уточнених результатів з однією метою – коли народ відмовив їм в довірі, вони фальсифікаціями, як в часи Януковича, намагаються затягнути «за волосся» «Слуг» у Львівську міську раду. Так само вони роблять в Тернополі, так само вони чинять у Київській області. Так само вони чинять по всій Україні, перетворюючи нас в придаток Російської імперії», – говорить Порошенко.

«Вчорашній меморандум точно сказав – ми не дамо змінити волевиявлення львів’ян , змінити волевиявлення українців. Збережемо демократію», – наголосив Порошенко.

Він також зауважив, що не всі політичні сили приєднались до меморандуму і готові захищати волевиявлення львів’ян, оскільки бояться роздратувати партію влади. «Але львів’яни у всьому розберуться. Львів’ян не обдуриш!», – переконаний п’ятий Президент.

«Львів’яни, ми вас дуже любимо. Ви круті, ви розумні і з вас починаються зміни в Україні. Це Синютка так сказав – і я повністю це підтверджую. Ви все зрозуміли ще рік тому в 2019-му. Підсумки виборів стверджують, що єдина політична сила, яка більш ніж в двічі наростила свою підтримку, – це «ЄС». Це дякуючи вам, дорогі львів’яни. Ви розумні, мудрі, у вас дуже серце болить за Україну. Архімед сказав: дайте мені точку опори і ми перевернемо світ. Ця точка опори для всіх українців – є Львів. І я переконаний, що Львів це продемонструє 22 листопада», – наголосив Петро Порошенко.

Джерело

 

Не буде скиглити, а впреться і буде «перти плугом», вирішуючи проблеми львів’ян – Петро Порошенко закликав підтримати Олега Синютку

 

Олег Синютка – це якісний управлінець, відповідальний політик, який ефективно вирішить проблеми львівської громади. Тому всім треба об’єднати зусилля і підтримати у другому турі кандидата від «Європейської Солідарності».

Про це сказав п’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко під час зустрічі з депутатами, обраними у місцеві ради Львівщини.

Він відзначив успіхи львівської команди «Європейської Солідарності» і ефективну роботу під час виборчої кампанії.

Петро Порошенко також зазначив, що Олег Синютка вже представив план роботи на посаді голови ОТГ, і запевнив, що підтримає його зусилля для реалізації цього плану.

За словами Порошенка, після виборів значною мірою оновився склад Львівської міської ради. «Ми йдемо як і обіцяли для того, щоб привести Європу до Львова. І Львів разом з Києвом – це два потужних локомотиви, які привезуть Україну у Європу», – зазначив лідер партії.

«Саме тому для нас так важлива перемога 22 листопада, бо «Європейська Солідарність» стала точкою опори, від якої відштовхнулася Україна. А Львівщина стала для «Європейської Солідарності» зразком. Бо саме на вас рівняються, з вами змагаються, хочуть досягти такого результату», – зазначив Петро Порошенко.

Він також зазначив, що «Європейська Солідарність» має виступити потужним каталізатором і об’єднавчою силою у Львівській міській раді.

Петро Порошенко зауважив, що у Меморандумі проти фальсифікації результатів виборів, який підписала «Європейська Солідарність» із іншими демократичними партіями, чітко зазначено, що Львів більше не може бути приводом для ганьби, численних корупційних скандалів і зловживань влади. На зміну неефективним місцевим чиновникам мають приіти висококваліфіковані фахівці.

Порошенко зазначив, що на посаді голови ОДА Олег Синютка був ефективним і відповідальним керівником.

«Олег Синютка – якісний управлінець. Він має великий досвід керування містом. Але він відповідальний політик національного всеукраїнського масштабу. Синютка справжній патріот, а не той, хто сидить у окопі і питає дозволу, чи підтримати Революцію Гідності, чи стати на оборону країни, чи зрадити львів’ян, здавши свою позицію. Синютка є лідером, за яким стоїть дуже потужна команда», – підкреслив Петро Порошенко.

«Наша позиція — підтримати Олега Синютку, який не буде скиглити під офісом на Банковій. А впреться і буде перти плугом, вирішуючи проблеми львів’ян. Він має для цього всі якості. Я знаю це напевно», – наголосив Петро Порошенко.

Джерело


Петро Порошенко

У Львові зустрівся з Митрополитом Львівським і Сокальським ПЦУ Димитрієм.

Обговорили перспективи розвитку Православної Церкви України та державно-церковних стосунків. Та разом помолилися за Україну у храмі Покрови Пресвятої Богородиці.

Фото © Mikhail Palinchak та Facebook Solomia Rybotytska