З Днем української писемності та мови!

Петро Порошенко

Сьогодні Україна відзначає День писемності та мови.

Мова – це фундамент державності, це наша національна зброя.

Зізнаюся, я пишаюся тим, що Закон про мову підписав саме п’ятий президент України Петро Порошенко. Сам факт ухвалення і підписання закону про мову є блискучою перемогою на культурному фронті. Саме на фронті, бо мова, культура, мистецтво, інформаційний простір для нас – поле боротьби за єдність, за цінності та наше спільне майбутнє у вільній Україні.

На жаль, у нашій країні є люди, які систематично воюють з нашою мовою. Впевнений, це те ж саме, що воювати, власне, з Україною. Адже в українському суспільстві розвиток і захист нашої мови не створює проблем. Проблему це питання становить лише для країни-агресора.

Вважаю, що держава має бути завжди готова докласти зусиль для належного функціонування мови. В умовах повної неспроможності влади це зробити, я твердо заявляю, що я і моя команда будемо захищати від будь-яких спроб наступу на мову.

Вітаю усіх українців зі святом! Вчіть українську, шануйте її та поважайте. Слава Україні!


Helgi Sharp

Сьогодні День української писемності та мови.

🇺🇦 Нації вмирають не від інфаркту, спочатку в них відбирають мову. © Лiна Костенко.
🇺🇦 Раби – це нація, котра не має Слова. Тому й не зможе захистить себе. © Оксана Пахльовська.
🇺🇦 Чужу мову можна вивчити за шість років, а свою треба вчити все життя. © Франсуа Вольтер.

Мова дійсно найпотужніша зброя – наші терени закінчуються там, де закінчується вона.

Проте ми – цивілізована країна, і скажені “фаріони” повинні залишитись у їх комуністичному минулому. Це я до вчорашнього посту одного молодика, який поставив мовний ультиматум – або ви пишете так, як я вимагаю, або вижену з друзів. Більшість, значна частина з яких україномовні, пішла сама, меншість не встигла, бо пост був видалений.

Це я до того, що мовою ультиматумів треба говорити лише з ворогом – Ганька Герман та Шуфрич ну дуже добре володіють українською! Своїх треба берегти, якою б мовою вони не розмовляли. Повірте, наші діти та онуки точно будуть спілкуватись українською. Бо ми вчимо їх головному – любити Україну.

І давайте нарешті закінчувати мовні срачі…

Багатомовний українсько-єврейський бандерівець Шарп.

З повагою до всіх, і слава Україні!

Постер © Andriy Yermolenko

Автор