Петро та Марина Порошенки побували на прем’єрі «Атлантиди» (фото, відео)

Петро Порошенко

Перед фільмом Атлантида / Atlantis Валентина Васяновича, який ми з Мариною мали щастя побачити сьогодні, не хочеться бажати приємного перегляду, але після цього кіно приходить нове розуміння символів, яке спонукає до роздумів.

Ця історія – влучне нагадування про те, які перешкоди зараз необхідно долати Україні в союзі з усім світом.

Чому герої не їдуть з України? У фільмі є гарна відповідь: щоб залишитися тут і змінювати державу. Хтось розміновує, хтось вирішує екологічні проблеми, але об’єднує цих людей одне – те, що вони не втрачають надії.

Дуже важливо, щоб «Атлантиду» подивилися в усьому світі. Якщо цей фільм отримає «Оскар», це зробить мене особисто дуже щасливим. Він точно цього вартий. І я пишаюся, що робота над фільмом почалася за часів нашої команди.

Залучення до зйомок бійців АТО замість професійних акторів було сміливим експериментом, і це дало команді Валентина Васяновича можливість донести правду. Донести важливу думку, що все змінюється. І треба вірити, що змінюється на краще. Подивіться на результати місцевих виборів: люди починають відповідально ставитися до майбутнього нашої держави. Відбуваються події, що дають нам підстави для оптимізму.

Такі фільми як «Атлантида» сприяють і допомозі нашим воїнам на фронті, і допомозі ветеранам, особливо тим з них, хто має постфронтовий синдром.

Дивитися його просто обов’язково. Перегляд «Атлантиди» сприяє правильним думкам про Україну та її цінності. Щиро дякую усій знімальній групі за таку потужну роботу!


Фільм розповідає про життя Донбасу після майбутньої перемоги України у війні з Росією і повернення окупованих територій. 2025-й, після закінчення війни пройшов рік. Територія Донбасу визнана непридатною для проживання, а навколишнє середовище настільки спустошене, що зміни здаються неможливими.

 

Держкіно: Українська «Атлантида» перемогла у Венеції

Детектор медіа: «Атлантида» — переможець у двох номінаціях національної премії кінокритиків «Кіноколо»

Інтерфакс-Україна: Фільм “Атлантида” режисера Валентина Васяновича висунуто на премію “Оскар” від України