В мірє жівотних

Anton Senenko

Виявляється, у нас дебіли не тільки в міністерстві плагіату.

Завдяки Denis Vishnevskiy узрів прекрасну новину:

“За 60 років можна буде спокійно мешкати в зоні відчуження ЧАЕС – очільник Мінприроди”.

Можна бути в шоці.
Розповідати про кухарок, що дісталися до керма країни.
Згадувати хоча б той же Америцій-241, якому напіврозпадатися ще 400 років.
Тегати експертів, відкривати підручники радіобіології та радіоекології, розгортати мапи забруднення, вказувати, що то заповідник, і всяке таке.

Але я б, насправді, гаряче підтримав цю ідею лише за однієї умови:

Першими на заселення у зону відчуження прямують діти і онуки сьогоднішнього Уряду.
Діти Зеленського – в першому вагоні, бо він відповідальний за весь цей треш.
І все, питань немає.

Впевнений, що зараз Шмигаль і оце чудо почнуть блєять щось на кшталт “ну што ви так сразу начінаєтє, ето вирвано із контєкста, давайтє дійствітєльно послушаєм спіціалістов, журналісти всьо нє так понялі і пєрєвралі”.

Але ж ми розуміємо, що якщо в нинішньому Уряді освітою і наукою призначають керувати плагіатора, то чом би і в питаннях охорони довкілля не вчубучить якусь дічь.

Однак, насправді, я не непокоюсь.
Ці всі люди – випадкові.
Вони нині вибудовують якісь економічні стратегії до 2030 року, тихенько замовчуючи, що нині у нас діра в держфінансах в сотні мільярдів гривень, тому без штанів ми можемо лишитися вже в 2021 році.
Так буде і тут – поки вони мріють про Зону, у нас Енергоатом може збанкрутувати (Ви ж читали ці новини, так?)

Як казав мій покійний дідусь:
“Намалюємо будиночок – будемо жити”.

Малювати клоуни вміють.
Мильними бульбашками.
Святі лептони, скільки ж після їх втечі розшкрібати доведеться…
Аби ж потім всіх звідусюди екстрадувати.

АПДТ. В коментарях Руслан Джабб справедливо відмітив, що може міністр має на увазі, що за 60 років за межами Зони буде брудніше, аніж у Зоні?  😉

АПДТ 2. Атлас радіаційного забруднення можна погортати тут.
Радіаційний стан в Зоні онлайн.
Національна доповідь «Тридцять років Чорнобильської катастрофи: радіологічні та медичні наслідки».

* * *

Півночі крутився під ковдрою як дзига: ніяк в моїй макітрі не вкладалося, що очільник Мінприроди в Україні може сказати дурню про можливість життя в більшій частині Зони за 60 років.
Пішов гуглити… і вже не зміг заснути до ранку.

Цитую Вікіпедію, хто ж у нас Міністр захисту довкілля в уряді шмигаля-зеленського:

«2006 року закінчив Київський університет МВС» – тепер зрозуміло, звідки у міністра захисту навколишнього середовища настільки компетентний рот, щоб говорити про Зону і рівень її забруднення.

«01.2013 — 11.2014 — штатний помічник на платній основі нардепа 7-го скликання від Партії регіонів Олександра Бобкова, який після початку російсько-української війни на Донбасі перейшов на сторону терористів та очолив роту “Пятнашка”» – тепер все зрозуміло про цінності.

«04.02.2015 — до 23.09.2015 — заступник міністра в Міністерстві регіонального розвитку України Геннадія Зубка» – нормально себе почував за будь-якої влади.

«2019 року він вказав 2,5 млн грн та 460 тисяч євро готівкою, які зберігаються в українській філії російського “Сбербанку”. Також було задекларовано 970 тис. $ та 890 тис. грн на рахунку дружини. Окрім того, було задекларовано квартиру, годинник Ulisse Nardin, годинник дружини Bregeut та її ж ювелірні прикраси. Загалом було задекларовано три автомобілі — Mercedes Benz, Land Rover та BMW. При цьому зарплатня Абрамовського за основним місцем роботи 2019 року склала 262,207 грн» – без коментарів.

«Після призначення Абрамовського міністром, журналісти “Схем” виявили, що компанія “Київгідромонтаж”, що належить дружині Романа, фігурує у кримінальній справі НАБУ. Справу було відкрито 21 січня 2020-го. 2017 року фірма перемогла в тендері держпідприємства “Укрводшлях” на ремонт Канівського судноплавного шлюзу та отримала 20,9 млн грн за заміну ворот шлюзу, але роботи виконано не було. До 2019 року сам Роман входив до наглядової ради компанії».

Мені здається, що нормальний міністр на свої гроші.

В МОЗі – треш, в МОНі – треш і плагіат, в Мінприроди – капець.

З приходом до влади Зеленського шобла не тільки не була вибита з владного олімпу, як обіцяв сонцесяйний.
Вона ще й вищі посади отримала.
Я ще раз принагідно дякую.

Автор