Статистика катастрофи

Ігор Артюшенко

Кількість нових хворих на “Covid” стала більшою за 10 тисяч людей на добу.

Щось змінилося в плані боротьби з епідемією? Так!

Міністерство охорони здоров’я почало писати про кількість тих, хто одужав, демонструючи перемогу над інфекцією. Тобто змінився інформаційний контекст. Але як в лікарнях не було достатньо засобів індивідуального захисту — так і не має.

Крім того, по суті, ці цифри не точні, бо по факту тестування роблять тільки коли є погіршення стану, лікування не допомагає, або коли людина є високопоставленим чиновником, прокурором, представником влади. Наприклад, в органах місцевої влади роблять тестування контактним чиновникам тільки певного рангу, а інших просто не фіксують.

Цифри запізнілі. Відповідь на ПЛР отримують через тиждень, а іноді знайти відповідний папірець займає ще більше часу. Особливо це стосується невеликих міст.

Влада імпотентна і думає тільки про оплески та лайки під відосиками.

Нам же ж з вами своє робити! І я думаю, що ми переможемо не тільки епідемію інфекції, але й епідемію невігластва!


Андрій Смолій

Ну що… От наша країна і перестрибнула цифру в 10 тисяч інфікованих за добу. Точніше 10746… Схоже, 15 і 20 тисяч не за горами.

Зараз знову «вічно стурбований» Степанов вийде на брифінг і розповість, що «все під контролем».
Знову «вічно працюючий» Шмигаль розкаже, що «кошти виділені». Питання куди і де вони?
А Зеленський… Він просто не скаже нічого, бо тема катастрофічної ситуації в Україні його просто не цікавить. От розігнати суд, знищити суб‘єктність, призначити кварталівських посіпак чи провести незаконне «опитування» – це він може.

Вкотре питаю всю команду Зеленського:
Які дії були зроблені щоб допомогти людям?
Чому в лікарнях не вистачає місць та більшості засобів для забезпечення лікарів та пацієнтів?
Чому лікарі масово звільняються? Де десятки мільярдів грошей?

У відповідь 9 місяців підряд – тиша.
Тільки статистика невблаганна і говорить про те, що в країні катастрофа…
І як вибратися з цього всього, як вижити всій країні з такою владою – невідомо.


Зоя Ярош

Поясніть мені, а нащо вони щодня пишуть про «антирекорд»?

Адже правильно писати «стабільний ріст, який ми зробили разом».

Моя асфальтована країна.

Але і з цим щось пішло не так.


Anton Senenko

Колеги, ми натурально летимо в стіну.
І справа не в 10 тисячах нових випадків ковіду.

До 200 трупів на день від ковіду вже всі звикли, як і до маячні Степанова про “кожен винен у ситуації, що склалася, а у нас лапкі”, однак непокоїть мене от що.

Вчора я прочитав свіжий прогноз від наших учених щодо прогнозу розвитку епідемії в Україні, і там був отакий пункт:

“3. Смертність з усіх причин вказує на суттєве збільшення додаткової смертності протягом жовтня, причиною цього може бути недооцінка числа смертей від COVID-19”.

І ще:

“… неповні нові дані про загальну смертність, розміщені на сайті, вказують на суттєво гіршу епідемічну картину, ніж досі оцінювалося. Щоденне число смертей з усіх причин, що типово становило близько 1500 випадків, наприкінці жовтня зросло на третину, в окремі дні перевищивши позначку 2000 випадків (рис.2, внизу). Для порівняння додано динаміку пошукових запитів від Google – іншого незалежного джерела (рис.2, вгорі). ” (джерело)

Рис.2. Частота пошукових запитів у Google (станом на 05.11.2020) на теми: «нюх» (угорі, синім кольором) і «смак» (угорі, червоним кольором) – та загальна смертність в Україні за інформацією проєкту «Економіка карантину».

Тобто, трупів насправді вже може бути більше, але нам про це не скажуть, бо… знову дивимось на графіки унизу – лабораторні центри з позитивністю понад 50% є ознакою колапсу і неможливості тестувати всіх, в т.ч. вже померлих (графіки © Facebook Evgeny Istrebin).
Про черги на тестування вже ходять легенди.

Хтось можливо пам’ятає, як із самого початку пандемії я тягло виступав за соціальне дистанціювання. Той рідкісний випадок у моєму житті, коли обрана стратегія продовжує працювати. На жаль, Україні та українцям вже ніц не допоможе – влада цілком безпорадна і єдине, що вона зможе робити, – це занижувати показники і брехати.

Дивують лише люди, які досі відкидають проблему ковіду або співають заспокійливі мантри про “не все так погано, все навіть дуже харашо”.

Тримайте дистанцію і будьте здорові.

Автор