Петро Порошенко в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера» 06.11.2020 (відео)

Дуже важливо, що друзі України в американському Конгресі були переобрані – Петро Порошенко

 

Україна має цінувати стратегічне партнерство зі США та двопартійну підтримку у Конгресі. Про це лідер партії «Європейська Солідарність», п’ятий Президент Петро Порошенко сказав в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера».

«Ключова позиція, і дуже важливо, щоб це зрозуміла влада, що ми маємо цінувати стосунки зі США як стратегічним партнером незалежно від того, хто був обраний президентом.

Я на все життя запам’ятаю день 18 вересня 2014 року, коли я як Президент України стояв у Капітолії, в залі, де були зібрані обидві палати американського Конгресу, і більше 20 разів мій виступ переривався оплесками. Це було дивовижне єднання республіканців і демократів на підтримку українського народу», – згадує п’ятий Президент.

«Я особисто знайомий і з віце-президентом Байденом, і з президентом Обамою, і з віце-президентом Пенсом, і з президентом Трампом. Я можу наголосити на тому, що ситуація в 2014-му році, коли Росію агресором вимовити в світі ніхто не міг, казали «сторона конфлікту», – і лише наша потужна дипломатична робота сформувала позицію на базі доказів», – нагадав Порошенко.

«Нам потрібно цінувати цю підтримку двопартійну, яка точно сьогодні належить Україні. І ні в якому разі ніякими телефонними розмовами, ніякими російськими сценаріями п’ятої колони всередині держави цю двопартійну підтримку не зруйнувати», – наголосив Порошенко.

«Зараз відбувалися не тільки вибори президента, а й вибори в Конгрес і Сенат. Дуже важливо, що основні наші друзі в американському Конгресі були переобрані – і Марсі Каптур, яка очолює український кокус, і всі, хто традиційно борються за Україну, сьогодні представляють американський народ в американському конгресі. І ми це дуже цінуємо», – зазначив лідер «Європейської Солідарності».

«Україна – якщо не буде помилок українського керівництва, якщо не буде дилетантства, і ми скористаємося вікном відкритих можливостей – я наголошую, що вже в 2021 році після інавгурації ми отримаємо зброю, фінансування, новий пакет санкцій, і Путіну точно це не сподобається. Ми можемо провести переговори і отримати зенітні комплект «Patriot». Ми можемо не дати зупинити реформи і отримати фінансування, підтримку нашого руху, як це і занотовано в Конституції за моєю пропозицією, до повномасштабного членства в Євросоюзі, в НАТО, до євроатлантичної інтеграції», – резюмує п’ятий Президент.

Джерело


Петро Порошенко

Уже третій міністр охорони здоров‘я не має відповіді на питання, як врятувати українців від пандемії коронавірусу. Це уже після того, як нами в парламенті було прийнято рішення створити штаб ще в березні місяці. Очолив його президент Зеленський. У травні місяці Зеленський сказав, що вони вже майстри спорту із подолання коронавірусу, чемпіони Європи. У них все вирішено. Із 66 млрд коронавірусного фонду на сьогодні витрачено 38 млрд. 65% цієї суми були витрачені на програму доріг під назвою «Велике крадівництво», завершуючи заробітною платою поліціянтам — майже 5 млрд. Менше 30% було витрачено на цілі, які були би хоча б віддалено пов‘язані з охороною здоров‘я. Це — злочин перед власним народом.

9 місяців у них було з початку пандемії. Запитання до голови Штабу: чому не закуплені кисневі концентратори в кожне ліжко? 50 тисяч ліжок — не потрібні, бо вони не обладнані подачею кисню. Це я вам кажу, як людина, яка перехворіла на коронавірус середньої тяжкості. І я кажу, що всі, хто хворіють і потребують госпіталізації, мають запалення легень, всі вони потребуть кисню. Вони направили гроші на будівництво доріг, де крали, замість того, щоби купити кисневі станції, кисневі концентратори, щоби обладнати лікарні, реанімаційні ліжка.

На сьогоднішній день через те, що вони так вирішили перерозподілити гроші, у нас люди не мають можливості дочекатися місця в лікарні. Коли ви зараз зателефонуєте на 103 і вам скажуть, що ви 80-й у черзі на госпіталізацію, то ви приречені бути позбавленим медичної допомоги і вмирати вдома.

І останнє: ми внесли законопроект, ви обіцяли нам підтримку, що ми застрахуємо лікарів на випадок хвороби. Нам заблокували страховку лікарям, якщо вони захворіли, але не стали інвалідом. І досі ми не захистили лікарів. У них немає захисних костюмів, немає масок, немає обладнання. Лише приватний бізнес налагодив виробництво цього всього в Україні.

Ми, починаючи із березня місяця, я за свої гроші, за рахунок Фонду більше ніж на 100 млн завезли безкоштовно для лікарень. Зараз, після виборів, бо на виборах цього не можна робити, уклали контракт на десятки концентраторів і кисневих станцій. Але не можуть на сьогоднішній день благодійники, добровольці та волонтери замінити систему держави.

Пропоную, — не задля критики влади, а заради здоров’я і життя українців, — я особисто готовий увійти до складу штабу, віддати усі свої знання, щоб виправити ситуацію з пандемією у країні. Це дуже погана справа — перехворіти на коронавірус. Це дійсно небезпечна для життя хвороба.

* * *

У моєї дружини Марини зараз у лікарні від коронавірусу помирає мама. Вона втратила свідомість. Підіть і скажіть зараз Марині усю цю дурню, яку ви зараз говорите на всю країну!

Дуже боляче, коли ти втрачаєш дуже близьку людину. Не підходьте, будь ласка, до важко хворих пацієнтів із позиції статистики. Терміново відновіть кошти коронавірусного фонду змінами до Бюджету. Додайте туди 38 млрд, і те, що ми мали зробити в березні, зробіть зараз. Не додзвонитися зараз на гарячу лінію, не виїжджає мобільна бригада до хворого. Люди мають величезні проблеми.

Моя позиція: ми могли зробити з березня набагато більше разом. І не зробили. І через це значна частина українців або помруть, або залишаться інвалідами. Бо лікарі вам розкажуть, які будуть наслідки, якщо не провести якісну реабілітацію. Скільки триває запалення легень після того, як отримали негативний тест.

 

Повне відео ефіру програми «Свобода слова Савіка Шустера» 06.11.2020

Автор