Брифінг Олександра Турчинова: підбиття підсумків місцевих виборів (відео)

Турчинов: «Європейська Солідарність» – єдина політична сила, яка отримала переконливий результат в усіх регіонах України

 

«Європейська Солідарність» на місцевих виборах отримала один із найкращих результатів серед усіх інших політичних сил. Про це сказав керівник Центрального штабу партії Олександр Турчинов на брифінгу у п’ятницю.

За його словами, «Європейська Солідарність» отримала перше місце в п’яти регіонах нашої країни. Це місто Київ, Київська, Тернопільська, Львівська, Рівненська області.

«Наблизились до «Європейської Солідарності» ОПЗЖ і «Слуги народу», які отримали перші місця в чотирьох регіонах» , – сказав Турчинов, додавши, що всі інші політичні сили (в основному місцеві регіональні проекти) змогли отримати перші місця лише в одній з областей України.

Так, зокрема, «Європейська Солідарність» отримала наступний відсоток мандатів у кожній обласній раді: у Вінницькій – 14,29%, у Волинській – 14,06%, Дніпропетровській – 10,83%, Житомирській – 14,06%, Закарпатській – 9,38%, Запорізькій – 11,9%, Івано-Франківській – 20,24%, Київській – 27,38%, Кіровоградській – 12,5%, Львівській – 33,33%, в місті Києві 25,83%, в Миколаївській – 12,5%, Одеській – 11,9%, Полтавській – 9,52%, Рівненській – 23,44%, Сумській – 14,06%, Тернопільській – 28,13%, Харківській – 10%, Херсонській – 10,94%, Хмельницькій – 10,94%, у Черкаській – 14,06%, Чернівецькій – 14,06%, у Чернігівській – 7,81%.

Керівник Центрального штабу партії наголосив, що «Європейська Солідарність» – це єдина політична сила, яка отримала переконливий результат в усіх обласних центрах України.

«Для порівняння, ОПЗЖ не змогла пройти до 7 обласних центрів, «Слуги народу» не змогли пройти до 3 обласних центрів, – це Львів, Івано-Франківськ і Тернопіль» , – сказав він, наголосивши, що на цих виборах владною командою масово застосовувалися фальсифікації. «Так, до Тернопільської міської ради «Слуги народу» не долали прохідний бар’єр, отримавши 4,8%. Але вже після «уточнення» – а фактично після нахабного фальшування – вони переписали протоколи, показавши собі вже 5%», – сказав він, додавши, що ці підроблені результати будуть оскаржуватися.

Олександр Турчинов підкреслив, що «Європейська Солідарність» – єдина політична сила, яка впевнено представлена у всіх регіонах нашої країни: від сходу до заходу, від півдня до півночі.

«Саме Європейська Солідарність сьогодні стає тією політичною силою, яка об’єднує всю Україну і готова захищати інтереси наших громадян у всіх регіонах нашої великої країни» , – резюмував він.

Джерело

 

Турчинов: Навіть фальсифікації не дозволили владній команді значно покращити свій результат

Правляча партія програла місцеві вибори. І навіть ті фальсифікації, які вони після голосування почали проводити в багатьох регіонах, не дали їм значно покращити свій результат. Про це сказав керівник Центрального штабу «Європейської Солідарності» Олександр Турчинов на брифінгу у п’ятницю.

За його словами, ці вибори відкинули назад країну, яка останні 5-7 років демонструвала всьому світу проведення виборчих процесів на достатньо високому рівні з мінімальним порушенням виборчого законодавства.

«На жаль, ми знову повертаємось в часи, коли відбувається масовий підкуп виборців, коли намагаються фальшувати вибори на дільницях, а головна ознака цих виборів, що була притаманна ще для президентства Януковича, – це намагання переписати результати виборів вже після дня голосування», – сказав він.

Керівник штабу «Європейської Солідарності» навів приклад Тернополя, де «Слуга народу» набрали до міської ради 4,8%, не пройшовши прохідний бар‘єр, але «після так званого уточнення протоколів – а фактично після нахабного переписування цих протоколів – вони вже показують 5% голосів».

Олександр Турчинов наголосив, що у зв‘язку з тим, що підрахунок за новим виборчим законодавством достатньо складний та багатоетапний, «цим користуються представники влади та місцевих еліт, які намагаються будь-яким чином прорватися до місцевих рад».

«Саме тому затягування підрахунку голосів, намагання переписувати протоколи та змінити результат відбувалося в багатьох регіонах», – сказав він, наголосивши, що всі подібні випадки задукоментовані командою «ЄС». «Всі, хто займався фальсифікацією голосів, будуть відповідати перед законом», – резюмував Турчинов.

Джерело

Автор