Нам є чому повчитися у американців

Андрій Смолій

Отже, з майже 100% вірогідністю на виборах в США перемагає Джо Байден.

Принципово не коментував президентські перегони, адже до цього моменту достеменно сказати, хто переможе, не міг ніхто. Всі прогнози і «розмови» не могли мати під собою реальних фактів.

Щойно Байден вирвався вперед в одному з ключових для перемоги штатів – Джорджії, а це означає що він отримує ще 16 голосів виборників до 264 наявних. А це 280 голосів, тверда перемога. З високою ймовірністю Байден переможе також у Неваді, що дасть йому ще 6 виборників.

Що це означає для України?
Для України треба мати чітку позицію та потужне проукраїнське внутрішнє становище. І в такому випадку США завжди буде для нас партнером та другом.

Що це означає для Зеленського?
Йому час починати нервувати. Адже рік назад Зеленський у розмовах з Трампом розповідав про 100% свого генпрокурора та ледве не погоджувався на «прохання» по Байдену. А «слуги народу» виходили до трибуни парламенту та кричали про «тимчасову слідчу комісію», яка мала б розслідувати «діяльність сина Байдена». До речі, про це найбільше говорив Кремль та промосковські депутати.


Олена Монова

Не втримаюсь і напишу разочок про вибори в Штатах. Вірніше, навіть не про самі вибори, бо я туди не лізу принципово, а про нашу на них реакцію.

Всім зрозуміло, що вибори в США цікавлять всіх, бо матимуть вплив абсолютно на всі країни і на глобальну політику в цілому. І знову ж таки цілком зрозуміло, що кожна країна плекає в цих виборах свої шкурні інтереси. Тобто країни зважують на аптекарських терезах, перемога якого кандидата принесе їм найбільше дивідендів і смаколиків. І це абсолютно нормально.

Але. Як без нього.

Як би ми не рвали дупи і одне одному горлянки, наші нерви і срачі аж ніяк не вплинуть на вибір громадян Америки. Вони оберуть так, як вважатимуть за потрібне. Тому трохи попустіться вже, альо. І крім того чомусь всі забувають, що коли ненависний їм кандидат програє вибори, то це аж ніяк не означає, що автоматично з ним провалиться в пекло його партія. Як демократи, так і республіканці на рівних правах визначатимуть курс Штатів на відносини з Україною. Який би кандидат зрештою не переміг.

Україні важлива ДВОПАРТІЙНА підтримка США. А не ситуація, коли одні підтримують, а другі серуть в борщ. Тому давайте ми не будемо срати їм у вибори. За часи незалежності при владі в США були представники різних партій. Проте курс на підтримку України залишався незмінним.

Швидше за все, остаточна доля цих виборів буде вирішуватись у судах. Отже, процедура затягнеться. І якщо Трамп програє вибори, все одно він залишатиметься на чолі держави ще принаймні до кінця поточного року, поки триватимуть судові суперечки, а потім передача влади. Весь цей час там діятиме перехідна адміністрація.

Ми не знаємо, коли закінчиться підрахунок голосів і яким він буде. Ми не знаємо, чи будуть перераховувати і судитися. Ми не знаємо, хто в результаті виграє. Але особисто я впевнена в одному: нам треба буде співпрацювати з тим, кого обере Америка. Іншого варіанту просто немає.

Ну хіба що оголосити війну і здатися в полон.


Валерій Прозапас

Якщо немає ніякої різниці хто переможе в США, то чому так розриває кремлівську ботву у фейсбуці щодо можливої перемоги Байдена?

Чому Нестор давно небитий наш Шуфріч, коли перемога Трампа здавалась ймовірнішою, радісно повідомляв про новий виток “розслідування плівок” імені фсбшного Деркача?

А ще до того всякі медведчуківські комсомольці Качури намагалися через український парламент ще й офіційно через те “розслідування” втягнути Україну в американські вибори.

Навіть наш найвеличніший чомусь же здуру вихвалявся перед Трампом “на 100% своїм прокурором”.

Так що не “какая разніца”, а вона принципова, і комусь доведеться сплачувати по рахунках.

Що, звичайно, не знімає відповідальності з українців за свою долю, але повчитися у американців, як долати кремлівські інформаційні кампанії проти своїх політиків, варто.

* * *

Звичайно, для пересічних українців нічого не зміниться від результатів американських виборів.

А от для тих, хто радісно публікував та розносив “плівки Байдена” і розповідав про “100% мого прокурора”, зміниться дуже багато, особливо для їхніх господарів.

Тому для цих добрих людей єдиний вихід – кинути Україну в хаос та руїну.

Але ви пам’ятаєте, яка партія єдина закріпилася у всіх без винятку обласних та міських радах, щоби протистояти цьому? 🙂

Автор