«Проект Бюджету є особистою розпискою Зеленського у власній некомпетентності та дилетантстві» – Порошенко (відео)

Петро Порошенко

Зеленський яскраво підтверджує українське прислів‘я: «До булави треба голови».

Судячи з проекту Бюджету, він є особистою розпискою пана Зеленського у власній некомпетентності та дилетантстві. Він не збирається виконувати передвиборчі зобов’язання, а наступного року вже буде екватор його президентської каденції. У Зеленського й Уряду було 9 місяців і 66 млрд із коронавірусного фонду, щоб якісно підготувати країну до викликів пандемії. Не зроблено нічого від слова «зовсім».

Ані ШВЛів, ані кисню, ані ліків, ані засобів захисту, ані ліжок, обладнаних усім необхідним — у лікарнях українці залишилися сам-на-сам із цими проблемами. Наголошую: це — злочин! І ціна цього злочину зростає щодня. Майже 10 тисяч тих, хто захворів, за останню добу в Україні! У Києві ця цифра — тисяча. Майже 200 померли. Це українці, які померли вдома, бо немає місця у лікарнях. Українці, які померли у лікарнях, бо немає кисню — вони задихнулися. Статистика нових хворих зростає, бо немає засобів захисту.

У Бюджеті є окрема програма, яка зобов’язує виділити безкоштовні маски, безкоштовні тести, які можна зробити за годину, безкоштовні захисні костюми, місця у лікарнях з киснем, безкоштовні ліки. Всього цього українці позбавлені, бо з коронавірусного фонду гроші витрачалися на програму, яка називається «Велике крадівництво», бо звідти вони крадуть.

Я твердо переконаний, що за 72 години, і це моє звернення до прем’єр-міністра, ми маємо негайно відкрити відомчі лікарні, включно з «Феофанією», де рішення має прийняти пан Зеленський, і помістити туди тих, кому не вистачає місця у лікарнях.

Але я твердо переконаний: так, як ми перемогли на місцевих виборах, ми переможемо «Covid».

Українці, все буде добре!

Автор