Віталій Марків: «Правда є. Справедливість існує» (фото, відео)

Петро Порошенко

Україна своїх не кидає! Радію, що ми вкотре довели цю аксіому.

Міланський апеляційний суд виправдав українського військовослужбовця Національної гвардії Віталія Марківа. Справедливість відновлена. Дякую усім, хто боровся.

Скоро ми вітатимемо нашого героя вдома в Україні!

Сподіваюся, що українська Феміда братиме приклад з італійської, і незаконно засуджені патріоти, які досі залишаються за ґратами, будуть звільнені.


МВС України

Віталій Марків: Наша перемога у суді – це пам’ять про всіх загиблих захисників України, ми виграємо цю війну.

Нацгвардієць Віталій Марків, якого вчора виправдав апеляційний суд Мілану, заявив, що його виправдувальний вирок, це перемога над кремлівською пропагандою.

«Це надзвичайна подія. Ми показали, що правда є. Моїм засудженням було показано, що кремлівській пропаганді немає меж, але справедливість існує. Ця перемога у суді – це пам’ять про всіх загиблих захисників Україн», – сказав Віталій Марків.

Також український солдат додав, що перш за все він одягне форму Національної гвардії:

«Я військовослужбовець, для мене гідність та дисципліна мають величезне значення. Я брав приклад з генерала Кульчицького. Мені випала величезна честь бути з ним знайомим, це генерал з серцем солдата, справжній патріот. Коли ми завершували підготовку, весною 2014 року, вона не була надто серйозною, проте у нас був бойовий дух та патріотизм. Ми змогли передати його своїм побратимам. І сьогодні ми знов довели, що можемо протистояти одній з найсильніших армій світу», – додав Віталій Марків.


Тарас Чорновіл

Віталій Марків уже на волі й повертається до України! Хоч одна добра новина цих ідіотських днів! Апеляційний суд в Італії виправдав його попри всі зусилля щедро простимульованих Москвою юристів та цинічних виродків-родичів того журналіста, що так аж до смерті симпатизував рашистським терористам.

Колосальна роль у цьому української діаспори в Італії, вмілих адвокатів. Хотів би сказати добре слово й про Авакова, який був вчора в італійському суді… Але язик не повертається, враховуючи його спільну із Зеленським роль в такому ж незаконному ув’язненні й переслідуванні Антоненка (Ріффа), Кузьменко, Дугарь. Тепер черга за їх звільненням.


Гліб Бабіч

Я бачу істеричний пафос ухильника, який за диким збігом обставин сидить у кріслі верховного головнокомандувача країни.
Ніхто не забутий, кажеш?

Коли ти сядеш на лаву підсудних, тобі по пунктах згадають все. І обстріли, які не реєструють. І заборону на вогонь, поки тебе намагаються вбити відморозки, яким все одно. І поранених “через необережне поводження зі зброєю”. І тих самих захисників країни, які сидять за ґратами з єдиної причини – дати сраного палива в багаття твого нікчемного популізму.

І Журавля нагадають. Як він помирав без допомоги тільки тому, що ти “взяв під контроль” його порятунок. Сперся на боягузливих “командирів”, які не дали можливості зробити те, що ми робили завжди, – не кидати своїх. Тому що у тебе в відосіках має бути “все добре”.
До речі, як там твої ручні Генпрокуратура і ДБР – прийняли заяву його батька? Який справедливо звинувачує саме тебе у злочині, який привів до загибелі його сина.

Я знаю, ти давно погано спиш. Частково виною делірій, а частково – страх. Ти правильно боїшся. Коли ночами твоя “тепла ванна” остигає, і ти опиняєшся сам на сам з собою, – ти все розумієш. Не треба було лізти в реальне життя. В якому справжні люди, смерть і право на гідність.
Жарти про ебонітові палички і про те, як Росія “відсуває кордон”, тобі могли пробачити за твоєю нікчемністю.
Але ти поліз дурними і брудними руками в наше право бути вільними. Спробував принизити нас до свого рівня.

А зараз ти панічно намагаєшся одягнути на себе чужий камуфляж “рятівника і патріота”? Ніколи, кажеш, нас не залишиш?

Ні, Вова. Це ми тебе не залишимо. І коли ти будеш ховатися, як тарган в щілини, ми тебе знайдемо, де б ти не був.
І такий же суд тебе видасть, де б ти не був.
Якщо ти, звичайно, встигнеш втекти.

Давай, Вова, бреши, грай роль, тіш себе ілюзіями.
Реальність скоро постукає тобі в двері та в лоба.
Реальність – це ми. Справжня Україна.

Це я тобі як “войовнича меншість” кажу. Яка тримала все, що ти нищиш.
Вже скоро.

* (копія коментаря під постом В. Зеленського. На випадок видалення).


 

 

 

 

Фото © Facebook МВС України, Національна гвардія України, Людмила Денисова.

Автор