Зеленський втратив лідерство в країні

Джон Сміт

Депутати Зеленського не підтримали його план виходу з конституційної кризи. Власні ж депутати послали президента і підтримали план Разумкова. І навіть на погрози розпустити парламент депутати відповіли, що розпускати він їх не має права до кінця року.

Зеленський втратив лідерство в країні. Ось головний висновок. Його не слухають вже навіть його слуги, яких він дресував у Трускавці. Все. Розтанули навіть ті шматки фальшивого лідерства, які несмішному шутніку ліпили канали олігархів.

Але по-іншому і бути не могло. Путін в свій час був ніким. Це вже потім йому російська пропагандистська машина зліпила образ мачо, який іде весь такий коридорами Кремля, діловий і високий (будь-яка людина, що добре знається на зйомці, скаже, що коротишок просто треба знімати знизу – тоді об’єкт у кадрі виглядає масивнішим). Та починав Володя Путін не лідером, а завклубом в Дрездені та завідував ключами від дверей. За деякими версіями губатінький молодой Вовочка взагалі був чиєюсь іграшкою, яка його просувала по службі (саме після цього він набув схильностей цілувати чужих незнайомих дітей в пупки).

Так само і наш Вова. Все життя він сидів на чиїйсь руці та грав маленьку собачку, задорно гавкаючи на кого вкаже рука власника. В студентські роки з батєй-прохвесором сам Бог велів стати капітаном універівської команди КВН. Потім добрий дядя Масляков. Потім Шефіри-Коломойські в часи, коли Вова вирішив кувирканнями та грою на піаніні заробляти на життя. Вова вибігав на стадіон, і оператор його знімав точно як Путіна, з рівня підлоги, Вова біг на камеру, здавався великим і стрімким, вривався в це політичне поле, як лєдокол.

Олігархічна пропаганда зліпила йому образ, та в Україні довго дурити всіх не вийде. І ось настав цей час.

Зеленський спробував очолити боротьбу з суддями КСУ шляхом незаконного антиконституційного перевороту, та він так і залишався тим Вовочкою – хотів зробити це чужими руками. І якщо депутати не несуть відповідальності за голосування, і колективної відповідальності нас взагалі не існує, то от за “закони 16 січня” було пред’явлено підозри організаторам – голові засідання і тим, хто це виносив в зал. Лише при новій владі новопризначений заступник Генпрокурора Кізь закрив справу проти Калетника. Зелені та Горбатюк перекладали відповідальність на Луценка, але самі чомусь так і не скасували закриття справи. Тим не менш Калетник вимушений був бути у бігах 5 років. А Чечетов взагалі шагнув у вікно.

Разумков і інші не захотіли приймати участь в незаконних іграх Зеленського по рятуванню його шкури і нариватися на подібне майбутнє. Вони прекрасно розуміють: він в разі чого їх здасть, як здав тих своїх підлеглих перед Кадировим, на яких переклав відповідальність за жарт про нього. І як морпіха здав. Вова в цьому плані хлопець надійний – здасть 100%. Тому підлеглі послали Вову.

Пом’яніть мої слова: саме так своє президентство він і закінчить – власні підлеглі його зіллють.

Автор