Біжи, Вова, біжи! Пацан сказав – пацан має робити!

Ірина Геращенко

Останні дні гарячих дискусій показали, що існують шляхи вирішення конституційної кризи в правовому полі: через відновлення в законодавстві повноважень антикорупційних органів і відповідальності за брехню в деклараціях.

ВР згадала нарешті, що в своєму дурборежимі забула про свій безпосередній обов’язок визначитися з трьома суддями за своєю квотою. «Європейська Солідарність» наполягає, аби ці судді обиралися за моделлю суддів Антикорсуду, із залученням незалежних авторитетних міжнародних експертів до конкурсної комісії.

Натомість істерика Зеленського і вимога розгону КС аж ніяк не повертає відповідальність за декларування. Але відкриває двері до узурпації. Парламент не буде за це голосувати і з інших, цілком прагматичних причин. Цей законопроект Зеленського порушує Конституцію і низку статей Кримінального кодексу, бо є узурпацією влади. Й в депутатів немає бажання за пару років, коли закінчиться епоха Зе, ходити на допити і давати свідчення про незаконні голосування. Тому тупати ніжками, грозити ріжками і аудіофайлами тут не вийде.

Зеленському, якби він дійсно хотів вирішити кризу, варто було б негайно провести консультації з фахівцями-конституціоналістами та лідерами фракцій, а не влаштовувати в прямому ефірі жалюгідний пінг-понг з «антикорупціонерами» та істерики, які вже навіть власна фракція не сприймає. Бо розрулювати кризу мають президент і ВР консолідовано, для цього не варто спілкуватися через телевізор. Особливо мовою погроз.


Олександр Дедюхін

Пока я поступил в «Інститут політичної освіти» и всеми силами пытаюсь стать не только красивым, но и умным, люди, которые не в состоянии провести прозрачные и честные выборы, ковид и рак пытаются лечить ментами, асфальтом и сериалами, спровоцировали в стране конституционный кризис, а теперь пугают кровопролитием, вякают про ценности Майдана, но всю вину стараются переложить на Порошенко, а разгребать заставляют нас.

На этом фоне у любого здравомыслящего человека хотя бы слегка должна поехать крыша, и самый лучший выход из этого — уехать за грибами, пока не рассосется, мысленно посылая реально виновным в кризисе людям картинку, где собачка смотрит на двух игрушечных песиков и предлагает им совершить половой акт.

Но вот какая штука. Мы за грибами ездим на день, максимум на два. Потом эти грибы обрабатываем дня три, неделю максимум. А потом нам все равно придется окунуться в жестокую и страшную реальность, где президентом работает Зеленский. И за неделю он не рассосется, а ментами и асфальтом мы его лечить не будем, ибо культурные.

Нет, конечно, можно каждый день доставать свои прошлогодние посты и кричать: «А мы пердупреждали!!!». Но кому от этого станет легче? У нас кризис, и выход из него все равно нужно найти нам самим.

Поэтому, вельми понеже поразмыслив, рассказываю:

1. Пусть КС делает все, что хочет. Этот рудимент рано или поздно будет реформирован, но пока ни возмущаться его решениями, ни поддерживать какие-либо его решения просто не имеет никакого смысла. Пусть сами ловят своих тараканов. Но можно послать им на электронку картинку с собачками, сами знаете какую.
2. Законопроект Зеленского по «перезагрузке» КС — это еще бОльшая чушь, чем КС, и доброго слова он не стоит, не то что слова одобрения. Теоретически можно его распечатать для анналов, дабы «дурь каждого была видна». Ну и картинку с песиками Зеленскому тоже можно послать.
3. То, что Разумков написал какой-то свой законопроект, — это хорошо. Плюрализм мнений в одной отдельно взятой фракции, особенно если это фракция зеленого цвета, — хорошо весьма для тех, кто готов брать на себя ответственность, то есть для нас. В принципе, к этому картинка с двумя собачками тоже подходит.
4. Партия «Писк», которая называет себя «Голос», внезапно предложила увеличить кворум КС и тем самым решить кризис. То, что «Писк» подала голос, — это хорошо. Больше голосов — меньше проголосованной в Парламенте дурости, поэтому мы поддерживаем инициативу с подачей еще одного законопроекта, но сам законопроект не поддерживаем. И хотя у нас в редакции картинки с собачками уже закончились, вы можете распечатать их самостоятельно и послать во фракцию «Писк», особенно Кире Рудик.
5. Надеюсь, вы, дорогие читатели, знаете, что ни послы «семерки», ни Евросоюз ни в какой форме не поддерживали весь этот цирк, который устроил Зеленский и Ко. Арахамия нам банально соврал. А может, просто хотел поиграться в Геббельса, не знаю. С другой стороны, возможно, я нагнетаю, и где-нибудь под Брюсселем цирк в исполнении зекоманды очень хотят видеть. На ярмарке, после окончания пандемии, но под куполом и в строго отведенном для этого месте. Представляете: на арене Зеленский, Арахамия, Юзик и Ко, а зрители с трибун кричат им то слово, которое я постеснялся написать на картинке. Ну, а возможно, они там у себя заблаговременно распечатают эти картинки и станут самолетиками посылать письма счастья на арену передвижного цирка. Хоть посмеются, хуже ведь, как известно, не будет.

Остался один вечный вопрос.
ЧТО СО ВСЕМ ЭТИМ ДЕЛАТЬ НАМ?! Чтобы все было не по-зеленски, а по закону?
РАЗОГНАТЬ ЭТУ ВЕРХОВНУЮ РАДУ К ЕДРЕНЕ ФЕНЕ!!!
В смысле распустить. Как неспособную ни на что. А потом избрать новую, которая будет принимать адекватные законы.

В принципе, если Зеленский тоже уйдет в отставку, – это будет неплохим бонусом, но с этим можно пока погодить — он еще не испил чашу позора, дайте ему примерно 100 дней. А потом, когда спикером новоизбранного Парламента станет Порошенко, пусть Зеленский идет тоже.

И вот тогда под красивую музыку мы продолжим наводить порядок в Стране.
А пока доброго дня всем. Бодрствуйте и молитесь, дабы не впасть в искушения.


Роман Кулик

Приклад дурної маніпуляції. Президент Зеленський порівняв свій законопроект по КСУ з втечею Януковича та призначенням в.о. президента спікера парламенту:

“Щодо конституційності цього законопроєкту… я згадав про втечу Януковича. А де було написано в Конституції, що позбавляється президент своїх повноважень через втечу? Немає. Рішення прийняли, мало того – оголосили вибори, і правильно зробили”.

Цю тезу часто повторюють і тут. Доцільність і оце от все.
Не розумію, як можна проводити знак рівності між настільки різними ситуаціями.

Лютий 2014-го: після розстрілів на Майдані президент Янукович втік з країни, він незаконно самоусунувся від виконання обов’язків президента.
У парламенті купа приляканих ригів, ситуація з президентом-втікачем не регулюється жодною нормою Конституції чи іншого закону, починаються рухи росіян у Криму, українські силовики в прострації – у такій небезпечній обстановці депутати голосували за постанову “Про самоусунення Президента України від виконання конституційних повноважень та призначення позачергових виборів Президента України”.

Нею парламентарі лише констатували, що Янукович самоусунувся від виконання своїх обов’язків:

“1. Встановити, що Президент України В. Янукович у неконституційний спосіб самоусунувся від здійснення конституційних повноважень та є таким, що не виконує свої обов’язки”.

Тут дійсно не було інших правових механізмів, і таке рішення було виправданим і правильним. КСУ так і не визнав цю постанову неконституційною.

А що маємо зараз: у президента безпрецедентна концентрація влади, така-сяка монобільшість у парламенті, більш-менш стабільний державний апарат, який його команда ще дивом не угробила. Обстановка в країні, попри ковід, у рази спокійніша ніж у 2014-му. Також йому вже запропонували кілька альтернативних і реальних шляхів оновлення складу КСУ.
Судді ж нікуди не тікали, а законно працюють далі. У разі ухвалення законопроекту Зеленського оскаржувати його буде просто ніде. Дуже стрьомна скринька пандори.

І це дві абсолютно різні по масштабу проблеми та контексту ситуації, порівняння яких ну з розряду “сову на глобус”.


Гліб Бабіч

Тут нам фігурант важливу річ сказав, а ви, може, й не помітили?

Спершу він нагадав про втечу Януковича. Мовляв, ніде не було в Конституції сказано, що він позбавляється своїх повноважень через втечу.
Так ні, каже, оголосили про це, оголосили вибори, і правильно зробили.
І всі підтримали!
Я, каже, тоді перед екраном сидів – трохи з штанів не вискочив, так підтримав! Тому що, каже, це дуже захищає державу і суспільство.

А потім він як рубонув заяву, трохи я вже з усього не вискочив.
Ось так прямо і сказав:

“Зараз відбувається ТЕ Ж САМЕ, повірте МЕНІ…”

Упссссс…

Тут я говорити вже не зміг, заплакав. І телевізор заплакав. І собака заплакав, хоч у мене і немає собаки.

Вова! Тобто ти вже і валізи зібрав, сонце моє? ТИ ТЕЖ?! Через втечу?! Який розумний хлопчик! Це ж реально кращий варіант.
Ну нарешті!
Тільки через Харків і Донецьк не лізь. Там навіть Федоровича завернули. Відразу дуй через Крим. Там у тебе і переночувати є де. А там до Ростова – рукою подати.

Біжи, Вова, біжи!
Пацан сказав – пацан має робити!


Костюк Олександр

Насправді Зеленський очевидно маніпулює.

Називає рішення КС щодо окремих положень антикорупційного законодавства порушенням основ держави, переворотом і т.п. Це не порушення основ держави. Це ж явне нагнітання істерії. А оце махання шашкою “всєх разогнать”? Більшовицькі, лукашенковські методи. Узагальнюючі заяви «Європа підтримує повне звільнення суддів КСУ», хоча це зовсім не так. А погроза “кривавою бійнею на вулицях”? З уст Президента? Це взагалі за межею, навіть для Голобородька в ролі Президента. Іде популістський тиск, крики про «величезні зарплати суддів», нагибання фракції СН і т.п.

Насправді такі питання можна і потрібно вирішити спокійно, виважено.
Змінити законодавство, яким дійсно (нехай і формально) порушується незалежність судової гілки влади.
Звільнити суддів, які реально мають кримінальні, корупційні порушення, почавши з Тупицького, призначеного тими ж узеленськими.
Залишити порядних суддів.
Діяти в межах Конституції. Але не сталінське “всєх расстрєлять”, гвалтуючи Конституцію.

Можливо, піти потрібно Президенту? Нездатному адекватно реагувати практично ні на які виклики? Нездатному на виважену поведінку і розумні, державницькі рішення?


Джон Сміт

Насправді вся ця зеліна оборудка з КСУ проста і зрозуміла.

Вова програв вибори. Вова програв вибори навіть попри організацію незаконного “опитування”, яке за звітом ОБСЄ порушило баланс чесності та грало на результат одної з партій – провладної “Слуги народу”.
Зеленський зі своїм відосиком в цьому опитуванні – ключовий організатор. Це ще одна кримінальна справа, коли він програє і буде позбавлений президентської влади. І ця кримінальна справа додасться до вже цілої купи кримінальних справ, які він вже заробив. За одного покинутого вмирати морпіха в середньовіччі власні військові його б розірвали возами. А ще маски, а ще вагнерівці, а ще ковід-фонд.

Вова розуміє, що натворив стільки, що назад йому дороги немає. А якщо ні (насправді – так), то єрмаки йому вже роз’яснили і пояснили, що залишається тільки вперед – захоплювати владу. Остаточно і назавжди.

От вони і захоплюють Конституційний Суд. Під всіма цими гарними гаслами про боротьбу з корупцією, на яку Вова насправді плював 1,5 роки, коли навіть сам “забув задекларувати” 5 млн дол, насправді вони хочуть убезпечити себе від майбутнього програшу на виборах. От і все.

Якщо ви вірите в озвучений мотив Вови, в усі ці гарні слова про чесність, цноту і святість, то ви щира людина, яка проте так і не навчилася.

Зараз вся ця агентура намагається нас всіх, патріотів і державників, змусити грати в їхню гру. Вони очолюють якийсь процес і тягнуть в нього всіх. Але озвучені цілі не мають нічого спільного з їхніми справжніми цілями. Тому не лізьте в їхні пастки. Не давайте себе злякати скасуванням мови. Завдання всіх патріотичних сил – прибрати коломойсько-портновський кібуц від влади. А в їхні ігри нехай замазуються лещенки з шабуніними. Їм вже і так нікуди.

Автор