Зелено-кремлівське рейдерство Конституційного суду

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Ви подивіться як цікаво все виходить!

Варто було Європейській Солідарності заговорити про те, що звільнення Зеленським всіх суддів КС – це намагання уникнути “служками” е-декларування в цьому році та переламати судову систему через коліно, тобто по факту встановити диктатуру Зеленського, як одне за одним стаються:

– Арахамія і Мендель мов припечені починають волати, що в КС засідають судді, призначені президентом Порошенком, насправді з ЧОТИРЬОХ призначених Порошенком троє проголосували проти рішення;

– Арахамія заявляє, що звільнення суддів КС узгоджене з Європарламентом і послами G7. На тлі регулярного “виривання контексту з Арахамії” і спільної заяви Венеційської комісії та GRECO, я дозволю собі Арахамії НЕ повірити;

– ідею Зеленського звільнити весь склад КС підтримав Леонід Кравчук. Його тривалі ділові стосунки з Медведчуком не секрет взагалі, а саме нардепи від ОПЗЖ і “За майбутнє” подали подання, через яке стався сир-бор;

– Конституційний суд забажав розглянути конституційність Закону про мови.

Кому ще не очевидно, що КС на всю горлянку волає: “Звільніть мене!” Які ще треба докази, аби довести, що провокація КС здійснюється спільно з Офісом президента? А мету я називав уже кілька разів. Внесення змін в закон про Е-декларування, позбавлення відповідальності осіб, що потрапляють під закон про незаконне збагачення, і формування повністю ручного для ЗЕвлади Конституційного суду, який відмінить по вказівці з Банкової геть чисто все. І результати виборів, і Декларацію про Незалежність.


Валерій Прозапас

В Одміністрації Президента так обурюються провокаціями КС і так патріотично закликають захистити “вибір народу”, ніби не звідти відбувся злив спецоперації по вагнерівцям, і ніби не контрольована звідти “монобільшість” наприймала купу антиконституційних рішень.

Насправді все це елементи одного ланцюжку, плану демонтажу держави, який було запущено навесні 2019 року.

Зеленський – лише статист, нездатний на захист національного інтересу, для цього його і приводили до влади різні акціонери, серед яких в немалому числі і кремлівські посіпаки.

А той замість продовжувати будувати державу почав за відмашкою переслідувати Порошенка, невідомо з ким зустрічатися в Омані та бігати по брифінгам з криками “всєх сажать”.

От і добігався.

Тепер з нього далі продовжують робити узурпатора зі “на 100% моїм Конституційним Судом”, а це вже серйозніше ніж лейтенант Баканов та недоучка Венедіктова.

Вітер сіяли – бурю отримали.
І це тільки її початок.


Ігор Артюшенко

Здається, Медведчук пішов у ва-банк. Конституційний суд одразу після виборів руйнує всі досягнення Революції Гідності, та паралельно з цим усі медіа, які контролюються кумом Путіна, транслюють тезу про необхідність перевиборів у Верховну Раду та переобрання президента.

Зеленський користувався послугами депутатів від ОПЗЖ та виростив у себе під боком ворога України, який зараз насміхається над імпотентністю влади.

Скасування мовного законодавства може стати останньою краплею, що виведе людей на майдан, але на цей випадок у проросійських сил є власний сценарій. Тому необхідно консолідуватися навколо патріотичних сил та готуватися дати відсіч черговій так званій російській весні.


Володимир Омелян

Відверто кажучи, навіть мені важко збагнути, що коїться.

Раптом, через півтора року, совковий «какая разніца – хуже нє будєт» Зеленський змінює прізвище на гетьмана Дорошенка і хоче повести за собою українців проти нападників на наші ЄС, НАТО, українську мову.

І навіть його піар-технологи, щоправда, все ще російською, запевнюють нас, що немає «лютішого натівця і оборонця України від Сяну до Дону» аніж Зеленський.

Я, звісно, був би втішений, що мій прогноз про переродження Зеленського в бандерівця справдився. І, безумовно, вакханалію в державі слід давно було зупинити. А ще краще було не починати.

Врешті-решт, Іван Мазепа пройшов довгий шлях до повстання проти царя… Щоправда, його правління називали часом економічного відродження України після довгих воєн, а зараз ренесансом і не пахне, навіть навпаки.

Єдине, що мене знічує в усій цій гарячковій поспішній історії: якщо Медведчук з російською групою і Коломойський руками Конституційного суду зупиняють європейський рух України і повертають нас у лоно російської імперії, то чому вони усі досі не затримані за звинуваченнями в державній зраді або банальній корупції, якою вони успішно займаються десятиліттями?
Чому не заарештовані їх активи?
Чому їх соратники не в СІЗО досі?
Чому не проведено екстрене засідання уряду, на якому замінений весь менеджмент державних компаній, який сприяє їх бізнес-діяльності?!

Є ж НАБУ, є ДБР, є СБУ, є ОГПУ!
Всі вони можуть лежати на асфальті в наручниках вже в понеділок.
І Ви, Володимир Зеленський, навіть уявити не можете, з яким захватом народ України це підтримає. Навіть розгром на місцевих виборах забудуть.
Ви станете українським Робін Гудом, Кармелюком чи навіть Лі Куан Ю.
Якщо, звісно, конфісковані кошти направите в бюджет і віддасте людям, а не розподілите між собою і Єрмаком та Шефіром.

Якщо сказали А, то кажіть Б.
І тоді навіть я вийду на Майдан і скажу: «От, молодець! Довго запрягав, але як в мить приїхав!».

Веселого Геловіну (як кажуть в Московській церкві) Вам, Володимир Олександрович!

Даю Вам 24 години на «подумаТИ»!
Бо поки це все шито білими нитками, як усі Ваші попередні мізансцени…


Костюк Олександр

Кінцева мета Зєрмаковського «повного перезавантаження КСУ» – взяття під повний контроль Конституційного Суду України. Причому це не узурпація влади Зеленським, як пишуть деякі коментатори. Зеленський – фігура абсолютно безвольна та залежна. Це узурпація влади агентурою кремля: Єрмаком-Портновим-Медведчуком. Тобто фактично кремлем.

Тому що просто задумайтесь: а хто буде призначати суддів в «перезавантажений» КСУ?
6 кандидатур – Зеленський. Тобто фактично Єрмак-Козир.
6 кандидатур ВР. Тобто зелена монобільшість за підтримки ОПЗЖ, фактично той же Єрмак+Медведчук.
І 6 кандидатур – з’їзд суддів. Тобто фактично Портнов, який має тони компромату на суддівський корпус.
Отже «оновлений» КСУ буде створено Єрмаком-Медведчуком-Портновим. Під «пильним контролем» антикорупціонерів типу Лещенка та Шабуніна. Вуаля…

Насправді, ситуація гірша, ніж в свій час з Януковичем. Янукович хоч щось собою являв. Зеленський – повна маріонетка.

Вся істерія навколо відміни антикорупційного законодавства, електронного декларування і т.п. штучно роздмухана саме з цією метою. Це наживка для наївних патріотів, яку вони ковтають разом з гачком. А гачок – повний контроль агентури кремля над «оновленим» складом КСУ.

Тому що нинішній КСУ їм заважає. Він є перепоною для протягування потрібних кремлю рішень: приєднання Донбасу на умовах кремля, «особого статуса», «поглибленої децентралізації» і багато чого ще. Тому що в нинішньому КСУ як мінімум 4 порядних судді, які за скандальне рішення по е-декларуванню не голосували. Це:

• Сергій Головатий, який був призначений Порошенком в лютому 2018 року, колишній нардеп і член Венеційської комісії;
• Василь Лемак, призначений Порошенком у лютому 2018 року, колишній професор Ужгородського національного університету;
• Віктор Колісник, призначений Порошенком в січні 2016 року, екс-професор Університету імені Ярослава Мудрого;
• Олег Первомайський, призначений Верховною Радою у вересні 2018 року (квота Народного Фронту). Колишній доцент Університету імені Тараса Шевченка.

Для чого «перезавантажувати цих порядних суддів?
А ще декілька – професіонали, які ніколи не підтримають відверто антиконституційні рішення.
І це кремль не влаштовувало.

Двигуном інтриги всередині КСУ, на мій погляд, є голова КСУ Тупицький, обраний на цю посаду у вересні 2019-го. Він має в активі низку скандалів (зокрема справа 2000 року щодо адвоката Сергія Салова, якого потім виправдав ЄСПЛ). Думаю, на нього натисли задля того, щоб протягти суперечливе рішення по антикорупційному законодавству для дискредитації КСУ в цілому. Для запуску кремлівської многоходовочки із взяття під контроль вищої судової влади в Україні. В результаті Тупицький втратить посаду голови КСУ, стане фігурантом гучних звинувачень (які дуже скоро затухнуть, тому що звинувачення в держраді юридично довести буде неможливо). Натомість отримає круглу суму на рахунку десь в тихій Швейцарії та забезпечену старість.

Кремль як завжди ефективно використовує тему корупції. Як завжди ефективно тисне на «пролетарське обурення» (саме для цього в ЗМІ вкинута інформація про зарплати суддів КСУ. Ач, позажирались! Ну звичайно ж, на переконання «простого народу», судді мають бути незалежними і судити чесно на мінімальну зарплату). Як завжди працюють боти з закликами «суддів на палю».

І як завжди кремль руйнує українську державу руками недалеких, наївних патріотів…


Джон Сміт

Щодо КСУ.

1. Зелена влада з корупцією не бореться і боротися не буде. Чи скасував КСУ антиконституційні норми, чи не скасував, – зелені ними все одно не користувалися. На боротьбу з корупцією це ніяк не вплине. Принаймні зараз.

2. А от можливе захоплення КСУ зеленою наволоччю впливає і дуже. Якщо зелень захопить КСУ, то всі невигідні закони зможе визнати незаконними. Закон про заборону повертати конфісковані приватбанки, наприклад.

3. Вся оця канітєль, бистрєй-бистрєй, яку піднімає влада, – це пряма ознака того, що це взагалі все розводка від початку до кінця. Аферисти завжди підганяють лоха, щоб у того не було часу подумати.

4. Явно незаконний розпуск ВР Вова виправдовував “опитуваннями”. КСУ тоді не розпускав. Тепер проведено реальне опитування, і його партія пролетіла. Та він розпускає КСУ, а не ВР, узурповуючи владу.

5. Антикорупціонер Портнов, антикорупціонер-залізничник Лещенко і антикорупціонер-редутник Зімін – дуже показові союзники в усій цій історії. За цим явно стоїть Кремль.

Тому, вважаю, вестися на фінти зелених не треба. КСУ скасував антикорупційні норми – це погано. Але що треба насправді – це прибрати владу портнова-коломойського, яка втратила народну довіру на виборах. І от після цього відновити реальну боротьбу з корупцією, в числі якої скасовані антикорупційні норми. Все інше – дати використати себе портянкам.


Олена Монова

А тим часом скандальна справа, яка не має швидких і красивих рішень, вийшла на нове коло. І після цього нового кола знову вибухне хвиля протистоянь.

На завтра в Конституційному суді заплановані до розгляду два питання:

1. Розгляд Закону про мову. Він взагалі запланований в закритому режимі без будь-яких зайвих свідків. Нагадаю, що розгляд буде відбуватись за депутатським зверненням Новинського. Тому в даному випадку питання сui prodest навіть не стоїть. Рускій мір вже потирає долоньки;

2. Також завтра планують розглянути подання щодо неконституційності Фонду гарантування вкладів. Кому вигідно? Всім власникам банків-метеликів, які попали під санкції НБУ. Так, і бабі Бєні теж вигідно.

Судячи з поспіху, в якому розглядаються ці два питання, вони дуже важливі для Тупицького, можливо, він вже отримав гарненьку валізу з аргументами, які допоможуть зробити суддів лояльними і остаточно закріпити кругову поруку.

Правильний шлях виходу з цієї кризи є дуже витратним у часі. А часу в нас немає.

Швидкий шлях остаточно доламає Конституцію, це пряма загроза державності.

Біда.


Mason Lemberg

Бачу фейсбуками несеться чергова зрада про те, що Конституційний суд у вівторок розглядає конституційність закону про мову.

Перше.
Хочу нагадати, що ГОЛОВНОЮ причиною пздєца, що твориться в країні, став прихід до влади клоуна. До цього ті, хто зараз подає в Суд для визнання неконституційності е-декларування, закону про мову сиділи тихо під шконкою і не відсвічували. Саме клоун привів їх до влади разом з тими, хто в спільному пориві з ватою і сепарами віддав голоси за клоуна, а потім за слуг і медведчука.

Друге.
Хочу нагадати, що КС вже розглядає це подання вже довгий час. І на вівторок призначене чергове засідання. А закритість засідання складовою процедури. Почитайте закон про КС. То ж я бачу знову бажання маніпулювати цим фактом тих утирків, які вже засвітилися з єрмаковським прапором в руках.

Третє.
Якщо вже говорити про рішення, то в світлі конфлікту КС з клоуном, портновими і єрмаками більш логічним і ймовірним є якраз прийняття рішення про конституційність закону про мову. Тим більше він конституційний.

То ж виходити треба не під КС, а під ВР і не допустити конституційного перевороту і узурпації влади путінським бродячим цирком.


Вікторія Сюмар

Давайте скажу дещо про нашого преЗЕдента. Чоловік в 42 вирішив, що «він не лох» і може керувати державою.

Він отримав абсолютну владу.

І… через півтора року його досягнення:

– найбільше за останні десять років економічне падіння;
– здав кілометри відвойованої нашими території на Сході і не досяг миру;
– виявився абсолютно безпомічним на фоні основного виклику – коронавірусу. І, замість вкласти залишки залишених йому попередниками ресурсів в медицину, він почав піар проект «Велике будівництво» для заробітків свого оточення;
– замість судової реформи він… легалізував азартні ігри;
– врешті з тріском програв місцеві вибори і, аби відволікти уваги від всього цього бардаку, вирішив ще й поламати всю систему конституційного ладу в країні.

Бо його законопроект – це треш. Законодавча влада не може відміняти рішення судової гілки влади. Інакше Рада почне скасовувати рішення всіх судів, і це абсурд.

Цей треш гарант Конституції допустив, бо знає – саме в його фракції не знайдеться голосів за відновлення електронного декларування новим нормальним законом. Тому він вирішив «взяти лідерство» і зламати Конституцію.

Може, все-таки варто взяти лідерство в монофракції, яка тріщить по швах?
Може, варто нарешті гроші з фонду Антиковід жорстко на медицину забезпечити? Чи серіали важливіші в цих умовах? 😉
Може, варто взяти під контроль чесний підрахунок голосів і не намагатися затягувати підрахунок через суди і перерахунок, наражаючи членів комісії на ймовірність захворіти?
Може, варто згадати про свої обов’язки і припинити займатися піаром на всьому і будь-якими засобами?

Варто. І треба. Але ця людина навряд чи спроможна чути і розуміти, що він – не Бог, а частина системи управління державою, в якій саме він – найслабкіша ланка.

І тому система може позбутися цього механізму. Розмови про перезавантаження, перевибори і парламентську республіку набирають нової актуальності. Кризи сягають такого піку, що іншого вибору може просто не лишитися.


Андрій Смолій

Зеленський розродився дописом про «поганий Конституційний Суд», забуваючи що саме цей суд дав можливість незаконно розпустити парламент.

Зеленський пише про «боротьбу на Майданах», тільки чомусь не згадує, що під час Майданів він бігав по росіях і знущався над нашою країною.

Зеленський вже не здатен записати навіть свого дешевого «відосіка», бо кожен його рух, кожне слово і кожна дія перетворюються на масштабний провал.

Ця влада не здатна ні на що, адже все, за що вона береться, розвалюється на очах.

І от Зеленський своїм нікчемним законопроектом, який несе юридичну та політичну катастрофу для країни, бореться не за «справедливе правосуддя», а за повну узурпацію на користь олігархів та себе коханого. Зеленський замість реального діалогу з правниками та опозицією робить все, щоб підірвати правову систему країни зсередини.
Він каже про «старі еліти» та «олігархів», тільки забуває, що він сам привів ці «еліти Януковича» до влади. Що він воскресив найвідвертіших ненависників Незалежності країни, а тепер паразитує на популістичних гаслах.

Зеленського не хоче чути НІХТО. Ні його власна фракція, від якої залишились кілька уламків, ні місцева влада, ні міжнародні партнери. Єдине, що йому лишається, – далі ламати країну, знищувати її суб‘єктність та «збирати» по ночах голоси для своїх неправових законопроектів у ВР.

Просто варто всім усвідомити. Зеленський – це і є уособлення цього Конституційного Суду. Зеленський – це і є уособлення олігархату та «старих еліт». І скільки б він зараз не брехав, вся країна зрозуміла і сказала цьому кварталівському шоу – ДОСИТЬ. Досить топтатися по законах, по Конституції та по нашій країні.

 

Карикатура © Олексій Кустовський / Радіо Свобода
Copyright © 2020 RFE/RL, Inc. Передруковується з дозволу Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода