Офіс президента намагається встановити зелену диктатуру

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Офіс президента, по суті, намагається встановити зелену диктатуру. Поясню. Демократія – це система, коли влада розділена на три незалежні гілки – законодавчу (парламент), виконавчу (уряд+президент) і судову. А диктатура – це система, коли з трьох цих гілок в одних руках зосереджені бодай дві. Третя гілка тоді або швидко кориться, або стає безпорадною.

У 2019 р. оточення Зеленського отримало без перебільшення диктаторські повноваження – уряд, президент і парламент (монобільшість) в них були свої. Але нині монобільшості по факту не існує. І от Зеленський на явно провокативне рішення Конституційного суду пропонує це рішення просто проігнорувати, а суддів звільнити.

По факту президент ламає КС через коліно. А якщо можна ламати КС, подумайте, що можна робити з райсудом села Задрипанськ? І знаєте, я б готовий був дискутувати щодо питання, чи може КС по факту відміняти антикорупційні реформи, проведені за президента Порошенка, якби не записи НАБУ, з яких зрозуміло, що КС знаходиться під щільним контролем судді Вовка. І якби не той факт, що справу НАБУ проти Вовка і його 12 посіпак поховала генпрокурор Венедиктова, яку точно не запідозриш в опозиційності до Зеленського.

Що це означає? Та рівно те, що Офіс президента намагається взяти під контроль дві гілки влади з трьох. Тобто встановити диктатуру. І це по-хорошому останній шанс ЗЕкоманди. Місцеві вибори чітко довели, зелені – фсьо. Далі буде тільки гірше. Далі рейтинг Зеленського зрівняється з рейтингом Порошенка, і почнеться перетікання прибічників ЗЕ за принципом “я ненавиджу Порошенка, але медведчукчів я ненавиджу ще більше”. Все подальше – справа техніки.

І так. Те, з яким натхненням на бік Зеленського проти КС встав великий містифікатор і блогер Портнов, саме собою говорить, хто саме пише сценарій всього цього дійства.

Що з цим робити? Це вже сформулював нардеп В’ятрович. Якщо коротко, ВР мусить прийняти закони, що знешкоджують рішення КС, але в законний спосіб. А “лігво Вовка” ОАСК ліквідувати до бісової матері. Коротко, не дати Офісу президента встановити диктатуру.

І хочу нагадати зеленим приказку Бонапарта: “Багнети гарні для багатьох речей, але на них дуже незручно сидіти”.

Автор