Порох – главная угроза квартально-олигархической власти

Helgi Sharp

Читали высер Арахамии в авторской колонке на УП? Ложь и манипуляции – рекламировать ссылкой не буду, при желании сами найдёте.

Просто две цифры: в нескольких маленьких абзацах этого опуса, больше напоминающего истерику экзальтированной барышни, фамилия Порошенко упомянута 14 раз. 14 раз, Карл! А фамилия Зеленского, который уже полтора года президент, – всего два.

Как сказал один умный человек, разница между Порошенко и Зеленским в том, что при Порошенко хреново жилось России, а при Зеленском – Украине и… самому Зеленскому. И чем чаще всякие хламидии будут всуе поминать Порошенко, знайте, тем больше они его боятся.

Мой прогноз: к февралю персональные рейтинги Пятого и Полшестого сравняются, а потом Пятый медленно, но неуклонно двинет на Седьмого. Получится? Пока не знаю – ОПЗЖ тоже набирает силу… Но, судя по результатам местных выборов и участившимся истерикам зелёных, именно в Порохе они видят главную угрозу для своей квартально-олигархической власти.

— И запомните, Фима: мужчине обязательно нужна жена, потому что таки не всё можно свалить на Порошенко…


Ірина Геращенко

Це дуже схоже на дивнуватий жарт, але це справді відбувається: керівник фракції монобільшості Арахамія знову звинуватив «невістку» в тому, що в штанці Зеленського хтось нагадив. В ролі «невістки» у Зеленського і його зібраних по оголошеннях в інтернеті слуг завжди Порошенко.

Півтора роки тому Зеленський прийшов до влади на маніпуляціях і брехні, звинувачуючи нашу команду в «не таких антикорупційних законах», «не такій боротьбі з корупцією», «не таких Мінських угодах», «не такій армії», «не такій зовнішній політиці». Сьогодні, коли рейтинг за півтора роки ґлупо прокакано, Арахамія вискочив з конопель з колонкою на УП про те, що «суд хоче скасувати всі революційні надбання останніх років». Тобто років президенства Порошенка, які Зеленський провів на сцені кварталу.

Це дійсно суцільний Хелловін, коли для виправдання нікчемного і недолугого законопроекту Зеленського (власне, як і всього, що виходить з-під пера веселих хлопців з Банкової) Арахамія приплітає підтримку цього законопроекту з боку ЄС і НАТО. Посли країн G7 , з якими ми і попередні роки, і зараз на постійному контакті, подивовані. За нашою інформацією (а на відміну від Арахамії, який і депутатів власної фракції вивчити не може, не говорячи про послів іноземних держав), представники G7 не спілкувалися з Арахамією на теми антиконституційного законопроекту .

Примітно, що колонка Арахамії ( цікаво, чи сам він її писав, чи допомогли веселі хлопці з Банкової) з’явилася в ту ж годину, коли і позиція Венеційськоі комісії та GRECO, які жорстко висловилися категорично проти порушення Конституції при вирішенні конституційної кризи. Боротьба з корупцією має йти пліч-о-пліч з верховенством права. Це і є позиція ЄС, НАТО, G7, всього цивілізованого світу, який фактично назвав ідеї Зеленського нікчемними і далекими від верховенства права.

Юрист за освітою Зеленський, власне, міг би прочитати Конституцію України, аби зрозуміти межі своїх повноважень. Але… логіку його дій Арахамія якось пояснив на шоу Шустера: «Он так захотел!».

Власне, не вперше Арахамія дозволяє собі принизливі та брехливі заяви по відношенню до наших міжнародних партнерів. То назвав Словенію «слабшою економікою ЄС», то пригрозив Грузії. Тепер ось приписав світові підтримку недолугого законопроекту свого президента.

Тиждень тому Зеленський з трибуни ВР розпинався про боротьбу з корупцією. З першого ряду йому кивав зловлений на хабарях депутат Юрченко, випущений під заставу Антикорусудом. А депутат і екс-радник Зеленського Лерос поклав на президентське місце теку документів із свідченнями про корупцію його найближчого оточення. Вся президентська фракція проголосувала за те, аби гроші з ковідного фонду безтендерно йшли на дороги. Зеленський перерізає стрічки цього «Великого крадівництва», благословляючи вкатування в асфальт грошей онкохворих і інфікованих українців.

Перше. Арахамія пафосно вигукує, що «судді КС — то є судді самого Порошенка», бо когось він призначав, а хтось при ньому працював. Але є одне але. Арахамія сьогодні – це також Арахамія самого Порошенка. Так само як Кулеба, Аваков, хто там ще, хто в часи президентства Порошенка були волонтерами, брали з рук Порошенка нагороди, працювали міністрами і послами. Але в Арахамій точка зору визначається місцем сидіння.

Друге. Ми всі бачимо, як Зеленський користується ДБР, прокуратурою, судами і суддями. Єдине, що потрібно для повної влади і встановлення тоталітаризму – це ще і стовідсотково свої антикорупційні органи і КСУ, суддів якого буде вибирати така ж сама «прозора» комісія, як і комісія монобільшості САП. Ми дійсно хочемо Бацьку на Банковій? Лукашенко теж колись починав з «боротьби з корупцією»…

Третє. Наша команда прийняла непрості антикорупційні закони. Ми всі заповнювали декларації та проходили їх перевірки. Слуги, через призначені Зеленським незаконні парламентські вибори, уникли заповнення декларації, потім відтермінували їх подачу на кілька місяців, і зараз, аби не проходити перевірки, відмовляються голосувати будь-які закони, які повернуть відповідальність за недостовірне декларування. Інакше до чого весь цей цирк?

Ми можемо дуже швидко, в турборежимі, прийняти необхідні для відновлення відповідальності закони, які будуть відповідати нормам ЄС, і вийти з кризи в правовому полі, а не по безпределу в стилі тьорок в вєлюре. Більше того, наша фракція підготувала законопроект про відновлення відповідальності за недостовірність в деклараціях. Не хочете приймати законопроекти, автором яких є Порошенко, ми можемо подарувати їх Арахамії, нехай реєструє як свої.

Погляньмо глибше. Кримінальна відповідальність за незаконне збагачення була скасована КС за кілька тижнів до президентських виборів, і це рішення вдарило по рейтингу нашої команди, забравши голоси на виборах. Нинішнє скандальне рішення про фактичну ліквідацію декларування КС приймає через день після виборів. Бо інакше слуги, які пролетіли з парасолькою над Києвом і Львовом, Одесою і Харковом, Краматорськом і Тернополем, не набрали б і відсотка голосів.

І ось коли з економікою швах, на виборах прольот, і скоро жоден мер не буде всерйоз сприймати клоунаду Банкової, країну накриває хвиля пандемії, влада просочується в пісок, Зеленський вирішив її узурпувати. Спочатку псевдоопитування, така міні репетиція майбутніх референдумів, потім спроба незаконного розпуску КС і призначення стовідсотково свого, який всі президентські бздури буде підтримувати. Наступний указ чи законопроект, за такою ж логікою, буде про пожиттєве імператорство?

Коли в Хелловін Арахамія, який то армію скорочує, то жінок плутає з соснами, з якогось дива звинувачує Порошенка в обгажених штанах Зеленського, то вітаємо Арахамію із самовикриттям. Це істерика. Яка свідчить лише про те, що подібні рішення КС можуть прийматися лише в державі, інститути якої щодня деградують, бо деградує Банкова і парламент, населений недолугими новими обличчями. Бо в епоху Зеленського все в країні несеться вразнос. Вони мають особисту монобільшість, особисте ДБР, особисту прокуратуру, вони витратили дорогоцінні півтора роки на переслідування опозиції та бізнесу, кошмарення ФОПів і заглядання в очі Путіну замість реформ і посилення країни назовні.

Свого часу ми за перші роки з Верховним Головнокомандувачем Порошенком і нашою Армією звільнили велику частину Донбасу, сформували антипутінську коаліцію, ратифікували Угоду про асоціацію і, так, отримали безвіз, який ви, Арахаміє, навіть не здатні зберегти.

 

Автор