Так виглядають 73 мільйона доларів

Антон Швец

Про суд по Суркісам.

На фото ви можете бачити, як виглядають 73 мільйона доларів – це палета 100 баксових купюр і лише чверть від того, що бажають з кожного громадянина струсити Суркі.

Ось такі справи.

Тепер пояснення ситуації.

Є дві ухвали від Печерського райсуду про виплату грошей Суркісам. Одна з 2017 року (загальне рішення про забезпечення на користь Суркісів) і друга з 2020 року (з детальним описом того, як саме забрати у Привата гроші, і яка спиралася на рішення від 2017 року).

Раніше Верховний, через дуже великий розголос (що його було створення у тому числі й нашими зусиллями), призупинив виконання рішення від 2017 року, що унеможливлювало миттєвий переказ грошей Суркісам. А рішення від 2020 року при цьому було як би дійсним, але як би неповним. Тому виплата фактично була призупинена. Але як завжди є варіанти для Сурків порішать.

Сьогодні апеляція була стосовно ухвали від 2020 року, і наш мітинг був під апеляційним судом.

Якщо б сьогодні апеляційний суд прийняв рішення на користь Суркісів, то це було би проблемою, бо Суркі у тому самому Печерському райсуді намагаються поновити виконавчі провадження (бо їх було закрито, тому їх неможливо виконати навіть з рішенням Печерки), та рішення апеляції для Сурків було би додатковим аргументом. Бо коли надо порішать, аргументи завжди знайдуться.

Натомість увага громадськості призвела до того, що сьогодні апеляційний суд зробив справжній шпагат.

І хоча суд ВІДХИЛИВ клопотання зупинити виконання рішення 2020 року (це зрада), сама апеляція була призупинена ДО ЗАСІДАННЯ ВЕРХОВНОГО СУДУ по рішенню від 2017 року.

Тобто додаткових аргументів Суркі не отримали, та усе підвисло до рішення Верховного.

Це частково переможенька, бо чим довше не платять Суркам – тим менше шансів в них є взагалі щось отримати, тим більші їх витрати, тим гірше їх та їх патронів становище. Наступний раунд буде у Верховному, пізніше стане відомо коли.

Ось такий вам Нолан у реальному житті. Наші суди здатні і не на таке.

Дякую всім, хто прийшов, ви – круті. Як завжди де ми – там битви та перемоги.

І до зустрічі завтра о 9:00 під Конституційним Судом на Жилянській, 14.

 

Фото © Facebook Демократична Сокира