«Європейська Солідарність» – партія, яка перемагає та об’єднує всю Україну (фото, відео, інфографіка)

Олександр Турчинов

«Європейська Солідарність», яка отримала впевнену перемогу в багатьох регіонах України та має представництво у радах всіх рівнів, готова об’єднуватися з патріотичними проукраїнськими силами для відстоювання інтересів громад і громадян. Ще рано говорити, з ким будуть формуватись коаліції в місцевих радах, тому що поки не завершений підрахунок голосів і немає чіткої інформації та розуміння, хто і в якій кількості проходить до рад.

Головне протистояння на цих виборах відбувалося між патріотичними проукраїнськими, проєвропейськими силами – з одного боку, та капітулянтськими і колаборантськими – з іншого. Український народ чітко сказав «ні» популізму, сепаратизму і капітулянтству, підтримавши «Європейську Солідарність». Тому зараз я можу тільки сказати, з ким ЄС ні за яких обставин не буде формувати коаліцію. Ні зі «Слугами народу», ні з ОПЗЖ, ні з будь-яким іншим прокремлівським проектом.

«Європейська Солідарність» виступає за єднання всіх проукраїнських патріотичних сил, щоб захистити наших громадян від корупції, свавілля та безпорадності центральної та місцевої влади!


«Європейська Солідарність» отримала більше 100 посад голів ОТГ і буде представлена в радах усіх рівнів від Сходу до Заходу – Сергій Березенко

 

«Європейська Солідарність» – партія, яка об’єднує всю Україну. Депутати від «ЄС» будуть представлені в усіх обласних радах, міських радах обласних центрів, у міських радах Кривого Рогу, Краматорська, Слов’янська, Старобільська і багатьох інших міст. Про це розповів перший заступник керівника Штабу партії «Європейська Солідарність» Сергій Березенко.

«Ми зібралися підбити попередні підсумки голосування на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року. В середньому опрацьовано понад 80% протоколів по країні, і ми можемо стверджувати, що вже намітились певні тренди, які очевидно не будуть порушені при підрахунку 100% голосів», – зауважив він.

«Європейська Солідарність» проходить і створює фракції в усіх обласних радах України і в Києві. Представники «Європейської Солідарності» створюють фракції в усіх міських радах обласних центрів всіх областей України. Окрім цього «Європейська Солідарність» проходить в міську раді міста Кривий Ріг, де утворить власну фракцію», – розповів Сергій Березенко.

«В місті Краматорськ «Європейська Солідарність» проходить впевнено і отримає понад 7,7% голосів. Також «Європейська Солідарність» утворить фракцію в раді міста Слов’янськ, який був звільнений Збройними силами України, і на сьогоднішній день мешканці Слов’янська також довірили представляти свої інтереси «Європейській Солідарності». «ЄС» в Луганський області проходить в місті Старобільськ, яке є одним із найбільш східних міст України», – прокоментував Березенко.

«До 9% «Європейська Солідарність» набирає у Харківській, Полтавській і Чернігівській областях. Від 9 до 14% ми набираємо у більшості областей. Понад 14% маємо в Івано-Франківській, Тернопільській, Волинській і Рівненській областях. І понад 19% і вище ми маємо в Києві, Київській області, у Львові і Львівській області. У Львівській області – це понад 30%», – повідомив Сергій Березенко.

Він також зазначив, що в порівнянні з парламентськими виборами 2019 року, коли партія отримала перемогу тільки у Львівській області, на нинішніх виборах партія перемагає у п’яти регіонах України.

«З приводу виборів у Київську міську раду, там пораховано 100% протоколів. «Європейська Солідарність» набрала 20,29% голосів виборців. Київщина – 19,74%. Львівщина – 31,22% на даний момент, на ту кількість протоколів, які опрацьовано. Тернопільщина – 22,36% і Рівненська обласна рада – 18,77%», – прокоментував він.

«Європейська Солідарність» вже на сьогодні отримала понад 100 голів об’єднаних територіальних громад і динаміка зберігається», – наголосив Сергій Березенко.

Він також підкреслив, що у Львові до другого туру виборів мера вийшов кандидат від «Європейської Солідарності», голова обласного осередку Олег Синютка, якого підтримали 31,8% виборців, а також діючий мер Андрій Садовий з 39,8% голосів. «Різниця складає тільки 8%, тому боротьба у другому турі буде дуже серйозною, і ми сподіваємося на впевнену перемогу нашого кандидата», – зазначив перший заступник керівника Штабу.

За його словами, у Рівному у другий тур виходить Віктор Шакерзян з 19,4% голосів і кандидат від «Європейської Солідарності» Олександр Третяк з 16,7%. «Різниця в голосах до 3%, і ми прогнозуємо перемогу нашого кандидата Олександра Третяка і у місті Рівному в другому турі», – також сказав він.

Сергій Березенко додав, що і в Сумах відбудеться другий тур виборів мера, до якого вийшов кандидат від «Європейської Солідарності» Вадим Акпєров. Він також зазначив, що на парламентських виборах 2019 року на Сумщині партія набрала 5,05%. «Зараз набрала вже 11,03% – вдвічі більше, ніж ще рік тому. А наш кандидат, голова обласного осередку Вадим Акпєров набирає 16,1% на посаду Сумського міського голови. Чинний мер Лисенко – 43,5%. Також тут буде другий тур, побажаємо Вадиму Акпєрову перемоги», – сказав Сергій Березенко.

Сергій Березенко також розповів, що в Одесі після опрацювання понад 80% протоколів кандидат на посаду міського голови від партії Петро Обухов займає третє місце і обходить на 1% кандидата від «Слуг народу» Олега Філімонова.

Він додав, що «Європейська Солідарність» випередила партію «Слуга народу» на виборах в міську раду Харкова, де вже опрацьовано понад 80% бюлетенів – 8,13% набрала «Європейська Солідарність» і 8,03% «Слуги». Також в Кривому Розі «Європейська Солідарність» набрала понад 6%. Крім того, у Миколаївській області партія набирає 10,43% голосів і сформує свої фракції в усіх без виключення районних радах області.

Перший заступник керівника Штабу окремо подякував мешканцям Запоріжжя та Запорізької області, які віддали свої голоси за партію. «У Запоріжжі ми наближаємось до 10%. Я думаю, що ми будемо мати понад 10% до Запорізької обласної ради. Ми проходимо там майже всюди. Ми формуємо фракцію в Енергодарі, яку очолює в’язень Кремля, звільнений наш патріот Євген Панов», – розповів він.

«Європейська Солідарність» є тією партією, яка об’єднує всю Україну, яка представлена в усіх обласних радах і це вже остаточно. Це єдина партія, яка представлена всюди – обласні ради, міські ради обласних центрів. Міські ради таких міст як Кривий Ріг, Краматорськ, Слов’янськ, Старобільськ і багато інших міст», – резюмував Березенко.

Джерело

 

«Європейська Солідарність», яка посіла перше місце на виборах у столиці, озвучила принципи формування більшості в Київраді

 

Лідер команди «Європейської Солідарності» на виборах до Київради Марина Порошенко подякувала виборцям за підтримку і розповіла про першочергові кроки фракції. Вона повідомила, що за уточненими результатами паралельного підрахунку голосів «Європейська Солідарність» перемогла у Києві з результатом 20,29% та отримає найбільшу фракцію у Київраді.

«Сьогодні я вітаю нашу команду з перемогою на виборах до Київської міської ради. А також щиро дякую усім, хто віддав свої голоси за «Європейську Солідарність». Згідно опрацьованих 100% протоколів, «Європейська Солідарність» посіла перше місце на виборах до Київради, набравши 20,29% голосів виборців. І завдяки вашій підтримці ми матимемо найбільшу фракцію. Друге місце виборола партія діючого мера з результатом – 19,44%», – зазначила Марина Порошенко.

За її словами, «Європейська Солідарність» ніколи не допустить реваншу проросійських сил, не дасть призначати в столиці кураторів та «смотрящих» з Банкової, зможе захистити й продовжити реформи, які були започатковані ще у 2014 році. Перш за все – реформу децентралізації.

«Ми власним прикладом показали, як треба об’єднуватися демократичним силам, коли не висунули свою кандидатуру на посаду міського голови. А висловили підтримку діючому меру. Тому своєю перемогою він також має завдячувати і виборцям «Європейської Солідарності», – переконана Марина Порошенко.

«У новому складі Київської міської ради ми закликаємо об’єднуватися довкола конструктивної роботи на користь столиці та її мешканців. Разом з тим, ми будемо тією контролюючою силою, яка не дасть протягнути непрозорі рішення та корупційні схеми. Як переможці виборів, ми наполягаємо на формуванні більшості в Київраді навколо наших принципів і завдань, які потрібно вирішувати», – наголошує Марина Порошенко.

За її словами, у пріоритеті має бути невідкладна реалізація чіткого плану боротьби з Covid-19 та підтримка лікарів і забезпечення лікарень; проведення повного аудиту міського бюджету та підготовка принципово іншого, соціально-орієнтованого бюджету на 2021 рік. А також затвердження остаточного і збалансованого нового Генерального плану міста, який унеможливить хаотичну забудову та брудні схем в будівельній галузі; розв’язання проблем транспорту та інфраструктури; підтримка та захист малого і середнього бізнесу.

«Не менш важливим для нас є підтримка освіти та культура, які точно будуть нашим пріоритетом. На наше глибоке переконання, Київ завжди був особливим містом. Своєрідним форпостом для всієї країни, з якого починалися політичні та громадянські рухи, які потім поширювалися на всю Україну. Саме Київ на цих виборах сказав своє тверде слово», – переконана Марина Порошенко.

«Наша перемога – це ваш вибір майбутнього столиці, її європейського вектору розвитку та якості життя. Це вибір політичної сили, яка чітко реалізує рух України до Європейського Союзу та НАТО. Ми вдячні кожному з вас за цю оцінку і довіру. Ми докладемо усіх зусиль для того, щоб виправдати її. Київ – це точно європейська столиця», – наголошує лідер київської команди «ЄС».

Джерело