Щорічний бенефіс Голобородька, або Чергова порція уринотерапії в офтальмології в режимі душу Шарко

Ірина Геращенко

Послання Зеленського парламенту. Чому сьогодні? За 4 дні до виборів вилити на країну чергову порцію піару, попрацювати ВІП- агітатором слуг. Саме тому і слуги всією фракцією вперше їдуть на Донбас саме зараз, а не протягом року. Бо взимку пріоритетом був Оман, а не Донбас.

Зеленський обіцяв викласти план про реінтеграцію Донбасу. В його промові жодного разу не прозвучало слово агресор в контексті РФ. І прізвище Путіна. Тобто так і не зрозуміло, хто ж таки воює з Україною на Донбасі. Більше того, чотирижди уклоніст пригрозив карами небесними тим, хто «без бою здав Крим». Він так і не зрозумів, що закінчити війну без тиску на того, хто її почав – на Путіна – неможливо. Було проанонсовано, що прозвучить план реінтеграції, план розвитку країни, але про майбутнє в годинній акторській презентації ані слова. Натомість він перерахував серед «своїх» здобутків все, до чого не мав жодного відношення: новий паспорт, безвіз, Стокгольмський арбітраж, створення антикорупційних органів, отримання військової допомоги від стратегічних партнерів, Революцію Гідності.

Своє потішне опитування Зеленський вважає народовладдям. Він пишається тим, що слуга, який брав хабарі, отримав підозру і знову сидить в Раді. Ми почули про космічні кораблі, які бороздять простори оперети. Але не почули, куди пішли 65 млрд грн на боротьбу з ковід, чим займалася координаційна рада на чолі з Зеленським і стратегію боротьби з ковід, не почули стратегію реінтеграції окрім того, що Зе мріє про Нормандську зустріч, не почули нашу стратегію безпеки і зовнішньої політики.

Виступ за все хороше, проти всього поганого. Бо з виступу Зеленського виходить, що ми вже давно живемо в Швейцарії, і в нас все побудовано, створено, зроблено, виправлено, все є.

Є світ Зеленського. І є Україна. І це паралельні світи. Це моє відчуття від виступу ВІП-агітатора слуг.
І так, світ не втомився від України. Він про неї забув… Бо якщо сама Україна соромитися назвати ім’я того, хто захопив Крим і Донбас, навіщо про це згадувати світу.


Вікторія Сюмар

Де ти був у 2014? Взяв АК і поїхав в Крим? Чи ти, блт, знаєш, як виконували накази СБУ і військові при легітимному президентові Януковичу?

Ти зараз маєш всю повноту влади. Чому не відвоював Крим досі? Що фактично змінилося? Це територія України, ти сам це кажеш. Вперед! Чи страшно?

Тобі ж залишили армію, якої тоді не було і близько. Чому ти не відвоював жодного метру української землі? Не віддав, сука, жодного наказу про наступ. На своїй землі?

І ти звинувачуєш тих, хто приймав надскладні рішення, коли стотисячна російська армія на східному кордоні готова була зайти в Україну, щоб повернути «законного Януковича»?

Ти непорозуміння, а не президент. Ти дзвонив Турчинову на початку каденції та говорив, як його поважаєш. І погрожуєш, коли він організовує опозицію. Тому, хто збудував ракетну програму, яку ти начепив як «своє досягнення»?

У цьому весь Зе – зелений недопрезидент, що тупає ніжками і верещить, аби закрити Порошенка, бо знаєш, що тобі до нього як до неба рачки.

Ти – цинік, до якого далеко всім «старим» політикам, бо кладеш на Конституцію і закон, плюєш на виборчі правила і влаштовуєш фейкові опитування з бредовими питаннями.

Ти – лицемір, який натягує на себе досягнення, до яких не маєш жодного відношення, типу Стокгольмського арбітражу. Ти Охматдит збудував? 🙂 Його на 90% збудували твої попередники!

Ти думаєш, тебе бояться такі як Турчинов? Він боровся з Кучмою і переміг. Він протистояв Януковичу і став замість нього Президентом. І зараз він з посмішкою спостерігає за твоїми голосними погрозами 😉 . А ти погано вчив українську історію.

В чому ти правий, що все минає. І ти теж. Дуже скоро будеш в минулому. Бо згадка про те, що тебе найняли на роботу на 5 років – це чистий Фрейд. Ти боїшся не досидіти свій термін. І так буде. Не досидиш.

В українській історії ти назавжди лишишся таким – «голим королем» з булавою та дебільною грою явно не тим органом на піаніно.

А я, знаючи в деталях, що було в 2014, ніколи не пробачу тобі цих примітивних PR-випадів на темі найбільшої трагедії моєї країни – війни… і тих, хто в цій війні мою країну врятував.


Олександр Турчинов

Зеленський не зможе прикрити Кримом повзучу капітуляцію та власну безпорадність.

Виступаючи перед Верховною Радою, в своїй програмній промові Володимир Зеленський черговий раз дав наказ своїм кишеньковим слідчим розібратися з тими, хто «без бою віддав Крим».

Дивно чути подібну войовничу риторику від людини, яка весь час свого перебування на посаді Верховного Головнокомандувача все робить, щоб ухилитись від будь-якого, навіть локального, бою з ворогом, від того, щоб звільнити хоча б метр української землі. Дивно чути подібне від людини, яка намагається розгледіти «мир» в залитих кров‘ю очах російського диктатора та готова піти на будь-які «договорняки» з ворогом, на будь-яке відведення військ, “віддавши без бою частину території”, аби за будь-яких умов, – навіть прямої капітуляції, – завершити війну. Так, зокрема, в своєму інтерв’ю “Euronews” президент України пообіцяв закінчити війну до кінця 2020 року.

Ефемерні рейтинги, а не національна безпека і територіальна цілісність країни стають головною мотивацією хаотичних дій «зеленої» влади. Але я хочу сказати пану Зеленському: «Війна не буде завершена, поки хоч один російський солдат буде перебувати на території Донбасу і Криму, поки не буде звільнено останній метр української землі».

Я б щиро вітав бажання чинного президента розібратись в страшних драматичних подіях початку 2014 року, коли, скориставшись повністю зруйнованою системою нашої оборони і безпеки, бездіяльністю деморалізованої проросійської влади, масовою зрадою та кривавими подіями на Майдані, Путін розпочав 20 лютого війну проти України з окупації Криму. За декілька днів, навіть ще до того, як російський парламент 1 березня дав згоду на введення в Україну військ, наш півострів було окуповано.

В ті важкі дні пан Зеленський не переймався тим жахливим станом, в якому знаходилися наша армія, інші силові структури та вся роззброєна і незахищена країна. У нього були більш важливі питання – корпоративи, банкети, шоу, серіали… до чого тут війна, яка там мобілізація…

На жаль, він навряд чи буде досліджувати тогочасні оборонні спроможності нашої країни, як не переймається і сучасним станом нашої оборони і безпеки. Він не буде вимагати покарати тих, хто своєю свідомою антидержавницькою і корупційною діяльністю роззброював країну і довів нашу обороноздатність напередодні 2014 року до жалюгідного, фактично недієздатного стану. Він не буде це робити не тільки тому, що хоче використати цей привід і, переписавши вже розслідувані справи, вдарити по політичному опоненту, що очолює штаб опозиції.

Головна проблема в тому, що нехтуючи безпековими викликами, які загрожують довіреній йому країні, він іде шляхом своїх попередників – януковичей і кравчуків. Знову відбувається системне недофінансування армії та спроби її скоротити, військові потреби перестали бути головним пріоритетом держави. Зокрема, в поточному році не було закуплено жодного снаряду чи ракети. Забезпечення солдат і офіцерів безнадійно відстало від виплат навіть дрібним чиновникам. Реальну безпеку країни хочуть підмінити договорняками з агресором. Саме тому кишенькові слідчі не будуть переслідувати тих, хто роззброював армію та руйнував оборонний потенціал країни через те, що в такому разі змушені будуть вийти і на самого Зеленського.

Розігруючи разом з Януковичем, Медведчуком та іншими представниками п’ятої проросійської колони кримську карту, Зеленський намагається відвернути увагу суспільства від власної політики повзучої капітуляції, приниження армії та країни, від передачі ворогу інформації про унікальну операцію наших спецслужб та провалу затримання російських військових злочинців. Це спроба Зеленського приховати свою відповідальність за провал боротьби з пандемією, масштабну корупцію, руйнацію економіки, власну безпорадність та нездатність керувати країною.

Мене не можна залякати кримінальними переслідуваннями. Я це проходив і в часи Януковича, і в часи Кучми. Мені є про що свідчити. Я готовий в деталях розповісти, як в тих жахливих умовах ми врятували країну, як придушили сепаратистські заколоти від Харкова до Одеси, як реанімували Збройні Сили, як зупинили просування ворога на Захід і почали звільнення нашої землі…

Що стосується звільнення військовим шляхом Криму від російських окупантів, то у Головнокомандувача ЗСУ Зеленського, на відміну від 2014 року, є для цього всі можливості. Тим більше, що в юридичному плані окупація Криму в 2020 році нічим не відрізняється від окупації півострову в 2014.

Для захисту країни від зовнішньої агресії в Конституції та в законодавчому полі країни немає часових обмежень. Чисельність російських військ у Криму зараз не більша, ніж була там сконцентрована на початку 2014 року, а підготовка і озброєння наших військових – в рази кращі.

Легітимний Верховний Головнокомандувач, який має свою більшість у парламенті, свій Кабмін, боєздатну армію в 2020 році, на відміну від 2014 року (коли всього цього не було і доводилося створювати фактично з нуля), не має жодних правових, політичних, військово-технічних та кадрових обмежень для виконання конституційних вимог щодо оголошення війни та захисту країни від агресії і звільнення Криму.

Це ж достатньо логічно. Раз у 2014 році “погана” влада не була здатна дати бій російським загарбникам в Криму, то у 2020 році “гарна та мужня” влада продемонструє всьому світу, як треба воювати і дасть бій “іншій стороні” (так очільник країни називає ворога, мабуть, щоб не встигли передчасно перелякатися і втекти).

Зрозуміло, що ніякого бою, ніякого наступу при президентові Зеленському не буде ні на Сході, ні на Півдні. Але наша історична відповідальність перед країною – захистити її від російської агресії та повністю звільнити Донбас і Крим на умовах України. Для цього нам потрібні не хаос і перманентні кризи, а стабільне зростання економіки, сильна армія, сучасна потужна зброя, міжнародний авторитет і підтримка, а головне – єдність українського народу та українська патріотична влада.


Тамара Горіха Зерня

Слухаю послання Зеленського (це така покута, накладена на неслухняних членів редакції “А що там у ПП – А що там у ЄС”).

Мені здається, виборцям Зе потрібно бити тривогу. Ваш президент демонструє повний відрив від реальності, він живе у своєму паралельному світі. От щойно похвалився блискучими, мало не сімейними відносинами з Канадою.

Якщо ви розраховували, що він вам допоможе – врятує від ковіду, придумає мудрі карантинні заходи, проконтролює ціни на комуналку та продукти, підніме пенсії чи зарплати… Підіть послухайте своє творіння. У нього все добре, там місця для удосконалення не лишилося.

Він підпирає горизонти головою і випиває моря одним ковтком. З чим я вас і вітаю.


Андрій Смолій

Зеленський виступає зі своїм «посланням» у Раді.

Знову дешевий і нікому не потрібний піар та багато брехні.
Каже, що його звіт буде не такий як у «папєрєдніків». Без «поганого Порошенка» у звіті за півтора роки роботи, звісно, не обійтись. Про що ж ще говорити Зеленському?

  • З суфлера розповідає що саме влада Зеленського закупила маски, підвищила зарплати медикам на 300%, відновила лабораторії.
    Серйозно? Маски, які продали Епіцентрам? Лікарі, які масово звільняються? Чи може апарати ШВЛ, які досі не купили?
  • Розповідає про «мір» на Донбасі та «режим тиші», яких насправді не існує. Каже «для мене людина найбільша цінність». Тільки яка людина? Може, він сам коханий – «найвеличніший лідер сучасності»? Тому що ми не побачили реального миру, ми бачимо повзучу та щоденну Зекапітуляцію. Ми бачимо, як зелена влада постійно заглядає в очі Путіну та його посіпакам.
  • Ще два «досягнення»: мешканці ЛНР/ДНР можуть вступати у виші без ЗНО та російськомовний канал «ДОМ». Такі досягнення… просто плакати хочеться…

Що ще? Можливо розкаже про атаки на українську мову чи свої вояжі до Оману?

  • Розповідає про «амністію» та «вільну економічну зону» для Донбасу… тут навіть коментувати не хочеться. Це треш.

Коротше… Це не «послання» президента. Це дійсно ПОСЛАННЯ кожного з нас. Коли всю країну посилають відвертою брехнею та маніпуляціями. Цей «виступ» можна вимикати.

* * *

Це якась глибока «брєжнєвщина». Країна з суфлера.

Враження, ніби слухаємо не президента європейської країни, а секретаря ЦК КПРС, який розповідає про чергову комуністичну п‘ятирічку.

Кожне друге речення – про попередників. Кожне друге слово – відвертий популізм та брехня. Кожен пункт – відвертий провал.
Це не виступ президента. Це виступ Голобородька з дешевого серіалу «Слуга народу» перед виборами.

Зеленський живе в якісь паралельній реальності. Не в Україні. Бо все, що він сказав, – це «казочка» московського пошибу, де створюють цю «реальність» доячи населення.

Єдине, що хочеться після виступу Зеленського, – сміятися та плакати. Бо так топтатися по країні ще треба вміти…


Ростислав Павленко

Похвальба досягненнями попередників з приписуванням їх собі.

Брехня і зневага до опонентів.

Розпливчаті обіцянки щастя.

Непереконливо…

Зростання бюджетів з року в рік.

 


Володимир Ар’єв

Промова Зеленського у ВР – клондайк для фактчекера.

Стільки брехні або привласнення собі чужих досягнень під аплодисменти власної фракції!

Все хароше – Вова, все погане – злі папєрєднікі. І всі навколо винні.

Але хай люди чують, вони бачать реальність, а реальність – не кіно.

Можна дурити всіх якийсь час, можна дурити небагатьох весь час, але всіх весь час дурити неможливо. © Авраам Лінкольн.

Але далі Рейгана він не вчив.


Олексій Петров

Владимир Зеленский с трибуны Верховной Рады зачитывает текст своих достижений!

Нет, до покорения космоса еще не добрался!

Но Андерсен, Ганс Христиан который, уже нервно курит!

Отдельно главный Слуга всех народовпроехался по местным властям из-за их пиара, несоблюдения карантина и наплевательского отношения к масочному режиму!

На фото какие-то чуваки, сидя в кафе, нарушают все карантинные нормы! Кто такие, не в курсе?

* * *

На Банковой, в офисе Узеленского, судорожно пытаются спасти тонущее корыто. Понимая, что гибельного балласта в виде «дела вагнеровцев», оставшегося без ответа вопроса с российским кротом в высоких кабинетах, просранной вчистую борьбы с коронавирусом, здоровенной дыры в бюджете, всё больше и больше, там решили вернуться к старым методам одурачивания масс.

Ну ведь работало же. Полтора года назад эта наглая манера общения сводила миллионы с ума. Восторженные взгляды, открытые рты, наклейки на машинах и полное отключение мозгов. «Ну так если тогда это сработало, то почему сейчас не должно сработать, когда дела не аховые, мягко скажем?». Видать, так решили в ОПе и наваяли Вовке победную речь. Брежнев начала 80-х, в оригинале. Леонид Ильич обзавидовался бы до последнего ордена на спине.

Когда Зеленский, войдя в раж «догнали и обогнали… космические корабли бороздят и будут бороздить большую стройку», ляпнул про четыре липовых повестки, я чуть не упал. Фигассе! Так это уже заслуга?! Ещё мгновение, ещё чуть-чуть, и мы бы услышали «Да я на колчаковских фронтах… Все шесть волн мобилизации, начиная с 18 марта. 157 мотострелковая бригада имени Жеки Лысого. Артиллерийский полк. Командир орудия. Нет… Командир батареи… Дивизиона… Да командир полка в конце концов… Пока вы тут, а мы там! А я… А они…», ну и так далее по тексту. Но видать у спичрайтера вовремя рука дрогнула, или не знал, как правильно пишется дивизион. В общем, решил придержать коней и не рискнул из шефа делать воеваку.

Вот только победная речь осталась победной только на бумаге.

На бумажную заботу об армии есть вполне реальный запрет проводить разведку и открывать ответный огонь. Да и зарплату военным (плюс боевые выплаты) поднимали ещё при Порошенко.
На бумажную заботу о медиках есть вполне реальна жопа в сфере здравоохранения. Если бы не помощь крупного бизнеса, в частности того гаццкого Пороха, медики бы остались с голой жопой. С одной марлевой повязкой наперевес против «ковида».
На бумажные хвалебные оды себе любимым, принявшим на вооружение «Нептун», реальные ноль дивизионов и проваленный к хренам государственный оборонный заказ…

А так да. Так всё хорошо. Я бы сказал, идеально. Молочные реки, кисельные берега и Нью-Васюки на каждом километре.

Рисунок гениального Дмитро Гапчинський. На Голобородька смахивает, да?


Володимир Омелян

Ех, ну от чому я від Зеленського завжди очікую більшого, аніж він спроможний?

Монотонний виступ посереднього політика, який майже ні на що не впливає і перейшов у світ довідок і статистики.

Ні ідеї, ні бачення, ні змісту. Навіть жарти не смішні, якщо їх взагалі можливо назвати жартами.

Шефір, Єрмак, Кісєль, Тимошенко – вже давно не звичайні прості хлопці з реального життя. Вони не здатні порадити, бо вони живуть у власному світі: інтриги, готівки і візантійщини на рівні райцентру.

Але було кумедно спостерігати, як Зеленський рефлексує на критику.
Як Ленін у Зимовому плаці: і наче революція вдалася, і награбувати спромігся добряче, а все одно щосекунди страшно, що виженуть…

Чекаємо 25 жовтня.
Жодного голосу зеленій нечисті!


Елена Кудренко

Он убежал. Я досмотрела до конца выступление Зеленского в Раде – он сразу же убежал, рассказав спич в жанре фэнтези. Отвечать на неудобные вопросы становится все сложнее. А ведь впереди еще целых 3,5 года!

Я могу разделить его речь на несколько частей.

1. Внешняя политика.
Здесь он обозначил ряд стран, которые продолжают нас поддерживать, и в этом он видит беспрецедентную заслугу его лично и его команды. Замечу, что здесь Владимир Зеленский себе польстил. Скорее, США, Канада, Великобритания и другие помогают нам ВНЕ зависимости наличия Зе в кресле президента или его отсутствия, потому что таковые процессы были заложены еще Порошенко. А вот вреда Зеленский принес Украине больше, чем пользы. Ермак, коррупция, российские шпионы в самом центре принятия решений, дипломатические провалы – это да. Это как раз заслуга Зе.

“Мы сделали так, что фраза “мир устал от Украины” исчезла с повестки дня!”

О, нет. Это не вы. Вы, скорее, эту фразу ввели в обиход и всячески ее поддерживали.

2. Приоритеты.
В разгар пандемии Зе поставил на первое место мелкие региональные фишки. Ну, как, мелкие – скорее те, которые не влияют на ход событий. Открытие очередного административного здания, пусть даже аэропорта, прокладка дороги (и мы же знаем, что программа “Велике будівництво” имеет за собой грешок в виде присвоения себе чужих объектов) – все это второстепенно. Первично – Ковид. Первично – Армия. Первично – экономика. Ведь даже если ты хвастаешься региональным проектом, то не урезай, будь добр, финансирование Армии. Если твои “попередники” открывали ЦНАПы и новые школы, то и экономика росла. Если где-то прибыло, то у них в других местах не убывало.

3. Обещания.
Почему мы снова слышим про то, что медики получат повышения зарплат только в 2021-м году? А за ними – учителя и ученые? Прошло полтора года, а воз и ныне там. Они же голосовали именно за это, а презедент снова говорит о цифрах не как о свершившемся факте, а в качестве обещания на будущий год. Скептически задам вопрос: а деньги будут?

4. Ложь.

“Мы строим и не распиливаем бюджет”.

(Мне здесь добавить нечего. Популистически, но попробуйте доказать, что не распиливают. Тогда почему Зе-дороги снимаются слоями?).

Видели политическую рекламу одной из партий, где открывают новый стадион?
– Звонили из офиса президента, просили без него не начинать. Он скоро будет.
– Президент? А он причем? Это наше дело и наша заслуга.
Не буду заниматься агитацией, но вот такая ассоциация.

Наш президент к перечисленным им самим заслугам отношения не имеет. А тому, к чему имеет, пусть даст оценку история.
И суд. Конечно же, за такое судят.


Валерій Прозапас

Дуже промовисте опитування про головні проблеми країни – після війни 52% вважають головною проблемою корупцію, а 43% безробіття.

А в 2018 році – корупцію називали 55%, безробіття – 29%.

Ось це – вирок сьогоднішньому виступу Голобородька, всі його досягнення – це реальне зубожіння та популізм.

Вже не кажучі про його фарісейство щодо Майдану, з якого він знущався, та щодо Криму, під час окупації якого він балдів у Москві, а потім переховувався від повісток.

Його брехня його ж наздожене, це справа часу.

* * *

Професор Преображенський та доктор Борменталь дивляться виступ Шарікова.

Порошенко з Забродським під час маячні Зеленського про ракетну програму.


Serg Marco

За что нам это, Господи?

Блд, Вільха-М – это ракетный комплекс, а не РСЗО.

Не в русской википедии перед выступлением в ВР надо копаться, а хоть иногда интересоваться военными разработками и знать, чем РСЗО отличается от ракетного комплекса.

Пздц.
И это существо руководит армией.


Тарас Чорновіл

Послання Зеленським виголошене. Відговорив дуже динамічно, видно, що були численні репетиції. Це звернення, яке умисно було перенесене безпосередньо під місцеві вибори (раніше це не передбачалося), має, на думку сценаристів, підвищити рівень оптимізму й хоч трошки підтягнути свої геть змарнілі рейтинги. Слід віддати належне – сценарій вдалий (хоча й цинічний), припускаю, що разом з іншими агітаційними заходами оточення Зеленського зуміє підтягнути якусь кількість легковірних. Це під вибори. А в дійсності – цей текст майже не перекривається з реальністю. У виступі повно брехні й маніпуляцій. Потрохи будемо якісь із цих тез аналізувати. Хоча сенсу особливого нема. Це не річне послання, це виступ із чітким електоральним прицілом з терміном придатності менше тижня – до дня виборів. І не більше.

І один технічний нюанс – щоб не виникало зайвих ілюзій. На ньому акцентував Сергій Соболєв, коли сказав, що треба переходити від політики суфлерів. Просто дехто, хто не дуже в курсі технічного забезпечення, може захопитися, як без заминки й без папірчиків виголошував зєпрідєнт свій виступ. Такі речі глядачам дуже подобаються. Але це було 100% зачитування тексту з трьох суфлерів. Це також технологія впливу на слухача. Два пристрої, які ви бачили справа й зліва, – це технологічні суфлери, закуплені ще для Януковича. Третій суфлер прямо на трибуні. Завдання полягає в тому, щоб промовець, який невідривно зачитує текст, не втуплювався в одну точку, а ніби звертався до різних частин залу. Нічого поганого в цьому нема. Важливі виступи мають іти строго по підготованому тексту, тому суфлер або паперовий текст у таких виступах прийнятні. А от спектакль-показуха з імітацією щирості й відвертості – це вже трохи гірше.

Був там і один промах – у тексті, як виглядає, були визначені місця для “бурхливих овацій 🙂 . Саме так відбувалося на з’їздах КПРС. Але один раз сталася промашечка. Хтось у залі, хто мав генерувати спалах аплодисментів серед слуг, зазівався після слів про плани ввести страхову медицину. А в Зеленського в тексті вони були позначені. От він і зупинився, витримав паузу та всім своїм видом закликав слуг виконати свою частину сценарію.

Це не суттєво, але першим політиком в Україні, який став саме в такий спосіб використовувати систему кількох суфлерів та імітації інтерактивного спілкування із залом, був Віктор Янукович. Для нього вперше закупили модерні суфлери, які ми й цього разу бачили з обох боків від Зеленського. Саме йому ставили в тексті позначки, в який бік залу звертатися й коли робити паузу для овацій присутніх…

Але це технології. А щодо самого тексту, то тут, на жаль, суцільні маніпуляції й цілі пласти відвертої брехні. Але не будьмо надто строгими. Цей же текст не для нас з вами. І не для парламенту. Й, головне, не для країни. Цей потік оптимістичних тез про те, як все чудово й перспективно, спрямований лише до тієї категорії некритичних і легковірних громадян, які ще й так схильні вірити Зеленському. Він мав їх надихнути й мобілізувати. І з цим завданням Зеленський більш-менш успішно справився. Жахливо те, що він навіть не думає хоч щось корисне зробити для країни. Не віртуальної й не електоральної, а реальної.


Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Знаєте, а я вдячний президенту Зеленському за цей виступ. Чому?

От уявіть ситуацію, ви довірили іншій людині гроші (прибуток обіцяв), а потім та людина замість віддавати гроші з прибутком вам згодовує байку, що от якщо ви дасте їй ще грошей, то ваш прибуток зросте…

Як ви вчините, якщо ви людина розумна? Правильно, пошлете його з його пропозицією і зажадаєте, аби повернув те, що взяв. А якщо ви повірите і дасте йому грошей ще? Тоді ви – лох, і це об’єктивна оцінка ваших розумових здібностей.

Так от ми маємо дивовижну нагоду побачити скільки людей в Україні через 1,5 роки роботи президента готові повірити в нові солоденькі казочки від того самого шоумена. Простіше кажучи, скільки людей в Україні…? Ну, ви зрозуміли.

І так, чим більше він так само натхненно розповідатиме подібні казки, тим швидше навіть найглибший український простак збагне, що цьому вірити НЕ МОЖНА!


Олександр Дедюхін

Когда Остап Бендер вешал лапшу про Нью-Васюки, он это делал вдохновенно и экспромтом.

Голобородько сегодня даже не смог выучить сценарий, читал текст с трех суфлеров и приглашал пенсионеров на экскурсии в Раду.

Но даже не пообещал кулечек гречки на память.

Слава Богу, хоть на рояле не играл, уже достижение.


Anton Senenko

Послухав виступ Нікчеми і міністра охорони коронавірусу в Hаді.

Зрозумів, в якому дисонансі жили люди в совєцькому союзі: з радіоприймачів і телеекранів їм розповідали про збільшення жирів у маслі, а в реальності все геть було інакше.

Досі дивуюся, як за Це все можна було голосувати.
Але ще більше здивуюся, якщо зелені і на місцевих отримають якусь значущу кількість голосів.

Зрештою, люди отримують те, за що віддали голоси.
Навіть, якщо мріяли про щось інше.

Таки за тиждень буде видно, чи почали ми дорослішати.


Helgi Sharp

Бенефіс шоу-мена та VIP-агітатора Зеленського. Якщо коротко:

  • Виправдовування.
  • Перекладання відповідальності.
  • Квартальне хамство.
  • Сумнівні або натягнуті за вуха “перемоги”.
  • Привласнення чужих досягнень.
  • Відірваність від реальності.
  • Перекручування фактів.
  • Обіцянки, які президент не знає, як виконувати і за які вже скоро його будуть розпинати.
  • Неприхована агітація.
    Avec Amosov. fm.

* * *

Коли пам’ять як у кормового турнепса:

Зеленський у квітні 2014-го:

“Шановний Володимире Володимировичу, я готовий стати перед вами на коліна, щоб ви не вбивали українців”.

Зеленський у жовтні 2020-го:

“Ті, хто без бою віддав Крим, повинні понести відповідальність”.

Ну що, синку, допомогли тобі твої мишебраття?

***

А потім В. Сюмар з трибуни:

“Тобі до Порошенка, як до неба рачки…”

От ще б с силою закрити кришку рояля на цих словах!

Пережили 400 років іноземної навали, поборемо і внутрішню!
Шануймося та рухаємося далі.


Юрій Бірюков

Оно выступило с посланием… Счастьечко-то какое.

Я не буду комментировать отдельные фрагменты или фразы. Во-первых, этого и так будет много в ленте. А во-вторых, я не понимаю, как комментировать чушь. И не важно, эту конкретную чушь или какую-то абстрактную.

Но самое грустное в том, что зеленоватая масса его электората она же не в космосе, не на другой планете. Они вот рядом с нами.

Выглядят как мы.
Ходят как мы.
Дышат как мы.

А думают… вот не знаю, как. Точно ж не как мы.


Віталій Гайдукевич

Зелена жаба сьогодні наговорила. Чергова порція уринотерапії в офтальмології в режимі душу Шарко…

Особливо вкурвлює, що по соцмережах розганяють “здали Крим”.

Фактаж:
2014 рік.
ЗСУ – з 13 468 солдатів і офіцерів вірними Україні лишилося 3990 вояків – 29.6% вірних.
МВС – із 10 936 співробітників лишилися з Україною… 88 (ВІСІМДЕСЯТ ВІСІМ осіб) – 0.8%.
Держприкордонслужба – з 1870 особового складу не зрадили тільки 519 – 29,7%.
Із 2240 СБУшників Криму залишилися вірними Україні 242 особи. В регіональному УДО з Україною лишилося аж… 20 людей із 527.

Скільки людей були готові виконувати накази навіть на материковій території?
Скільком керівникам і командирам Київ міг довірити конфіденційні накази? Риторичне…

Стенограма засідання РНБО усім відома, це слова звідти:

“Турчинов: я не можу не поставити на голосування РНБО рішення про запровадження в країні воєнного стану.
Хто «ЗА»? Ясно. «ЗА» – один Турчинов. Це означає, що рішення не прийнято”  ©
Більше є тут.


Костянтин Зоркін

Так. Ясно. НІСД (Національний інститут стратегічних досліджень – ред.) вони таки майже вколошкали.
Майже – тому, що на невеличку констатацію в доповіді (яка чомусь протилежна за змістом виступу потерпіллєра) вони спромоглися. А в розділі, де мало бути написано, що з цим усім робити, йде якась галіма передвиборча х*рня практично без будь-якої конкретики “як ми (хто такі ми – невідомо) зробимо все красіво”.

Послання, яке має бути стратегічним документом, аналізом загроз і баченням, як, куди і за рахунок чого рухатися, перетворили на 58 сторінок крупним почерком з картиночками і у стилі проти всього поганого за все хороше.
По-людськи розумію творців цього документа – а раптом найвеличніший таки його відкриє, щоб часом не перетрудився і зміг прочитати.
Але, хоч і написано у стилі, щоб випускник школи міг подужати, проте маю сумніви, що потерпіллєр хоча б 25% написаного зрозумів.
Тобто нам пц.

Підсумок півтора років – вся державна машина цілком окварталена до рівня відосіків.
З чим нас усіх і вітаю.
А промову потерпіллєра не бачу сенсу аналізувати – змісту і сенсу там нуль. Це просто передвиборчий виступ для підняття рейтингу на виборах. Для цільового лохторату спрацює.


Сергій Місюра

Подививсь звернення Зеленського…

І це було не звернення, а стендАп перед Радою, яка аплодувала після приколів в сторону опозиції про більшість справ, до яких він і відношення не має… Піар на моментах, саме закінчення за його каденції яких присвоїв собі, хоча це все робилось і без його допомоги усі ці роки….

Прийняли ракету Нептун, ракетну програму, які розпочав Турчинов? Чи закрив завод, який виробляє паливо для цих ракет?

Відкрив Охматдит, який будують 10 років, а він разом з Аваковим закрили без доказів в СІЗО дитячого кардіохірурга Юлію Кузьменко, яка спасала дитячі життя, а тепер не може?

Закидає в сторону опозиції на чолі з Порошенко, яка своїми голосами в Раді нічого не може, але зараз, коли немає такої гарячої фази війни на Донбасі, при цьому маючи повну більшість у всіх сферах управління країною, – нічого не може зробити навіть на рівні ніж стара влада під час найважчих 2014-15 років?!

Розвалити та перевести ковідний бюджет на дороги, не закупивши за останні 4 місяці ЖОДНОГО апарату ШВЛ? Гарантувати 47% забезпечення киснем ліжок для хворих Ковідом, а що ж робити з більшістю, з 53%, які не мають кисню? ЦЕ перемога, що навіть половину не спромоглись зробити за півроку до другої хвилі?

І ще багато і багато чого можна спитати, але задовбав цей весь піар. І саме перед місцевими виборами. І саме в такі тяжкі часи розказувати про псевдо-перемоги, коли мав би вибачитись і признати, що ви все провалили. Не опозиція, не Порошенко вам гадить в шаровари, а саме ви самі винні у падінні економіки, занепаді армії (скорочення чисельності та відсутність оновлення озброєння), піднятті тарифів і зменшенні рівню життя українців.

Піарно і гидко. Передвиборчо. Навіть 120 зелених кнопок вирішив відправити на Донбас за декілька днів до виборів, щоб хоча б побачили не на карті, де та Волноваха чи Станиця…

Мене образив цей стендап. А вас?

Картинка просто так.


Роман Донік

Хорошее выступление.

Видно, что готовился. Репетировал.
Вимову українською мовою зробив краще.
Всего три электронных суфлера.
Почти не сбивался.

Всего два вопроса.

Если все так хорошо в тексте, то почему в реальности все так плохо?
И о какой стране шла речь?


Светлана Самборска

С большим удивлением ознакомилась с экзальтированным спичем Зеленского о том, как правильно следовало защищать Крым, как надо было правильно защищать Украину в 2014 году. Много слов, много треска, много актерства. Как всегда. Спасибо, что без рояля.

А теперь давайте посмотрим, как гражданин Украины Зеленский защищал Украину на деле. Ведь “Захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України, шанування її державних символів є обов’язком громадян України” (Ст. 65 Конституции Украины).

Апрель 2014 года. Крым уже аннексирован. Война идет с 22 февраля, с появления зеленых человечков в Крыму. Уже развернуты действия Кремля на Донбассе: Гиркиным захвачен Славянск, Безлером захвачена Горловка, в Донецке и Луганске захвачены админздания.

«Зранку 17 квітня перед перед будівлею Горлівської міської ради містяни зібралися на мітинг «За єдину Україну». Під час мітингу депутат міськради Володимир Рибак намагався зняти прапор так званої ДНР і повернути туди прапор України.

Після мітингу, за словами свідків, до депутата під’їхав легковий автомобіль, і якісь особи в камуфляжі буквально заштовхали Рибака в салон і вивезли в невідомому напрямку.

Через кілька днів, 22 квітня, тіло Володимира Рибака та тіло 19-річного студента КПІ Юрія Поправка знайшли в річці Казенний Торець під Слов’янськом з ознаками катувань і насильницької смерті». © Укрінформ

Это всё происходит днем. А вечером…

А вечером в этой самой захваченной Горловке будет долгожданный концерт… кого бы вы думали? Да, правильно думаете:

“Концертная программа будет включать в себя самые лучшие миниатюры и шутки Квартала”.

А что же потом? А потом вот:

«После концерта “квартал” вместе с поклонниками отправился в местный паб Берлога, чтобы поужинать. Владелец этого заведения Сергей Пилипчук тогда рассказал Gorlovka.ua, что артисты […] неожиданно заехали на ужин в Горловку повторно: “Причем без звонка и предупреждений, нас тогда это очень удивило”, – рассказывал Сергей Пилипчук». © Gorlovka.ua

Все весело, прикольно, фоточки в пабе. Неплохо провел время в Горловке 17 апреля 2014 года будущий Президент.

А впрочем, ну какой он Президент? Так, муляж. Муляж, пребывающий не в курсе того, что в апреле 2014 года на Донбассе шла война. До избрания Порошенко, который, по словам Зеленского, то сдал Крым, то развязал эту войну (в зависимости от сценария), оставалось больше месяца.


Ігор Артюшенко

Зеленський сьогодні прочитав з телесуфлера текст у стінах Верховної Ради.

Вже півтора роки, як він став президентом, але досі Петро Порошенко у його очах більш важливий та впливає на головні процеси в країні.

Як завжди, Зеленський говорив тільки про хороше. Але хороших новин сьогодні не так і багато, тому розповідав про власні підліткові фантазії. Про те, що економіка росте, армія сильнішає, епідемію вже майже перемогли, а лікарі купаються в золоті.

Але, як і справжні фантазії, його розповіді нестабільні. Бо багато про що він забуває. Він не згадав про українську вакцину від коронавірусу, будівництво нового міста на березі Чорного моря, космічну програму та “велику історію” про Медведчука. Він ігнорував падіння економіки, промислового виробництва, зростання безробіття та зменшення доходів громадян.

Він не згадав про гучні міжнародні скандали, які зробили Україну небажаним гостем, про зменшення міжнародної підтримки та про те, що спецслужби інших країн публічно вказують на російських агентів в керівництві країни.

Емоційний, але чіткий виступ Вікторії Сюмар все поставив на свої місця — Зеленський грав на роялі статевим органом, коли країна проливала кров. І зараз він продовжує робити те саме.

Радіо Свобода: «Шоу для телебачення»: міжнародні реакції на послання Зеленського до парламенту


Елена Подгорная

Да. Я смотрела этот нанадцатый съезд КПСС со всеобщими продолжительными аплодисментами и лидОром на трибуне.
Нет, не отчёт, не обращение.
Послание.
Величайший лидОр современности оставил нам послание. Но забыл, сука, трагически откинуть копыта.

Моё первое впечатление – мы с Зеленским живём в разных Украинах. У него одна Украина, а у нас с вами – какая-то другая. И ту Украину Зеленского мы, неблагодарные, не заслужили. Но самое интересное, что восторженный электорат Зе Украину Зе тоже не заслужил. Такие дела.

Самая большая проблема, что наш преЗедент врёт. Но сам этого не понимает. Есть такая психологическая тема – когда ты врёшь, то начинаешь сам себе верить. Жить этим враньём. Иначе психика не справляется, и врать настолько живо не получается.

Зеленский не видит проблем. Он не признаёт своих ошибок. В его манямирке он успешный руководитель, отец народа, который выводит страну из кризиса.
Войну остановили, эпидемию вот-вот победим, в мире нас любят и всячески стремятся помочь Вовочке в его нелёгкой миссии.
Зеленский абсолютно не видит реальность. И это беда.

Закомплексованный клоун, мальчик-КВНщик, развлекун богатых и влиятельных, игрушка, бегающая с голой жопой и кривляющаяся, над которой все смеялись. И возможно гоняли срачами в сауне.

В глубине души он понимает разницу между собой и теми, другими людьми, которые эти шесть лет тянули страну из пропасти. Он понимает разницу между собой и Порошенко. Эта разница не даёт ему жить, спать и кушоц.
Полтора года это недоразумение в полных полномочиях руководит страной, ездит на международные встречи, но каждый раз срывается в предвыборные лозунги и сам сравнивает себя с предшественником.
И сам понимает, что это сравнение не в его пользу. Не смотря на “величайшие” “достижения” “мирового лидера” и “послание” вместо отчёта.

А за неимением собственных достижений приходится присваивать себе чужие. В надежде, что никто не заметит. Так ВладимирСсаныч непринуждённо присвоил себе ракетные программы Турчинова. Теперь это программы Зеленского, а Турчинов “сдал Крым”.
И тут двойной профит. Ведь таким образом можно сделать приятно ВладимируВладимировичу из мАсквы. Снять ответственность с запоребриковских оккупантов и крымских предателей. И переложить её на украинские власти тех времён, которые старались удержать управление страной после бегства легитимного.

Но что самое неприятное в этом послании – это двуличность. Неискренность. ПреЗедент хвалит народ за революции, но участия в них он не принимал. Более того, высмеивал, издевался над самыми болезненными событиями. То же можно сказать и про борьбу с коррупцией. В этой борьбе Зеленский тоже не принимает участия. И даже наоборот – его ручная прокурорыня покрывает новые лица в коррупции со всем возможным рвением.
Да, коррупция присуща не только новым лицам. Но старые кадры сейчас завистливо курят в коридоре. Новоизбранные “слуги”, как молодые жеребцы, так рвут схемы, шо аж пена хлопьями и земля из под копыт.

Тезисно у меня тоже есть что сказать. Пробегусь по верхам.

“Ми обрали між погано та ще гірше”.

Это Зеленский про эпидемию и карантин так высказался. На самом деле вы сделали тупо и ещё тупее. Сначала ввели локдаун, как абизяны. Потом отменили карантин и с3,14дили все деньги на подготовку больниц и зарплаты врачам. Теперь осень, сезонка, паника. А денег нет. И экономика в жопе.

“Ми відновили санітарного лікаря”.

Спасибо. Низкий вам поклон. Только нахиба нам один санитар без полномочий и структуры санитарной службы? Он же даже полы в больницах не моет.

“Маски востаннє закуповувались в 2007 році”.

Это что? Такое достижение? Поэтому они стали стоить 10-20 гривен за штуку, а не 30 копеек, как раньше? Или вы закупать не закупали, зато продали всё, до чего руки дотянулись?

“Ми підвищили зарплати медикам до 300%”.

Это даже не смешно вообще. Поминутная тарификация – такого нигде в мире не было, нет и не будет. Кстати, почему не посекундная?

“Маска на вашому обличчі – це безпека інших людей”.

Это нам заявляет человек, который всё время карантина писюн ложил на правила, маски и прочие меры предосторожности.

“У нас неймовірні медики, і давайте їм поаплодуємо”.

Попробуйте их покормить. Мне кажется, что это более эффективное поощрение. И верните деньги в ковидный фонд.

“Ми розблокували Нормандський процес, звільнили 136 наших людей”.

Да год уже как не виделись. Кстати, при Порошенко освободили 3,5 тысячи человек. Есть к чему стремиться.

“Режим тиші 86 день поспіль, найдовший за роки війни”.

Вопрос: какой ценой? Отступлением? Сдачей территорий? Выпустил вагнеровцев? Договорился с кумом Виктором?

“Ми будуємо нові зручні КПВВ з Кримом”.

То есть мы признали анексию и строим админграницу.

“120 депутатів поїдуть на Донбас, не на Мальдіви”.

Страшное дело. Это подвиг такой, да? Но ведь войны-то на Донбассе уже нет? Или есть? Я запуталась. А сколько раз на “мальдивах” были эти депутаты за год?

“Прийнято на озброєння ракету “Нептун”.

Только не закуплено. КБ “Луч” стоит без госзаказа.

“Нам потрібна стратегія розвитку Донецької та Луганської областей”.

Угу, свободная экономическая зона с блэкджеком и шлюхами. А в Крыму не нужна?

“Ті, хто без бою віддав Крим, мають нести відповідальність”.

Юлия Владимировна, в вас плюнули.

“Слуга Народу – єдина партія, що відмовилася від фінансування держави”.

Ну да, депутаты ушли на сомопрокорм. Мы видим. Да и зарплаты в конвертах, необлагаемые налогами, были анонсированы еще в прошлом году.

“Ми стали першою країною світу, у громадян якої є цифровий паспорт”.

ID-карта была разработана и введена при Порошенко, спешу напомнить.

“Приватизовані підприємства, вчора вони приносили державі збитки, а тепер мільярди прибутків”.

Особенно Укрнафта и прочая добыча Коломойского. И если при Порошенко это были восокоприбыльные предприятия, то при Зеленском там сплошные убытки. Прибыль уходит на карман олигархам.

“Виграш у Стокгольмському арбітражі”.

Нафтогаз судится ещё со времён Порошенко. Зато победителей при Зеленском замечательно наградили – выперли с работы. И правильно, нечего больше выигрывать. У нас же мир с россией. И дружба.

“На міжнародному рівні зникла фраза “світ втомився від України”.

Эта фраза, Володя, была популярной исключительно у российских пропагандонов. Не тот телевизор ты смотрел, ватник. Зато теперь мир с Украины ржёт. И это твоё достижение.

“Були фейкові повістки в військомат”.

Ну вот точно не тебе, ВладимирСсаныч, говорить о повестках. Сколько ты их проигнорил? 5?

Можно долго обсуждать это “послание”, только смысла нет никакого. Мы летим в пропасть, и этот процесс уже не остановить. Зато теперь мы ещё раз убедились, что власть в полном неадеквате, и ждать от них, кроме какой нибудь гадости, абсолютно нечего.


Олександр Погребиський

Я знаю, що є вже багато коментарів стовсовно сьогоднішньої промови “найвеличнішого”, але залишити без коментарів тему армії я не зміг!