Про що розповів і про що промовчав Голова Нацбанку міжнародній спільноті

Антон Швец

Прочитав статтю голови НБУ Кирила Шевченка на Atlantic Council.

Там голова НБУ розповідає нам про досягнення. Каже, що банківська система стабільна і норм пройшла пік коронавірусного локдауну, каже що запустили систему цілодобових платежів у серпні. Також каже, що доля безготівкових операцій за перші 8 місяців 2020 зросла. Також каже, що за 8 місяців 2020 року банки показали прибуток у 33 млрд, і цьому не заважав ані коронавірус, ані зменшення відсоткової ставки НБУ. І сама ставка, теж каже, «ок», що зменшена, у червні.

Знаєте що смішно? Смішно, що на 1 серпня, тобто на перше число 8 місяця 2020 року Шевченко був головою НБУ всього ДВА ТИЖНІ. А на кінець 8 місяця шість тижнів.

Тобто він розповідає нам про ЧУЖІ УСПІХИ. І в цьому не було би ніякої проблеми, взагалі.

Але вона є.

Справа у тому, що Шевченко звільнив майже всю команду, яка ці успіхи створювала. Хоча насправді і це не було б проблемою, якби він не звільнював їх під тиском і з рефреном, що всі вони недостатньо професійні.

Я постійно чую від фан-клубу Шевченко, що майже всі звільнені за час його каденції – гімно, а не спеціалісти. Я не профі, щоб оцінити ці висловлювання, але стаття голови НБУ на Антлантікє каже, що ви всі намагаєтесь нас обманювати.

Шевченко не розповідає нам про свої досягнення, він розповідає нам про досягнення людей, яких він звільняє, на яких він тисне та на яких ригає і він, і всі хто його підтримує.

У статті він каже, як круто ці люди зробили, а у реальності від Ради НБУ він вимагає влупити їм догану та звільнити їх, вимагає відкривати на них кримінальні справи, тільки щоб вичавити ТИХ, ЧИЇ УСПІХИ ВІН ПРИСВОЮЄ.

Як вам з цим? Окіч. Всім інших не окіч. Вся міжнародна спільнота, яка прочитала цю статтю, подумала, що Шевченко сцить їм у очі. Тобто спочатку він всіх звільняє і каже, що вони – гімно та не вміють працювати, а потім він на англійський мові пише всім про успіхи тих людей, яких звільнив?

Але то таке.

Про що не розповідає нашим поважним міжнародним партнерам пан Шевченко?

Наприклад, про те, що транш МВФ у цьому році він прої*ав. Не буде грошей МВФ до кінця року. Там багато винних, не тільки Шевченко, але й вклад Шевченко чималий. Але він про це розповідати не дуже бажає, бо свого вкладу не визнає.

Про що ще мовчить голова НБУ?

Наприклад, про те, що вже майже півроку не можуть призначити головою Ощаду людину, яка виграла конкурс. Замість цього нам розповідають нью-васюкі – як міжнародні партнери зможуть взяти участь у приватизації Ощаду. Партнери прям згорілі від таких пропозицій.

АУ, У ТЕБЕ У ОЩАДІ НОВОГО ДИРЕКТОРА ТВІЙ КОЛИШНІЙ ПІДЛЕГЛИЙ З УКРГАЗБАНКУ НЕ ДАЄ ПРИЗНАЧИТИ ЗА ДОПОМОГОЮ КУПЛЕНИХ СУДІВ ТА МУСОРІВ!!! ТИ КОГО НАЇ*АТИ НАМАГАЄШСЯ, ДЯДЯ? ЯКА ПРИВАТИЗАЦІЯ? ЯК В БІСА ACQUIRE A STAKE IN UKRAINE’S LARGEST STATE-OWNED BANK OSCHADBANK? ЯК? ХТО REVISE THE RELEVANT LEGISLATION? ХТО DEVELOP THE BANK’S BUSINESS MODEL? ХТО? ПРИБИРАЛЬНИЦЯ? КУР’ЄР? ХТО?

Але чомусь дії свого колишнього підлеглого Хелемського Шевченко не коментує. Ну не дає призначити голова департаменту одного держбанку голову іншого держбанку, і пес з ним. Давайте я краще вам про ПОС-термінали розповім, хоча не маю до них взагалі ніякого відношення.

Я щиро сподіваюсь, що пан Шевченко не причетний до написання цієї статті, та її писали раки та бойові калачі, що він їх набрав у прес-службу. А він тільки подивися і сказал окіч, запускайте, типу хоч якийсь позитив, а то сидимо у гавні по вуха. Позитивно не вийшло, але у такому разі хоч голова НБУ не [moskal’pytae.gif]

Бо інакше це пздць.

І треба Governor of the National Bank of Ukraine ховати від іноземців, бо інакше з нами справи вести взагалі ніхто з партнерів не буде.

Автор