«Це дорога до поразки та капітуляції, а не до миру» – Михайло Забродський (відео)

 

Ігнорування Зеленським обстрілів на Донбасі не має нічого спільного з реальним перемир’ям. Про це заявив Герой України, генерал-лейтенант, народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Михайло Забродський в інтерв’ю «Про особисте з Наталкою Фіцич» на Прямому.

«Я бачу наполегливі спроби видати бажане за дійсне, називати чорне білим, коли Верховний Головнокомандувач говорить, що у нас вже сімдесят якийсь там день перемир’я, і ніхто не стріляє, а ОБСЄ доповідає, що більше півтори тисяч порушень – застосування зброї. Стосовно останнього загиблого влада висловилася, що це була випадковість. Цікава оцінка подій і того, що відбувається», – сказав він.

«Ми бачимо неоднозначні заяви у Мінську, чергові розведення незрозуміло з якою метою. Можливо, демонструвати нашу готовність далі замирювати. Я все чекаю, коли владі зададуть питання, ми багато говоримо про наші кроки до миру, і що війна ось-ось закінчиться. Вже близько року, як були контакти в Парижі, постійно працює Мінська група, ми відводимо підрозділи, анонсовано відкриття роботи додаткових пунктів пропуску. А яку вимогу української сторони за весь цей час виконала, як її називає наше керівництво держави, «та сторона». Хтось може щось зазначити? Це однобічний рух і демонстрація, що ми готові. Лишилося додати, що готові на все», – додав Забродський.

Крім цього, генерал Забродський зазначив, що дії Зеленського не здатні призвести до перемоги у російсько-українській війні.

«Будь-який конфлікт має рішення, але шляхом поступок агресору, капітулянтських кроків, які навіть не вимагають, а ми їх здійснюємо, щоб продемонструвати незрозуміло кому, що мир настане. Це не дорога до миру. Це дорога до поразки та капітуляції», – наголосив Забродський.

Джерело