Робоча поїздка Петра Порошенка до Львова (фото, відео)

Наша команда після 25 жовтня продовжить масштабну допомогу в боротьбі з коронавірусом – Порошенко у Львові

 

Наступного ж дня після виборів масштабна допомога медичним закладам, які стоять не передовій боротьби з коронавірусом, продовжиться. Про це повідомив п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко під час багатотисячного мітингу у Львові. Він наголосив, що влада Зеленського виявилась неспроможною організувати цей процес, і тепер Україна знаходиться у першій десятці держав із найгіршим сценарієм розвитку епідемії.

«Було очевидно, що влада дилетантів не зможе дати відповідь на цей виклик. Так само як на будь-який інший. Саме тому наша команда вже в березні розгорнула потужну благодійну волонтерську діяльність», – нагадав лідер «Європейської Солідарності». Він зазначив, що лікарні по всій Україні отримали більше 50 нових і відновлених апаратів ШВЛ, 157 тисяч захисних костюмів, 10 тисяч противірусних окулярів, десятки тисяч захисних масок і тестів.

«Про Львівщину ми теж не забули. Допомогу отримали 98 медичних закладів. Зараз невелика заминка. Закон забороняє благодійність під час виборчої кампанії, але хочу наголосити: 26 жовтня ми продовжимо», – повідомив Порошенко.

«Однак Фонд Порошенка та «Рошен» у виборах участі не беруть. І тому Міжнародний інвестиційний банк надав майже безвідсотковий кредит (півтора відсотки річних на 5 років) – текстильній фабриці для того, аби закупити в Німеччині обладнання проклейки і запустити випуск багаторазових захисних костюмів з усіма сертифікатами для того, аби в Україні виробляти засоби захисту для українських лікарів і вчителів. Але при цьому за ціною вдвічі дешевше, ніж іноземні аналоги і втричі дешевше, ніж влада зараз поставляє їх в наші лікарні. І першу партію ми вже законтрактували – 27 тисяч таких виробів, щоб роздати в лікарнях», – повідомив Порошенко.

П’ятий Президент наголосив, що правоохоронні органи мають розслідувати, куди були витрачені мільярди з коронавірусного фонду. «Пацієнти як мінімум 80 відсотків витрат сплачують із власної кишені. У Львівській області потреби в ліках покриваються на 20-25%. Про це розповів українським журналістам Любомир Рак, лікар Львівського центру здоров’я легень. Нині один день в лікарні коштує пацієнту 2-2,5 тисячі гривень. І це лише медикаментозного забезпечення. Якщо людина потрапляє у реанімацію, тобто випадок важкий, сума збільшується до 5-6 тисяч гривень на день. Так де, питається, ті 66 мільярдів гривень, які за нашою пропозицією парламент виділив Уряду Зеленського на боротьбу з ковідом? І чому НАБУ не займається цим? І хіба не тих, хто розкрав ці ковідні кошти, треба карати довічним ув’язненням?!», – говорить Порошенко.

П’ятий Президент також акцентував на проблемі забезпечення лікарень кисневими точками. «Гострий дефіцит медичного кисню. Чому ви концентратори не закупили? Чому мережу по лікарнях не розвели? Якщо ліжко без кисню, без реанімаційних засобів, то ти можеш просто прийти і полежати», – обурюється Порошенко.

П’ятий президент повідомив, що його команда знайшла виробників, в яких вже закуповують кисневі концентратори. Попри величезний попит все ж таки вдалося перенести поставку з січня на грудень – говорить Порошенко.

«Але чому місім місяців влада цим не займалася?» – обурюється він.

П’ятий президент зауважив, що Зеленський нагадує героя відомої байки Глібова про коника-стрибунця, який все літо безтурботно співав і веселився, аж раптом прийшла сувора зима. «Сім місяців часу влада займалася гонитвою за лайками – згаяла час на відосики. Якщо влада сама така безпорадна, сама така немічна душею й тілом, як вона може зцілити людей?!», – говорить Порошенко.

Влада, яка сама є джерелом великої небезпеки для України, не здатна гарантувати безпеку своїм громадянам – переконаний лідер «Європейської Солідарності».

Джерело

 

Львівщина це точка опори, з якої Україна повернеться до європейського вибору – Петро Порошенко

 

Львівщина має стати тією точкою опори, завдяки якій Україна повернеться на євроінтеграційну дорогу. Про це п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко заявив під час виступу на багатотисячному мітингу у центрі Львова. Він зауважив, що у 2019 році саме львів’яни не повірили у популістичні обіцянки зеленої влади.

«Тут у Львові і по всій Львівщині ще під час виборів 2019 року проголосували «за» Україну та Європу і проти повернення совка. За розвиток і можливість стати як наші західні сусіди й проти розвороту до епохи Януковича, під російський вплив», – нагадав Порошенко.

«Колись видатний мислитель, математик і винахідник античності Архімед сказав: «Дайте мені точку опори, і я зрушу Землю». Так, от Львів та Львівщина були і є тією точкою опори в Україні, з якої ми повернемось до європейського вибору нашої держави. До патріотичної та професійної влади, яка любить Україну. Повернемося до справжнього опору агресору та поверненню анексованих та окупованих українських земель», – наголосив Порошенко.

«Символічно, що мій візит співпав з річницею створення у Львові Української національної ради 18 жовтня 1918 року, яка проголосить створення Української держави на всіх українських землях Австро-Угорщини. Наші предки були свідомі своїх цілей і непохитні в своїй меті. Незважаючи на несприятливі 102 роки тому обставини, вони заснували державу, яка не встояла через відсутність міжнародної підтримки та внутрішні чвари. Але в підсумку наші пращури перемогли. Їхня мрія – українська держава сьогодні є реальністю», – зазначає п’ятий Президент.

«Ми з вами багато що робили за 5 років для побудови фундаменту української державності. Наше завдання – зробити все, для того щоб зберегти і розвинути Україну. А для цього – Україні потрібно повернути справжню, професійну та проєвропейську владу. Саме таких кандидатів по всій Україні пропонує «Європейська Солідарність», – говорить Порошенко.

«Наша перемога на місцевих виборах – перший надзвичайно важливий крок до перемоги в усій Україні. Перемоги професіоналізму над дилетантством, патріотизму над «какая разница», європейського майбутнього над російсько-радянським минулим. Я впевнений, що ваша відповідь буде одна: «Ні» – Зеленському, його слугам і слугам слуг»! «Так» – українським патріотам, Європі та «Європейській Солідарності», – наголосив Петро Порошенко.

Джерело

 

Зеленський взяв під контроль місцеву владу у Львові, інакше в нього немає шансів – Петро Порошенко

 

Партія «Слуга народу» розуміє, що не має жодних шансів на підтримку у Львові, тому у Зеленського пішли іншим шляхом – взяли під контроль місцеву владу. Про це п’ятий Президент, лідер «Європейської Солідарності» Петро Порошенко заявив під час виступу перед багатотисячним мітингом у центрі Львова. Він наголосив, що міська влада протягом півтора року не демонструє своєї позиції щодо загроз реваншу і капітуляції.

«У Зеленського розуміють, що перемога у Львові їхнім «слугам» не світить. І тому вони пішли значно простішим, але для України та Львова, небезпечнішим шляхом. Просто взяли під контроль місцеву владу і зробили ставку на неї», – вважає Порошенко.

«Вас не дивує, що вже півтора роки ви не чуєте голосу міської влади Львова про розвиток ситуації в Україні? Про загрозу капітуляції, проросійського реваншу, засилля олігархів, згортання реформ і розвертання України з проєвропейського курсу – мовчать. Ні слова критики на адресу Зеленського! Вас не дивує, що «Слуги» виставили кандидата «ні риба, ні м’ясо»? Чи не тому, що їхнім справжнім кандидатом є зовсім інша людина, яка вже 14 років керує містом», – зауважив Петро Порошенко.

Він наголосив, що вибори на посаду міського голови Львова – це двобій між Олегом Синюткою та Андрієм Садовим.

«Олег Синютка – це розвиток міста, використання його потенціалу і гідне представництво політичних поглядів містян. Це професіоналізм, господарність, чесність, вирішення нагальних проблем міста і простих людей. Це захист львів’ян. Патріотизм, всеукраїнський масштаб політичної особистості та підтримка всієї «Європейської Солідарності» – найпотужнішої проєвропейської проукраїнської політичної сили та її найкращої парламентської фракції, яка достойно представляє Україну, Галичину і Львівщину», – зазначив п’ятий Президент.

Він закликав всіх обов’язково прийти 25 жовтня на вибори.

«У нас є всі шанси, щоб з місцевих виборів розпочався політичний процес звільнення України від «зеленої» влади дилетантів, популістів та капітулянтів. Для цього маємо перш за все зміцнити проєвропейські, державницькі політичні сили. І такою силою є «Європейська Солідарність», – переконаний Петро Порошенко.

Джерело