Чому посольство США проти декларування статків “антикорупціонерами”?

Mason Lemberg

Найгірше, що могло зробити посольство США для своєї дискредитації – це приєднатися до воплів зашкварених лещошабунь і заявити про утиски “членів громадянського суспільства” тим, що їх зобов’язали декларувати свої статки.

Бо в цій ситуації важливі не воплі зашкварених телепузіків чи їх хванатів, не думка їх опонентів, а відповіді на прості запитання, які задає собі звичайна людина, яка не має визначених політичних симпатій.

А така людина дійсно не може зрозуміти:

– Чому посольство США вважає, що якась група людей, яка назвала себе “громадськими активістами”, отримує статус окремої касти, яку не можна перевіряти? Якщо “активісти” взялись представляти громаду, то вони й повинні звітувати перед громадою за свої дії, за свої статки і т.д.

– Чому посольство США вважає, що посудомийка, завдання якої робити чистими тарілки, не має мити руки перед цим? Тобто, якщо “громадські активісти” роблять систему прозорою, чесною і чистою, то і вони мають бути прозорими, чесними і чистими.

– Чому посольство США вважає, що люди, які є членами багатьох громадських рад, конкурсних комісій і впливають на призначення чиновників на високі посади (тобто, суть їхньої діяльності має високі корупціогенні ризики) не мають декларувати свої статки?

І зрештою… чому взагалі хтось має приховувати свої статки, якщо наша мета чиста, прозора країна без корупції?

Цього не можуть зрозуміти пересічні громадяни, слухаючи нелогічні заяви представників посольства США. Бо не зрозуміло як посольство США, яке вимагає від нас боротьби з корупцією, стає на її захист?

Ці, якісь зовсім не правильні політичні ігри і підспівування деструктивним силам, захист їх корупційних оборудок все віддаляють позицію посольства США в Україні від позиції офіційного Вашингтона. І на біду посольства США, це вже стає видно навіть для пересічного українця.

Автор