Новий антирекорд – за добу 6410 хворих

Ігор Артюшенко

Вже зрозуміло, що влада не може дати ради з епідемією. Спочатку зробили комедійний серіал із Зеленським у головній ролі, який призначив себе головою Координаційної ради з протидії епідемії та щодня знімав відосики. Потім він вихвалявся, що став майстром спорту з боротьби з коронавірусом. Але сьогодні, коли, як і очікувалося, ситуація погіршується, Зеленський раптом забув про боротьбу з епідемією та віддав цю тему на відкуп місцевій владі — хай вони все вирішують і за все відповідають.

Перше та головне, що необхідно зробити, — захистити медичних працівників. Європейська Солідарність каже про це увесь час, пропонує відповідні законопроекти, але монобільшість блокує ініціативи та приймає суто популістичні закони, які неможливо виконати.

На цьому тижні медичні виші отримали розпорядження від міністерства організувати студентів старших курсів та інтернів для безкоштовної роботи з хворими на коронавірус. Це черговий піар, бо подібна мобілізація в радянському стилі немає жодного сенсу. Крім того, навіть штатних медичних працівників досі в повному обсязі не забезпечили необхідними засобами захисту.

Лікарі знаходяться на передовій боротьби й повинні забезпечуватися відповідно.


Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Новий “рекорд” – за добу 6410 хворих.

Снаряди лягають все ближче. Знайомий поховав матір – померла. Хороші друзі на самоізоляції – виявилося, що батьки тиждень ходили з температурою, аж поки не потрапили під апарат ШВЛ. Однокласниця, яка балотується в депутати у Запоріжжі, мусила згорнути передвиборчу і пити на самоізоляцію, – КОВІД у батьків. Товариш протягом дня не міг покласти в лікарню хвору на КОВІД матір – місць ну от просто нема. Стара хороша знайома-блогер нині лежить з КОВІДом і описує на ФБ апокаліптичні картини своїх переживань. Знайомі розповіли, скільки класів на самоізоляції у сусідній школі, – відправляють зразу тільки-но з’являється підозра на КОВІД. Все – поруч. Це живі люди, яких знаєш. Це не треба перевіряти. Куди вже переконливіше? А насувається повноцінна осінь – розквіт респіраторки.

На владу сподівань нема, ці майстри спорту по боротьбі з КОВІДом на нові змагання просто не з’являються. Будьте обережні. Приготуйтеся до найгіршого. І так, побажаємо хором успіху потворам і вилупкам, які досі розповідають, що КОВІДу нема. Відчуття, що ти гориш, ти слабкий мов дитина, і ти не можеш дихати, посилене усвідомленням, що це саме той вірус, існування якого ти заперечував, – це реальна філія пекла на Землі. Не знаю лише, яке коло.


Андрій Смолій

6410. Новий антирекорд України, яка стрімко занурюється у все важкіший епідемічний стан.

За 7 днів Україну чекають вибори, які будуть відбуватися, певне, у найгірших умовах за всю історію держави з часів відновлення Незалежності.

Зеленський в такій ситуації збирається проводити незаконне «опитування», залучати тисячі людей до проведення цього опитування та зупиняти на дільницях сотні тисяч людей.

Ще тиждень назад «зелені» кричали про епідемію, та розглядався варіант скасування виборів, а вже зараз вони готові наражати мільйони людей на небезпеку. Хіба цифри ні про що не говорять? Вже на наступному тижні ми будемо мати більше 7 тисяч інфікованих на добу. В кращому випадку. Але і це не зупиняє збанкрутілу владу від неадекватних ідей задля порятунку свої шкури та просуванню незакониих «опитувань».

Про реальні заходи боротьби ми лише чуємо. Вже 7 місяців по суті НІЧОГО не робиться, щоб зупинити епідемію в Україні або хоча б мінімізувати поширення.
Чи роздали захисні маски та засоби членам виборчих комісій? А спостерігачам? Чи є реальні механізми, як уберегти виборців на дільницях? Отож бо. Відповідь знаєте самі.

З такими темпами «прогнозована» МОЗом цифра у 10 тисяч інфікованих за добу стане реальністю швидше, ніж ми навіть очікуємо…


Николай Ильинов

Обычно сторонники Зеленского в доказательство того, что он не крадёт деньги из бюджета, приводят аргумент, что он богатый человек, успешный актер, ему нет смысла красть. Тут я с ними полностью согласен, потому что Фонда по борьбе с коронавирусом хватило только, чтобы записать 5 видеороликов с Зеленским, где он рассказал, как нужно мыть руки, носить маску, как уговорить маму, как навести порядок на балконе.

К сожалению, на закупку хотя бы одного аппарата вентиляции лёгких денег уже не хватило. Но с другой стороны, если бы народ послушался преЗедента, навёл порядок на балконе и просидел на нём всё лето, пока было тепло, никто не заболел бы.

Но, ради наживы и личного обогащения, люди поперлись на работу, вот и получили сегодня новый антирекорд 6410 заболевших.

Автор