Шахрайський «опитувальник». Зе-питання

Зоя Ярош

Отже, Президент оголосив останні 3 питання опитування 25 жовтня, які ми, власне, ще вчора знали зі зливу.

При цьому, як я раніше писала, таке опитування не передбачено ані Конституцією, ані іншими законами. Більш того, таке опитування є прямим порушенням Статті 19 Конституції, адже органи державної влади і їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Незважаючи на це, офіс президента заявляє, що результати цього «опитування» визначатимуть зміст політики України.

Це маніпулювання і підміна понять, руйнування конституційних засад на найвищому державному рівні.

А далі ще страшніше. Це опитування проводитиметься коштом якихось меценатів, якоюсь громадською організацією, і так само будуть рахуватись результати. І це все відбуватиметься на офіційних виборчих дільницях за закликом Президента.

Давайте називати речі своїми іменами – це руйнація державних інститутів і інституцій, це підміна демократичних засад і основ, це руйнація суспільства і держави.


Андрій Смолій

Зеленський озвучив останні три «запитання» до свого недолугого опитування.

Вже НЕ ЦІКАВО. Всі ці питання «злили» вчора і вони були опубліковані. Тому, як кажуть, Зеленському обламали весь «кайф» і дешевий піар. Тепер його «опитування» взагалі нікому не цікаве, крім проплачених придворних «експертів» та депутатів від СН.

Все, за що не береться ця зелена команда, отримує повне фіаско. Так буде і з цією незаконною ініціативою, яка крім дестабілізації в суспільстві несе ще й руйнацію державних інституцій. Адже у нас замість реальних дискусій, законопроектів, референдумів, тепер будуть опитування за приватні кошти олігархів.

І скільки б «опитувань» не влаштовувала влада, скільки б бордів не вішали, скільки б будок не відкривав Зеленський на своєму «будівництві», це не допоможе зупинити остаточне та невідворотне падіння рейтингів, а з ними і рештків легітимності.

Адже, брехнею світ пройдеш, а назад не повернешся.


Дмитро “Калинчук” Вовнянко

От не хочу дискутувати про легалізацію медичного канабісу – питання справді непросте і потребує дискусії професіоналів (!!). Тобто медиків. Але.

Для пересічного громадянина нюанси цього питання – це щось рівня нюансів користування банкоматом в Ощадбанку. Всі щось чули, але, аби користувалися, треба біля банкомату ставити працівника – зайдіть переконайтеся до Ощаду. Очевидно, питання маніпулятивне і адресоване воно в першу чергу молоді, особливо любителям «дунути». Для них воно перекладається: «Хапати дозволять»!

Але водночас питання чують люди зрілі, для яких воно перекладається вже інакше: «торчкам дозволять торчати». А що таке торчки по підворіттях, автор цих рядків знає з дитинства, у Запоріжжі цього добра запаси стратегічні. Доводилося, знаєте, і бурно спілкуватися, і рила рівняти. Торчків пересічний громадянин боїться, як він відреагує на питання ЗЕ, гадаю, зрозуміло.

А всі розповіді про медичні нюанси для нашого громадянина пустий звук – якщо влада щось робить, то тільки на шкоду йому, пересічний громадянин у цьому переконаний. І от лихо в тому, що на вибори ходять не торчки – на них ходять люди середнього віку. Не знаю, якими треба бути ідіотами, аби зайти на вибори от саме з таким питанням. Хоча, враховуючи таланти Міши Подоляка, дивуватися нема чому.


Лариса Вакульницька

Нові політики Кравчук і Медведчук цілком підтримують ідею спитатись думку баби Дусі та Михайла Петровича про речі, в яких ті розбираються як хом’як в геометрії.

Божечки, я ще пам’ятаю, як Тимошенко, будучи прем’єр-міністром і маючи повноту влади, ставала в опозицію, тобто сама до себе. А тепер у нас покращена версія популіста при владі – Зеленський.
Бо що тільки не зробиш, щоб не нести відповідальність за своє бездарне керування країною.
До речі, якщо Вова обіцяє питатись думку простого народутм щотижня, нащо нам взагалі президентом Вова?
Але це питання Вова нам ніколи не задасть.


Николай Ильинов

Сегодняшнее утро, как обычно, я начинал с расчетов, я взял в руки калькулятор и начал считать: сколько же депутатов нам нужно, чтобы наконец-то в стране наступил порядок. Утром я хоть как-то могу сосредоточиться, потому что после обеда придут дети со школы и начнут: «Папа, а давай обсудим Будапештским меморандум!», «Папа, а давай у бабушки во дворе сделаем свободную экономическую зону, она у нас в Луганской области живет, у нее в этом году урожай слив и яблок, будем через неё в Европу экспортировать, без всяких пошлин!». «Хорошо, сын, сделаем, я не против заниматься чем угодно, – отвечаю я. – Главное, в чиновники не лезть, их все равно всех пересажают скоро, к тому же пожизненно»

Закончив расчеты и допивая свой кофе, я в очередной раз убедился, что 300 депутатов будет достаточно, но завтра все-равно с утра пересчитаю, чтобы уже точно быть уверенным, что я прав. А пока надо подумать, где каннабиса достать на вечер, пятница, как-никак, подлечиться нужно.

Вот так и живём, как простая украинская семья…


Володимир Ар’єв

Тепер серйозно.

Коронавірус поклав на лопатки медичну систему, у бюджеті рекордна діра, економіка летить у прірву, бюджетникам в областях на 2-3 місяці затримують зарплатню, рекет, здирництво і рейдерство набирають обертів, корупція в тиші «незалежних» медіа росте, як на дріжжах – і все це під патронатом президента.

Партія влади веде на вибори напівграмотних кандидатів, в Європі на владу дивляться, як на неслухняних дітей і стимулюють щось робити, аби країну не зламали, Росія вільно веде пропаганду всередині країни без серйозного спротиву спецслужб, якісну роботу оперативників-професіоналів зливають ворогу з першого кабінету країни,

А ми всерйоз і масово обговорюємо недолугі питання маніпулятивного опитування перед виборами, бо недопрезиденту треба рятувати свій рейтинг?! Серйозно?!

Замість того, щоб сказати йому в його стилі: подивись, що ти наробив? Йди геть, придурку, поки остаточно не знищив Україну?

А поки це все не лунає голосно, я буду постити фоточки безграмотної реклами тупої влади або просто ляпи. Це ж всім подобається.


Микола Княжицький

“Опитування Зеленського оплатять меценати”, – кажуть у “Слузі народу”. А насправді це означає: ось ці хабарники принесуть хабаря Зеленському!!! У “Слуг” все так. Що не вигадають, виходить протизаконний абсурд.

Адже всі повноваження президента вичерпно визначені в Конституції. Про це сказано майже в кожному рішенні Конституційного Суду, тому це не є загадкою для Офісу Президента. Відтак, все, що може робити Президент, – лише виконувати пункти з Конституції.

Очевидно, що ніякого ініціювання “загальнонаціонального опитування” в Конституції немає. Відтак, максимум, який може зробити Зеленський в даному випадку, – оголосити його як звичайна фізична особа. Однак, як зазначено в прес-релізі ОП, проголошено воно саме “Президентом Зеленським”, що чітко суперечить статті 106 Конституції.

У випадку, якщо “опитування” дійсно проводитиметься, ключовим питанням буде його фінансування. Річ у тім, що для реалізації приватних ініціатив Зеленського не можуть використовуватись ні бюджетні кошти, ні кошти приватних осіб. Адже в обох випадках це підпадає під ознаки подарунку відповідно до антикорупційного законодавства. І Президент, як і будь-який чиновник, може отримувати подарунки впродовж року на загальну суму 4054 гривні (два прожиткові мінімуми). Очевидно, що опитування коштуватиме дорожче.

Тому у випадку, якщо “загальнонаціональне опитування” буде проведене за кошти приватних осіб або державного бюджету ( “меценатів”, як кажуть слуги), це підпадатиме під ознаки злочину “незаконне збагачення”. Тобто КОРУПЦІЙНОГО ЗЛОЧИНУ!

Розуміючи реальну вартість цього опитування, оплата його проведення будь-якою третьою особою практично гарантовано буде кваліфікуватись як “корупційний злочин в особливо великому розмірі”.

Перше поставлене Зеленським питання про “довічне ув’язнення за корупцію в особливо великих масштабах”. І першим тоді має бути покараний сам Зеленський, адже саме факт проведення оплаченого “меценатами” опитування, як раз і буде одним з таких корупційних злочинів.

Якщо раптом виявиться, що опитування проведене “безкоштовно”, це не змінює кваліфікацію. Відповідно до закону, хабар може надаватись не лише грошима, але й послугами, які надаються безоплатно (стаття 1 Закону про корупцію).

Більш-менш безболісним виходом з ситуації може бути лише оплата Зеленським опитування самостійно, з власної кишені. В такому випадку він має заявити про ці витрати в НАЗК як про суттєву зміну майнового стану і внести їх в декларацію. А у випадку, якщо сплачена ним вартість за проведення опитування буде нижчою за ринкову, це також розцінюватиметься як корупція (чиновник не може отримувати знижки, які іншим не доступні).

Ну і взагалі, в такому випадку про “опитування за президентською ініціативою” треба забути. Це буде опитування за ініціативою окремої фізичної особи.

І так, якщо воно дійсно буде проводитись, то будь-яка партія може вимагати чи самостійно організовувати паралельне опитування. Наприклад, з питанням – чи потрібно притягувати до кримінальної відповідальності президента за невиконання передвиборчої програми?

 

Фотошоп  © sklff

 

 

Автор