Марина Порошенко закликала столичну владу закупити школярам та вчителям Києва електронні планшети (відео)

 

У зв’язку з загостренням епідеміологічної ситуації у Києві, пов’язаної зі стрімким поширенням пандемії коронавірусу, партія «Європейська Солідарність» вимагає від столичної влади виділити кошти з бюджету міста, щоб забезпечити учнів та вчителів необхідними для дистанційного навчання технічними засобами.

Про це у своєму відкритому відеозверненні заявила Марина Порошенко, яка очолює список «Європейської Солідарності» на виборах кандидатів у депутати до Київської міської ради після інспектування столичних шкіл та зустрічей з вчителями столиці.

Марина Порошенко зазначила, що державні органи фактично програли боротьбу з пандемією коронавірусу, адже «центральна влада вже не здатна керувати та контролювати ситуацію в країні, а місцева – навіть не намагається виконувати їхні рекомендації».

За словами Марини Порошенко, попри те, що на початку тижня уряд рекомендував розпочати канікули у школах з 15 жовтня, столична влада цю рекомендацію просто проігнорувала, що може привести до тяжких наслідків. «Київські учні сьогодні масово пішли до шкіл, а голова Держспоживслужби Києва заявляє, що перед ними стоїть завдання «пасивно проімунізувати дитяче населення»! Тобто інфікувати якнайбільшу кількість дітей? А через них – їхні родини? І це в ситуації, коли Київ вже в помаранчевій зоні, київські лікарні переповнені, а столиця знаходиться на порозі справжнього епідеміологічного колапсу».

«Разом з тим діти та вчителі продовжують хворіти, а київські школи поступово закриваються на карантин», – наголосила Марина Порошенко у відеозверненні.

Саме тому партія «Європейська Солідарність» вимагає від столичної влади не ризикувати життям та здоров’ям дітей, негайно впорядкувати систему дистанційного навчання, а також забезпечити з місцевого бюджету столиці київських школярів та вчителів необхідними електронними планшетами. «Бо ми не маємо права втратити цей навчальний рік. Це та важлива інвестиція, яку має започаткувати Київ. Інвестиція в майбутнє нашого міста», – заначила Марина Порошенко.

Джерело

Автор