Шахрайський «опитувальник». Зе-питання №1

Ірина Геращенко

Схоже, останні чесні вибори в Україні відбулися в 2019, за часів Порошенка.

Оголошувати якесь мутне опитування за 10 днів до виборів, з незрозумілими питаннями – це відверта маніпуляція і спроба через «опитувальник» вплинути на провальний для зелених результат. Або протягти потрібні Кремлю питання про «мир во всьом мире» і потім імплементувати це, посилаючись на волю народу.

Зеленский прийшов до влади на маніпуляціях. Кілька років глядачів каналу, який і став ковалем президенства Зеленського, годували серіалом про бідного, але чесного Голобородька. За нього більшість і проголосувала.

Зеленський будує своє президенство на маніпуляціях. І це псевдоопитування є антиконституційним і відверто маніпулятивним, його не можна допускати категорично. А якщо дуже хочеться, то, думаю, в народу є маса запитань до самого Зеленського: кадрові призначення, злита операція вагнерівців, профукані кошти, які б мали йти на боротьбу з ковід, слуги, яких він привів в парламент і які демонструють некомпетентність, хабарництво, кортежі, державні дачі, якими обіцяв не користуватися, більше 130 загиблих за час його президенства воїнів, заручники Кремля, що залишають в тюрмі Путіна, попри подарованих Кремлю цемахів і беркутівців. Про це не питають паркетні медіа, допущені до Зе. Можливо, внесемо ці питання в опитувальник?

– Чи живе простий вчитель як президент, а президент як простий вчитель?
– Де 65 млрд, виділені на боротьбу з ковід?
– Де 4 тисячі доларів зарплати вчителям?
– Чому боротьба з олігархами закінчилася, навіть не почавшись? Чому олігархи відчувають себе набагато комфортніше, ніж за часів Порошенка?
– Чому зарплати медиків менше, ніж поліцейських?
– Чому Україна почала купувати російські енергоносії?

І багато інших чому.


Светлана Самборска

Хорошей эффективной идеей может оказаться серия партийных бигбордов “Дійсно важливі питання”.

Дійсно важливі питання: Як вам закінчення війни?
Дійсно важливі питання: Як вам кінець епохи бідності?
Дійсно важливі питання: Як вам готовність до епідемії?
Дійсно важливі питання: Як вам обмін полонених всіх на всіх?
Дійсно важливі питання: Як вам 10 мільйонів безкоштовних тестів на ковід?
Дійсно важливі питання: Як вам знижені тарифи?
Дійсно важливі питання: Як вам ціна борщового набору?
Дійсно важливі питання: Як вам кортежі та держдачі?
Дійсно важливі питання: Як вам вічний Аваков?
Дійсно важливі питання: Як вам живеться як президенту, коли президент живе як простий вчитель?
Дійсно важливі питання: Як вам доплати медикам?
Дійсно важливі питання: Як вам віддаленість влади від олігархів?
Дійсно важливі питання: Як вам чесні суди?
Дійсно важливі питання: Як вам нова кадрова політика імені Єрмака та Маші Фокіної?
Дійсно важливі питання: Як вам 18 відпусток президента за 18 місяців?
Дійсно важливі питання: Як вам кінець епохи брехні?
Дійсно важливі питання: Ну шо, поржали?


Тарас Чорновіл

Це вже остаточно дах зносить?

Я політологічно не можу пояснити всю цю ахінею, яку озвучив ротом “найвеличніший лідер сучасності”. Бо це абсурд. А ще – анонсування грубого порушення закону або ж потужних маніпуляцій у суспільстві. Офіс випустив на екрани свого телепня із кількома фразами, в які вмістили купу недомовок і навіть реальне хамство (бо тикати своїм дуполизам можеш, я тобі такого зневажливого ставлення до себе не дозволяв). Телепень, схоже, коли виконував свою роль, навіть не став цікавитися, що там далі за сценарієм. Тому й вираз фізіономії в нього при цьому був аж надто придуркуватий, а не звабливо інтригуючий, як тоді, коли ти сам ведеш якусь інтрижку й на щось дуже корисне завдяки їй розраховуєш.

Отже, МЗЧ (Мале Зелене Чмо) практично нічого не сказало. Але все ж треба розставити кілька акцентів щодо форми задавання, можливих наслідків для суспільства й юридичної відповідальності за такі дії.

1. Варіант опитування на дільницях слуги заготували ще з літа й записали в законопроект №4043 “Про внесення змін до закону про ЦВК щодо опитування громадської думки”. Ним дійсно такі опитування за сумнівним механізмом ініціювання, але за державний кошт, були б легалізовані. Саме через нечисту й несправедливу систему ініціювання закон можна було б розглядати як антиконституційний. Але доки КСУ щось там би оцінював, уже й вибори з таким опитуванням минули б. Таке опитування було б законним. Без імперативної дії (це не референдум), лише з дорадчою, але ж “сам собі порадив, сам і виконав”. От лише законопроект не підтримали профільний комітет та Верховна Рада. Нема такого закону.

Тому, якщо в Зеленського надумаються організувати якесь опитування на дільницях силами комісій, то це буде дуже серйозний кримінальний злочин. Без варіантів. І відповідальність настане і для тих, хто це ініціюють, і для простих виконавців. Не думаю, що на це зважаться. Не тому, що наверху такі законослухняні. Просто нижчі чини відмовляться. Уже й ЦВК повідомляє, що поки в ці ігри не грається. Ну й часу на підготовку не залишилося.

2. Варіант опитування перед входом до дільниць або на самих дільницях, але руками якихось третіх осіб. Тут другий підваріант уже є реальним і прямим порушенням чітких норм Виборчого Кодексу, який встановлює виключний перелік осіб, які мають право перебувати на дільницях. А перший підваріант так само є правопорушення, бо будь-які питання чи агітація перед дільницею містять прямий склад злочину незаконного впливу на волевиявлення громадян. І не має значення, що ви там будете говорити виборцям. Навіть якщо ви опитуватимете їх про якість нової моделі порохотягів. Що могли собі нафантазувати слуги Зеленського при такій схемі? Звісно ж, не про порохотяги.

Є така форма – “навідні запитання”, яка спрямовує виборця до певного чітко змодельованого електорального вибору. І зовсім не конче запитувати: “Як ви ставитеся до ідеї презєдєнта та партії СН досягнути повного й остаточного миру без кровопролиття, а лише шляхом переговорів”. Досить, щоб за тиждень до виборів цю тезу відспівали всі слуги, ще й на плакатах своїх її записали. А перед дільницею легковірного та не дуже мудрого виборця невинним питанням-нагадуванням без назви партії легко змоделюють на “правильний вибір”. Звісно, питання були б іншими й не настільки прямими, можливо щось із сфери децентралізації… Але, повторюся, навіть при нейтральних з виду питаннях, це незаконний вплив на волевиявлення громадян. Чи готові слуги на це піти? Думаю, що так. Тут уже питання: чи готовий Аваков за потурання такому масовому злочину в межах цілої країни понести особисту відповідальність. Бо якраз поліція зобов’язана припинити таке правопорушення. Також виникає питання: хто має проводити це опитування і за які гроші. А тут уже може активізуватися й НАБУ. Ну й як і в попередньому пункті: коли все це організувати в гігантських масштабах?

3. Опитування на виході з дільниць. Там звично стоять представники соціологічних служб, які проводять екзитполи. Стоять не скрізь, а лише на вибраних дільницях згідно вибірки. Й запитують також не всіх, а лише обмежене коло. І навіть при цьому екзит-поли вже є доволі дорогим задоволенням. Але вони повністю законні. Більше того, узаконені. Інші сторонні опитувачі ніби теж закону не порушують. Хоча це реалістично лише на дільницях, де є чітко розділені вхід і вихід на вулицю. А таких не більше половини. Тому таке тотальне опитування вже буде в багатьох місцях незаконним. А ще його вартість сягне астрономічних сум. І потребує цілої армії людей, яких просто так за цей проміжок часу вже не мобілізувати. Ну й технічне забезпечення, купа анкет тощо… Ні, неймовірно. Навіть якщо все ще нерозкрадене з ковідного фонду прихопити, то однак не вистачить…

Тому, знову, якась повна ахінея. Для чого всі ці надзусилля з не зовсім, або зовсім, незаконною процедурою? На виході ви вже не вплинете на вибір громадян. Але можете зманіпулювати таким сфальшованим “дослідженням” громадської думки. Ну, уявимо, що вони зададуть якісь дуже дикі питання про війну й мир, про обмеження свободи слова тощо. Потім намалюють загальний одобрямс… А потім інші політичні сили чи міжнародні організації замовлять справжнє соціологічне дослідження з таким самим питанням і докажуть, що слуги тупо зшахраювали. Та й імплементувати такі авантюрки потім не менш складно.

4. Але це ми розглядаємо дії, спрямовані на результат. А якщо потрібен не рух, а лише свисток. Інтрига, привернення чи, навпаки, відвернення уваги, якесь збурення і обговорення… А саме опитування нікому в дійсності не потрібне, як і його результати.

Тоді можуть бути два сценарії:

4а. Вони таки замовляють у якоїсь соціологічної компанії репрезентативне опитування на виході з дільниць. Це також абсурд, бо таким чином уже не буде адекватного зрізу суспільства! А питання можуть бути найтупіші. Від легалізації легких наркотиків і до оцінки планів великої приватизації… Головне, як приписують “дарагому Лєніду Іллічю”: “Заслонить занавески и раскачивать вагоны”. Авось удасться під якесь анонсоване питання чи просто під інтригу підтягнути той тупорилий молодняк (не плутати з молоддю), на який у Зеленського ще покладають якісь надії (соціологія там дає йому певну перевагу). Як на мене, це все тупа й беззмістовна робота, але ж ці недоумки узагалі нічого не вміють робити, окрім пустого й провокаційного піару. А це якраз він і є…

4б. Фактично, те саме. Але тут пари в свистку має добавити протистояння з політичними опонентами. Зараз ця тупа заява Зеленського пішла масово гуляти в суспільстві й політикумі. Завтра вже політики й партії виступлять із цілком закономірним обуренням. Залишилося лише, щоб якась із них подала в суд і там дуже оперативно заборонили таке опитування. Партія-позивач знайдеться, там своїх кишенькових удосталь. Або ж сам Зеленський вийде з ображеною мордою в ще одному відосіку й напередодні виборів самостійно скасує опитування зі словами: “Ми хотіли порадитися з народом, а старі політики проти…” Ну й далі всяка відверто пропагандистська ахінея.

Усі варіанти видаються якимись непереконливими й сумнівними. І мені самому також. Але скажіть: а морда оцього МЗЧ, коли воно мекало щось на зразок: “Хочу вас про щось спитати, але про що не скажу”, вас у чомусь більш певному переконує?

Господи, яка країна, такий і теракт. Так було в старому анекдоті… І таки нема нічого жахливішого й огиднішого, ніж влада абсолютних кретинів…

* * *

Недавно ми тут обговорювали можливі терміни ув’язнення для зеленої чучундри за всі його численні злочини. Дехто бідкався, що в нас за статтями, які явно світять Зеленському, максимальне покарання – 15 років, а довічне там не передбачене. Зараз сам Зеленський вирішив виправити цю помилку. Він запропонував на оте карикатурне “опитування” в день виборів винести питання про довічне ув’язнення за корупційні дії в особливо великих масштабах. Воно так захопилося передвиборчим піаром, що навіть не домудрувало, що це стаття саме про нього.

Почав із співучасті в одній з найбільших афер – виведенні коштів із ПриватБанку. Десятки мільйонів, які перераховані на рахунки Зеленського і його Кварталу, – це, безумовно, ті самі особливо великі розміри. А в цьому злочині є реальна корупційна складова. А вже на посаді платинової задниці на вулиці Банковій – там суцільна корупція. От хоча б вояж до Оману. Там було чимало епізодів. Але один уже чітко встановлений. Це приховування від декларування особливо великої витрати нічим не підтверджених коштів. Воно ж неграмотне, й не здогадується, що це, згідно кодексу, класична корупція. А звільнення в незаконний спосіб і з корисливими мотивами цілого ряду посадовців і заміщення їх своїми маріонетками? Тут відразу комплекс із кількох статей. Але корупційна складова безумовна.

От тільки це все – лише його передвиборчий трьоп. Нічого цього він насправді реалізовувати не планує – лише прагне перед виборами повністю заповнити собою інформаційне поле… Але персонально для нього колись дещо можемо й реалізувати…


Helgi Sharp

Зе выкатил первый вопрос незаконного опроса: “Нужно ли ввести пожизненное заключение за коррупцию в особо крупных размерах?”

Это нужно было кидать столько понтов для того, чтобы озвучить рядовую статью уголовного кодекса, которая тупо не работает? Притом, что имея на 200% “своих” прокуроров, за полтора года не только не посадить ни одного крупного коррупционера, но по коррупционным схемам окружить себя олигархами, дружками по шоу-бизу, педофилами, корабельными соснами, конча-заспами и пуща-водицами?

Володя, когда придёт нормальный прокурор, а не твой очередной слуга, ты первым получишь пожизненное за те десятки нарушений закона, которые произошли и продолжают происходить при твоём президентстве. И тогда мы зададим тебе не 5 вопросов, а все 50. И за каждый неправильный ответ – год на сцене Крыжопольской ИТК. На Ростов даже не рассчитывай.

И да, извини, что на “ты”? – как говорят, с кем поведёшься…


Валерій Прозапас

Цікаво, а на скільки пожиттєвих термінів ув’язнення потягне приховування зустрічей верховного головнокомандувача воюючої країни в Омані?

А перешкоди реалізації спецоперації по “вагнерівцям”?

А участь у брифінгу з бездоказовими обвинуваченнями людей у вбивстві задля політичних гешефтів?

А службова бездіяльність через яку загинув сержант Журавель?

А відкрите фотографування на робочому місці з Коломойським та надання йому економічних преференцій, і внаслідок цього крах державних підприємств?

5 пожиттєвих – питань нема, товаріщ президент.


Володимир Ар’єі

Своїм першим питанням про довічне за корупцію Зеленський явно вирішив перевірити настрої людей щодо себе та Єрмака після великого крадівництва на дорогах, розбазарювання ковід-фонда та грабунок Енергоатома та Укрзалізниці через штучно влаштовану збитковість (а всі кадрові питання тепер лише через Банкову).

Ну і якщо ми перейшли на ти, відповідь на перше питання є:

Вова, ти сядеш.


Олексій Петров

Прекрасно понимая, что рейтинги Узеленского летят в тартарары, команда Вовки решила оседлать любимого конька, популизм. Это когда можно обещать всем и всё. Риск нулевой. Ведь охлос через месяц забудет все обещания. Первый озвученный вопрос, этому подтверждение.

Ну второй вопрос наверное будет таким «Считаете ли вы, что учителя должны получать по 4000 долларов США»? Хороший вопрос? Я считаю, прекрасный.

Хотя от себя я бы сформулировал другой вопросище «Может ли мужчина, проигнорировавший четыре повестки на войну, называться мужчиной и занимать пост Верховного Главнокомандующего?»


Віктор Трегубов

Так.

Судячи з першого питання “Чи давати довічне корупціонерам?”, вже більше схоже не на національну зраду, а на феєрично тупу спробу мобілізувати свій електорат на місцеві, щоб програш не був таким вже розгромним.

Дуже важко, втім, щось передбачати, коли грають такі генії.

*сарказм


Анна Оскомина

Зе🤡: «Нужно ли вводить пожизненное заключение за коррупцию в особо крупных масштабах?»

Конечно, нужно, Зе🤡.

После распила коронавирусного фонда на твои предвыборные дороги без тендеров ты первый и сядешь на остаток своей никчёмной жизни.

И поверь, это будет для тебя реальным шансом выжить.


Антон Швец

Президент має не “опитування” проводити, а повинен виконувати свої обов’язки згідно з Конституцією та законами.

Ліквідуй ОАСК.

До речі, там почалися вкиди, що цю петицію підписують чи то за допомогою проплачених людей, чи то за допомогою ботів.

Встигни приєднатися до тих, хто скаже в обличчя Зеленському, що це наша вимога.

Петиція Щодо ліквідації Окружного адміністративного суду м. Києва


Андрій Смолій

#ІГНОРУЮ_ОПИТУВАННЯ_Зеленського

Чи можемо ми дозволити брехливі та маніпулятивні соцопитування? Чи потрібно, щоб Україні в антиконституційний спосіб змушували за щось «голосувати»?

Чому Зеленський має нав‘язувати «опитування», які можуть підривати проукраїнский та проєвропейський курс держави?

Нам потрібні їхні «особливі статуси», «канабіси», «російські мови в Україні» чи інші речі?

В Україні війна. В країні епідемія коронавірусу. В країні діра в бюджеті. Навіщо зараз збурювати суспільство та наражати населення на небезпеку?

Ми ІГНОРУЄМО фейкове «ОПИТУВАННЯ» Зеленського.
Долучайтесь до флешмобу!

Максимальне поширення!

* * *

Зеленський озвучив так зване «перше питання»… і тут вже все стає зрозумілим.

Наш «найвеличніший слуга» знову стає на шлях свого звичного популізму. Дикого популізму та брехні.
Перше питання: «чи потрібне довічне ув‘язнення за корупцію»?

Тоді у мене зустрічне питання до Зеленського. У вас половина «команди» погрузла в корупції. Юрченко, Єрмак, Герус. У вас в депутах ґвалтівники та «рішали», корупціонери та лобісти. Когось хоча б затримали на день/місяць/рік? Хтось поніс відповідальність?

Кому потрібні ці дешеві обіцянки?
Пане Зеленський, ви вже півтора роки при владі. Досить жити виборчою кампанією 2019 року. Прозвітуйте про діяльність.

1. Куди подівся ковідний фонд?
2. Чому вчителі не отримують обіцяних 4,000 доларів?
3. Чому економіка мінуснулась до від‘ємних 11% ВВП?
4. Коли буде «мир», і чому ви заглядаєте в очі Путіну?
5. Коли настане кінець епохи бідності?

Дайте відповідь.

А про «довічне ув‘язнення» для корупціонерів залиште для серіалів «Кварталу». І не треба знову брехати.
Всі ці «опитування» – дешевий фарс кремлівського пошибу… ми вже це бачили. Досить.


Сергій Марченко

Ніхто не погодиться сісти в тюрму на 12 років. Ні за які гроші. Якщо спитати корупціонера, чи готовий він ризикнути 12 роками свободи за корупційну оборудку, відповідь буде однозначна – ні!

Тож проблема не у довічному терміні за корупцію. 12 років тюрми – більш ніж серйозний стимул не красти. Проблема в тому, що корупціонери не ризикують. Бо яким би суворим не був Кримінальний кодекс, але мєнт, прокурор, суддя завжди добріші. Не безкоштовно, звісно.

І коли Коломойський зі своєю бандою краде мільярди доларів, віддати тисячу менту, 5 тисяч прокурору, 20 тисяч судді – це взагалі ні о чьом. Ризиків – нуль. І чим більше крадеш, тим дешевше тобі, як оптовому клієнту, обходиться “правосуддя”.

Тому Зеленський може призначати за корупцію хоч четвертування, але злякає він цим хіба що голову сільради, який вкрав рулон рубероїду. Бо того таки точно четвертують перед виборами, щоб покращити статистику боротьби з корупцією та підняти Зеленському рейтинг.


Костюк Олександр

«25-го жовтня НА ВИБОРЧІЙ ДІЛЬНИЦІ ти зможеш дати відповідь на 5 запитань».

Цитата дослівна. Це сказав так званий «президент України» в черговому відосику.
Або ця людина не розуміє, що вона говорить. Або це абсолютно нахабне порушення виборчого законодавства, пряме втручання у виборчий процес. Можливо, і перше, і друге.

Нормальною реакцією будь-якого голови виборчої комісії або спостерігача в разі намагання сторонніх людей проводити якісь опитування, вручати якісь анкети безпосередньо на виборчій дільниці було б: викликати поліцію з вимогою припинити втручання у виборчий процес. Організатори мали б бути притягнуті до відповідальності.

Володимир Зеленський справді плює на виборче законодавство?

Щодо самого питання… Ну звичайно ж, квінтесенція популізму. Добре, що не пропонується з міномету розстрілювати корупціонерів, як в Північній Кореї.
Узеленських звичайно не в курсі, що реальна боротьба з корупцією це:

– Досягнення максимальної прозорості процесів (починаючи з найбільших годівниць системної корупції: енергоносії, адміністрування податків, політична корупція, держпідприємства, армія, держзакупівлі, комунальні послуги, акцизи, митниця і т.д.);
– Демонополізація;
– Контроль доходів і видатків держчиновників;
– Зниження толерантності до корупції та корупціонерів в суспільстві;
– Виявлення і покарання корупційних злочинів.

І саме в такому порядку за впливом на рівень корупції.

Вимахувати перед електоратом лише останнім пунктом, нахабно і цілеспрямовано порушуючи всі попередні, – так можна «боротися з корупцією» вічно. Стрижучи при цьому стадо баранів наголо.


Олексій Осипенко

Есди это и вправду фото опросника, то самое веселое тут – про ВЕЗ и про Будапешт, конечно. Остальное – просто кость, брошенная либералам и долбое*ам, чтобы заманить их в кабинки. Одним – про каннабис, другим – про количество депутатов и посадки. А из интересного, если про “Зону” все и так понятно – прощупывают почву на предмет особого статуса, то с Будапештом еще веселее.

Когда (не если, а когда) Ермак и Зе нарисуют, что over9000 украинцев жаждут “гарантированных Будапештом мер”, они получат хороший медийный повод сказать “Смотрите, Запад от нас отвернулся – оружия не дает, кредитов не дает, любые договора с Западом не стоят бумаги, на которой они написаны! Давайте договариваться с другим Вовой – у нас нет выбора!”. Ну, может, официально отправят какое-нибудь письмо и получат официальный ответ, что меморандум – не гарантия, а декларация намерений, и никто не собирается десантировать джи-ай под Мариуполь.

В общем, да, все идет как и было год назад сказано: побить горшки с ЕС и США, а потом с криками “запад нас бросил!” побежать на поклон Москве. Интрига – 3,14дец. Прям уровень Макиавелли.

Кстати, заброшенная про депутатов удочка может быть и подготовкой к разгону Рады – это позволит здорово сбросить социальное напряжение и уйти от ответственности: жопа с финансами? коронавирус? Ну так мы уже не при чем – это все та Рада, у Зезидента нет полномочий влиять на банковсую систему и коронавирус! Полагаю, что если результаты местных покажут приемлемые результаты для ОПЗЖ / Бени, нас может ждать и вожделенное сокращение депутатского корпуса. Возможно, вместе с повышением проходного барьера, чтобы отсечь тот же Голос, и оставить только Слуг, сепаров и немного ЕС.


Тамара Горіха Зерня

Пішов третій день килимового бомбардування Зеленським, а нас уже трохи нудить.
Чесно кажучи… (тьху ти, причіплива зараза. Це ми у Вови навчилися, у кожній незрозумілій ситуації кажи «чесно кажучи»). Так от, чесно кажучи, ми чекали чогось подібного.

Тільки я думала, що це буде секс. Ну тобто коли лікарні зупиняться наглухо, коли хворі з пневмонією почнуть задихатися у близькому колі, а лікаря не те що викликати, додзвонитися до нього буде неможливо, я думала, що на цьому фоні вони замутять секс-скандал. Байдуже який, головне, щоб перебити інформаційний шлейф від «ковіду» напередодні виборів.

Але вони притримали секс-туз у рукаві та натомість запустили вже відпрацьовану формулу: цирк-шапіто на Банковій + потрійна доза делірію від Зененського + відбите наглухо оточення, і заполірувати СерЛєщем з книгою «Про етикет вкусной і здоровой піщі» під пахвою.
Але у теплому редакційному колі ми винесли з цього певні позитивні висновки.

Перше. Потреба у «всеукраїнському опитуванні» у день виборів з’явилася не на порожньому місці. Ця відверто порожня, популістська, безумна ініціатива несе якийсь корисний вихлоп персонально для Зе. Який? Скоріше за все, вони намагаються мобілізувати виборців для явки.
Звідси питання: а що, у них так погано з електоральною підтримкою? Ми ж не знаємо насправді реальної статистики, дані об’єктивної соціології засекречені сильніше, ніж особа путінського «крота» в Офісі президента.
То що, Вова, все геть печально, так?

Друге. Вони почали промахуватися з оцінкою настроїв своєї кормової бази. Те, що спрацювало два роки тому, зараз викликає протилежний ефект. «Я звертаюсь до Тебе!» – муркоче Вова з екранів. «Пішов ти на…!» в один голос гаркають глядачі.
Вова, ти їх обдурив. Ти їх поманив, але не дав. Вони пішли з тобою з роззявленими клювиками, а ти плюнув у довірливі роти. І тепер кожна твоя поява, особливо з гаслами президентської кампанії, нагадує їм про те, як їх обвели. Ти їм постійно повторюєш, що вони лохи, а вони люди, Вова, і вони тебе розірвуть на клапті.

І третє. Ми дозволимо собі невеликий прогноз.
Зеленський не наважиться озвучити справді важливі питання. Розуміючи, що навіть спроба винести у публічне обговорення питаання подачі води у Крим або незалежності ОРДЛО означатиме для нього особисто останній день Помпеї.

Як там агітувала княгиня Ольга – за тепло у кожну хату, так?

І саме цей останній, третій пункт став нашим із вами найбільшим досягненням. З чим я вас, порохоботи, і вітаю.
І вдягніть уже шапочки з фольги. Здоров’я усім нам, особливо психічного.

Карикатура © Владимир Зуев

 

Постер на заставці © ИА Красная весна

 

Автор