Холодний душ MI6 для Зеленського

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

У мене складається непоборне враження, що це ідіотське опитування #5запитань було запущене владою нашвидкоруч із одною єдиною метою – перебити в інформполі новину про зустріч в Британії Зеленського і керівника британської розвідки Річарда Мура. Бо тим, хто пропустив, нагадаю.

“Дзеркало тижня” повідомило, що під час перебування в UK Зеленський мав зустріч з керівником британської МІ6, де пан Мур провів з ЗЕ обширну розмову про наїзди в Україні на антикорупційні органи, про ситуацію у нас на фронті та реалії “замирення”, а головне – про оточення самого ЗЕ як офіційне, так і неформальне. А якщо точно – про те, що з оточення ЗЕ відбуваються витоки інформації. Зрозуміло, у бік Москви. Характерно, що на зустрічі був присутній друг Баканов, але не було Єрмака і взагалі нікого з Офісу президента. Гадаю, британці так зустріч організували цілком свідомо.

Деталь перша. Британська розвідка – одна з найкращих в світі. За олігархами (і російськими, і нашими) вони мають змогу спостерігати прямо у своїй вітчизні – олігархи самі в Лондон лізуть мов мухи на мед. Відтак голові МІ6 не вдасться втерти всю ту муру, яку ЗЕ розповідає нам на прес-конференціях. Голова МІ6 про ЗЕ знає таке, про що той сам давно забув. Про оточення ЗЕ – так само.

Деталь друга. Проходила інформація, що американська участь у спробі затримання “вагнерівців” мала на меті НЕ власне затримання. Американці задокументували весь процес витоку інформації з кабінету Зеленського до Москви до самих до окраїн. В статті ДТ теж говориться, що раніше на ЗЕ с приводу його оточення наїхали американці.

Очевидно, інформація про виток секретної інформації до Москви з оточення ЗЕ – це щирий привіт вагнергейту, по якому, нагадаю, Слідчу комісію зелена монобільшість так і не створила. До ворожки не ходи, якби не це ідіотське, не передбачене ніякими законами опитування, зараз ми б обговорювали саме зливи секретної інформації з Офісу президента України.

Але де там? У нас же – #5запитань!

 

Какое позорище!Глава британской разведки МИ-6 Ричард Мур предупредил Зеленского о том, что Ермак сливает секретную…

Опубліковано Geo Leros Вівторок, 13 жовтня 2020 р.

Автор