Марина Порошенко та Вікторія Сюмар провели зустріч з моніторинговою місією ОБСЄ (фото)

Лідер команди ЄС до Київради Марина Порошенко та очільниця списку ЄС до Київської обласної ради Вікторія Сюмар провели зустріч з головою моніторингової місії ОБСЄ Інгібйорг Сольрун Гісладоттір та політичним аналітиком місії Дімашем Алжанов, в ході якої висловили свій погляд на хід виборчої кампанії в Україні.

Під час обговорення Марина Порошенко зазначила, що ці вибори будуть важливими індикатором всього, що відбувається в країні протягом останніх півтора років правління абсолютно некомпетентної центральної влади. «У нас є серйозні сумніви щодо інституційної спроможності діючої влади провести ці вибори. Велике занепокоєння викликає незалежність виборчих комісій та їх можливість повноцінно працювати з огляду на епідемію коронавірусу. З огляду на складність виборчого процесу ми очікуємо досить велику кількість порушень та відповідно оскаржень рішень виборчих комісій. І тут нас особливо непокоїть спроможність судів оперативно та неупереджено розглядати справи та виносити справедливі рішення, щоб захистити вибір громадян», – сказала Марина Порошенко.

Вікторія Сюмар наголосила, що Європейська Солідарність у ході передвиборчої кампанії стикається з великою кількістю порушень та тиском. Зокрема вона розповіла про блокування «ПриватБанком» рахунків партії, порушення при розподілі посад до виборчих комісій всіх рівнів, пошкодження білбордів з рекламою Європейської Солідарності у Черкаській області та перешкоджання розміщенню зовнішньої реклами партії у Волинській та Полтавській областях.

Також учасниці зустрічі підкреслили, що «Європейська Солідарність» є партією з чіткими ідеологічними установками – орієнтацією на європейські стандарти та захист державного суверенітету.

«У Київ ми йдемо з гаслом «Допомагати і захищати». І це не просто слова. Вони відповідають тому, що наша команда робила і робить, незалежно від того, чи це виборча кампанія, чи політичні будні», – зазначила Марина Порошенко.

Учасники зустрічі домовилися про подальшу співпрацю та передачу всіх фактів порушень у ході виборів до моніторингової місії ОБСЄ.

Джерело