Інфраструктура брехні

Джон Сміт

Вчорашні випуски новин на телеканалах олігархів. Всі показують вибух пандемії за однією красивою схемою:
– А у нас вибух Ковід. 5800 захворіло. 100 померло. Місць в лікарнях немає. Ужс, ужс. Але представник влади щось заявив і до чогось закликав, і нехай у вас складеться враження, що щось навіть робить. Тепер до інших новин. Син зарізав батька. Западенці б’ють одне одного. В українців нічого святого: вкрали навіть у батька загиблого бійця гроші, нараховані державою за смерть сина. Уявіть, яка гниль ця ваша Україна.

І ЖОДНОГО слова з критикою влади, винної у вибуху хвороби. Коли ви наслухалися цих жахів, вам це вже просто не потрібно. Жодного слова про розкрадений Ковід-фонд через асфальтні схеми. Давай, наталія, порахуй борщовий набір – скільки за вкрадені зеленими десятки мільярдів можна було купити тестів і місць в лікарнях, щоб українці не валялися в коридорах, як скот. Коли їм було потрібно, всі ці 1+1, СТБ і “України” наче навіжені верещали, що Порошенко напав на Росію, щоб скасувати вибори. А коли клоун перед виборами віддав вказівку перестати штрафувати за невиконання карантинних обмежень – молчок.
ЗМІ олігархів прямі факти вини влади в смертях українців цензурують і замовчують.

Це перемога олігархів. Але перемога олігархів на виборах-2019 – це історія про інфраструктуру. 20 років після захоплення державних підприємств олігархи будували свої телеканали для захисту награбованого. В 2014 переміг Майдан, і влада, що зайшла в кабінети прямо з кіптяви покришок, лишень спробувала встановити дуже м’які правила для них.

І олігархи її змели. Олігархи десятиліттями будували інфраструктуру і набивали її продажними тваринами, для яких немає нічого святого окрім конверта з налом для мами, яка любіт скорость. Вони виростили і випестували зграю місцевих гнид і виписали їм у підмогу навіть професійних пропагандонів з НТВ, давши їм очолити “Свободу слова” всіх українців. А потім через цю інфраструктуру населення залякали, неугодну владу і неугодні ідеї демонізували і, довівши до відчаю, підсунули лучик солнца – ручного Месію на велосипеді з чудесами. Вуаля: українці знову раби, а олігархи їх грабують.

Це інфраструктура і технології.
Проти країни діє лише невелика купка злочинців і їхніх пріхлєбатєлєй з усіх цих мосєйчук, дуплінських і шустерманів. Ворог менш чисельний, але у війні з нами у нього розвинена інфраструктура і технології. І ми самі дозволили йому це мати.

Змінити це – найважливіша мета українського народу на найближче майбутнє. Без знищення інфраструктури брехні ніякі покращення, ніякі перспективи і розвиток в Україні неможливі.