Кому взагалі діло до шахтарів, крім їхніх сімей?

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Я все більше переконуюся, що все невдоволення Порошенком у попередні роки було ніякою не народною стихією, а всього лише емоціями, які цілком штучно розігріли ЗМІ олігархів, ботоферми Москви і політичних противників Порошенка, плюс спільнота вічно невдоволених блогерів-ідеалістів. Чому я так думаю?

34-й день у Кривому Розі страйкують шахтарі шахт “Батьківщина”, “Гвардійська”, “Тернівська” та “Жовтнева”. 22 гірняки перебувають у забої ще й зараз – більше місяця! Шахти знаходяться в управлінні груп “Приват” Коломойського і “Метінвест” Ахметова. Люди доведені до ручки та готові йти до кінця. Керівництво шахт називає їхній страйк незаконним, а їхні сім’ї на поверхні переслідують невідомі.

І як? Ви бачите хвилі збурення в соцмережах? Ви бачите активістів, які мітингують під ВР та на Банковій? Ви бачите блогерів, які катають кілометри тексту про це, а не про “в списках партії Порошенка – ай-яй-яй!” Ви бачите збурених Лещенків, Найємів, Соболєвих? Ви часто бачите інформацію про це у ЗМІ?

Кому взагалі діло до шахтарів, крім їхніх сімей? А тепер уявіть, що президентом все ще був би Порошенко, що було б тоді? Уявили? Чому ж нині – тиша? Та тому, що всім все пофіг. І тоді було пофіг. Просто тоді ботоферми та ЗМІ емоції збурювали, а тепер – ні. Ну й активісти… самі розумієте. Нині ж гірняки почнуть дохнути в забоях – і всім буде пофіг. Як завжди.

І так, перш ніж писати мені, за кого голосували ті гірняки, зробіть таке: прикусіть язика, згадайте, що серед протестуючих можуть бути і наші прибічники, згадайте, що йдеться про, лихий його дери, живих людей і українців, які просто просять про допомогу.