Ми можемо зробити Медведчука хоч трохи біднішим

Юрій Гудименко

Ось такий прапор ви можете бачити на дорогах ваших міст і на трасах між ними. Це прапор Швейцарії, точніше Швейцарської Конфедерації. Такий прапор піднято над автозаправками фірми Glusco.

Це – піратський прапор.

Ні, не тому, що швейцарці погані. Швейцарці чудові. Це тому, що пірати часто-густо вивішували над своїми суднами прапор іншої країни, аби наблизитися впритул до судна-жертви. Так само робить і фактичний власник мережі заправок Glusco.

Його ім‘я – Віктор Медведчук.

Так, над заправками Glusco ви бачите швейцарський прапор. Так, його сайт знаходиться на домені .swiss. Але це маскування. Це тактика пірата. Бо насправді там мав би висіти російський триколор, бо діяльність цих заправок неможлива без Росії – сама схема постачання палива закріплена на країну-агресора.

Але якщо Медведчук вивісить там свій справжній прапор, то ці заправки перестануть приносити гроші, на які годуються партія ОПЗЖ та його телеканали. Якщо Медведчук вивісить той прапор, який є його прапором насправді, то замість генерування грошей його заправки почнуть генерувати тепло у повітря. Тому його бізнес мімікрує під швейцарський, хоча там тільки зареєстрована юридична особа, а справжній бенефіціар – аж ніяк не швейцарець. Ні, він росіянин з українським паспортом і ворог моєї держави.

Звичайно, що ніхто з влади особливо не хоче шкодити пану Медведчуку. Саме тому його мімікрія дає свої плоди, саме тому українці, навіть патріотичні, щодня приносять йому свої гроші, фактично власноруч фінансуючи війну проти нашої нації. Вони просто не знають.

Не знали. А тепер знатимуть.

Ми розпочали кампанію #медведчук_знімає_прапор. Досить з нас цієї мімікрії. Ми хочемо вдарити Медведчука по його грошах. Ми хочемо бойкоту. Ми хочемо, щоб за телеканал «NewsOne» не платили довірливі українці, які бачать швейцарський прапор і несуть ворогу свої гроші. Ми знаємо, що така мімікрія порушує закон. Ми знаємо, що можемо зробити Медведчука хоч трохи біднішим.

Ми подали звернення до контролюючих органів, повідомивши їм, що паливний бізнес Медведчука порушує закон (конкретно підпункт 6 частини 1 статті 8 закону «Про рекламу», який прямо забороняє використовувати або імітувати в рекламі зображення державних символів інших держав). Ми чекаємо на офіційну відповідь. Ми хочемо спочатку спробувати зробити все по закону, бо по закону пірат і ворог Медведчук вже точно має сидіти у тюрмі, а не заробляти гроші під чужими прапорами.

А якщо ти, от власне ти, прямо зараз приймеш рішення не заправлятися на Glusco і розкажеш своїм друзям, хто його власник, то можеш вважати, що Медведчук втратив трішки грошей.

Хоча б краще він втратив свободу, але це, на жаль, поки що не у наших силах.

Знімай прапор, курво. Ми тебе помітили.

Далі буде.