Зради і перемоги тижня. 25 вересня – 1 жовтня 2020 р.

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Щоразу по п’ятницях (по можливості) – #зрадатижня_перемогатижня.

Розглянемо події 25 вересня – 1 жовтня 2020 р.

ЗРАДА

Президент Володимир Зеленський увів до складу Національної ради з питань антикорупційної політики заступника керівника Офісу президента Олега Татарова – колишнього адвоката Андрія Портнова.

В Луганській області сталися масштабні пожежі. Загинули 11 людей, поранених 17. У Станично-Луганській райдержадміністрації з посиланням на місцевих жителів повідомили, що формування Росії на Донбасі здійснили обстріл лісового масиву, в результаті чого виник новий осередки пожежі.

У Чугуєві, Харківської області сталася аварія військового літака АН-26. Загинули 26 осіб – курсанти Харківського авіаційного училища і екіпаж. Одному курсанту пощастило вижити.

У Києві в непритомному стані виявили співробітницю посольства Сполучених Штатів з травмою голови. Жінку доставили до лікарні, де вона померла.

ПЕРЕМОГА

Печерський районний суд Києва замінив нічний домашній арешт на особисте зобов’язання народній депутатці минулого скликання Тетяні Чорновол.

Чоловіка, який викрадав протестувальників під час Майдану, засудили до 6 шести років позбавлення волі. Спершу чоловіка вироком Деснянського районного суду Києва йому визначили покарання на 2 роки 5 місяців. Але рішення оскаржили у Київському апеляційному суді. Тепер чоловік засуджений до 6 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна, яке є його власністю.

Кіберфахівці Служби безпеки України викрили і блокували канали розповсюдження з РФ і так званої “ДНР” деструктивної інформації з використанням “ботоферм”. Під час проведення обшуків у Києві та Донецькій області правоохоронці виявили і вилучили комп’ютерну техніку зі встановленим спеціалізованим програмним забезпеченням, телекомунікаційне обладнання. Також вилучено 8 тисяч SIM-карток, чорнові записи щодо реєстрації користувачів соціальних мереж, які розміщували матеріали провокаційного характеру на шкоду інформаційній безпеці України.

Президент Володимир Зеленський вивів Вітольда Фокіна зі складу делегації України в Тристоронній контактній групі та увільнив його від виконання обов’язків першого заступника глави делегації. 29 вересня Фокін на засіданні парламентського комітету заявив, що не бачить «жодного підтвердження» війни між Росією й Україною.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.