Корупціонери майбутнього будуть називати себе антикорупціонерами

Mason Lemberg

Після закриття абсолютно фейкової справи “Роттердам+”, врагу не сдайотся наш гордий маряк у вигляді НАБУ і отримує нову “експертизу”, яка типу знову “доводить” нанесені збитки. Зрозуміло, що на цю “експертизу”, як і на попередні, були витрачені мільйони, а може й десятки мільйонів гривень платників податків.

Але дебіли з НАБУ на 5-му році фейкового “розслідування” так і не можуть зрозуміти просту книжну істину: збитки не можуть бути нанесені в результаті встановлення єдиного для всіх ринкового правила. Збитки можуть бути нанесені в результаті порушення цього правила.

Тобто в тому, що з будівництва крали цемент, і будова вийшла значно дорожчою ніж планували, винуваті не державні будівельні норми, а ті хто крали цемент.
Якщо, звісно, хтось той цемент крав.
Якщо, звісно, будова вийшла дорожчою ніж планували.

В нашій же ситуації НАБУ так і не довело жодного факту крадіжки цементу, але продовжує грати в пусті політичні ігрища, які розпочали сірожа з герусом, атакуючи аналог “державних будівельних норм”, замовляючи дорогущі фейкові “експертизи” і доводячи вчергове, що в відомство набрали купу дбйобів.

Останнім часом на фоні того всього пздца з ДБРами, картинами, 100% і 3000% генпрокурорами, відпущеним беркутом і т.д. трохи зменшилась моя злість на цю структуру, але чергова х*йня, популізм і просирання бюджетних грошей заради фейку вчергове доводить, що ця структура може мати право на життя тільки після повного докорінного переформатування всього, включно з прибиральницями.


Олена Монова

Одразу після того, як ВАКС наприкінці вересня підтвердив обґрунтованість дій САП, що закрила провадження по справі «Роттердам+», таким чином остаточно підтвердивши законність формули, одного Шабуніна порвало від люті на тисячу маленьких пандочок. Ну класична схема «ми цього так не залишимо і атамстім» etc.

Звісно ж, вони не залишили, я навіть в цьому не сумнівалася, що будуть кусатись, бо не для того їх один бабушка викохував. І вже сьогодні ЦПК Шабуніна заявила, що в справі Роттердам+ є нова рум’яна експертиза. Найекспертніша з усіх попередніх експертиз, з СБУ включно, і яка неспростовно демонструє, що всі збитки від Роттердам+ є доведеним фактом.

Але.

Завжди це кляте але. Дуже швидко на питання «а експерти, власне, хто?» було знайдено відповідь. Шабунінським експертом, що зробив нову експертизу вже після того, як справа була закрита, є приватний малий підприємець. Ну майже те саме, що і ФОП. У якого з великих клієнтів був тільки… Нікопольський завод феросплавів, що належить самі знаєте кому. Плюс паралельно ЦПК і Нікопольский завод подають спільну скаргу на закриття цієї справи. І контрольний: адвокат у завода і у Шабунінської контори один і той самий.

Я звісно розумію, що ця справа – це по суті заруба між двома йокодзунами, але ж дивитись, як Бєня видуває з гондона земну кулю, а Шабунін & Co в акомпанементі з каналом Г+Г йому в цьому вправно допомагають, стає все веселіше, бо ці хлопці навіть вже не приховують свої палкі стосунки.

Але ж антикорупціонери мають бути незалежними від олігархату, хіба нє?🙃

Фото © Facebook Вовк Дмитро Володимирович


Helgi Sharp
“… Дела в колхозе шли плохо. То есть не так чтобы очень плохо, можно было бы даже сказать – хорошо, но с каждым годом всё хуже и хуже”  ©

Войнович, конечно, писал о другом колхозе, но сейчас я имею в виду тот, которым владеет Игорь Валерьевич. И председателем в котором временно работает сам президент.

В сети распространяется информация о новой экспертизе заказанной НАБУ у «независимого» эксперта, согласно которой государство от применения формулы “Роттердам+” понесло убытков на 40 млрд грн.

40 миллиардов, Карл! В чём подвох, если до этого десятки экспертиз и 4 года работы такого же количества детективов нарушений и потерь не выявили? А ларчик просто открывался: “эксперт”, сделавший экспертизу уже после закрытия дела – малый предприниматель, у которого из больших клиентов только Никопольский завод ферросплавов Игоря Коломойского. То есть “эксперт” по заказу заводов Коломойского установил убытки этих самых заводов. Бинго!

Таким образом, более чем через месяц после закрытия дела “Роттердам +”, детективы НАБУ сделали невообразимое для правоохранительных органов – задним числом сфабриковали экспертизу от имени “субъекта микропредпринимательской деятельности” и противопоставили её всем институтам судебных экспертиз, а также комплексной государственной экспертизе. И как вишенка на торте: адвокат у завода и главного истца по этому делу Шабунина один и тот же.

Во всей красе проявилось то, о чем было понятно давно: “Роттердам+” – дело, надутое Коломойским на его канале 1+1. Надуто такими псевдоборцами с коррупцией как Шабунин, Дубинский иже с ними. Первый пытается давить на суд, будучи аффилированным с интересами Бени, а роль второго в создании фейков по заказу (в том числе, по событиям на Майдане) мы все отлично знаем.

Коррупционеры будущего будут называть себя антикоррупционерами – гениальная фраза, которую приписывают Черчиллю. По-моему, это будущее уже наступило. Так и хочется крикнуть: “Всё фигня, Вова – давай по новой! Стадион так стадион!”

Автор