Пане Зеленський, скоро лікуватися всі прийдуть до Вас

Володимир Омелян

В Україні буде до 9 тисяч нових випадків COVID-19 щодня. Прогнози ВООЗ.

“Найближчими місяцями ми очікуємо, що кількість випадків перевищить 5 тисяч, і може складати від 7 до 9 тисяч випадків на день”, – розповів Керівник офісу ВООЗ в Україні Ярно Хабіхт в інтерв’ю Суспільне Новини.

За словами Ярно Хабіт зростання кількості випадків треба тримати під контролем – воно не повинно бути надто швидким, важливим буде виконання 5 речей:

1️⃣ Уникати заходів з масовим скупченням людей, а коли потрапляєте до місць скупчення – вдягати маски.

2️⃣ Необхідно інформувати людей про можливості захисту. Лише кожна четверта особа регулярно миє руки або використовує антисептик в Україні, а кожна третя особа не дотримується фізичної дистанції, навіть коли знає про ризики. Крім того, більше 40% осіб досі відвідують масові заходи.

3️⃣ Необхідно збільшити показник тестування серед випадків підозри в Україні. Багато країн запровадили якісні системи відстеження контактів на рівні районів і навіть на національному рівні за це літо.

4️⃣ Необхідно захищати вразливе населення, оскільки є люди з супутніми хронічними захворюваннями. Це серцеві захворювання, діабет, деякі легеневі захворювання.

5️⃣ Треба продовжувати надавати основні медичні послуги для лікування не тільки COVID-19. На початку другого кварталу цього року ми спостерігали падіння показників охоплення вакцинацією. Тепер необхідно надолужувати.

Це такі п’ять рекомендацій з боку ВООЗ, дотримування яких також допоможе відновити економіку.

Так що тепер збирається робити наша “горе влада”, яка літо прогуляла, гроші фонду витратила (вкрала) на що завгодно окрім боротьби з коронавірусом та попередженням його розповсюдження⁉️
І навіть жодного ШВЛ за державний кошт в лікарні досі не закуплено!
Ви ж загнали всіх по хатах, зупинили всю економіку, аби був час «підготувати до пандемії медицину».
Так що підготували за півроку?!
Навіть додаткових виплат медикам досі немає!
Лікарні переповнені вже зараз, а коли кількість захворювань виросте удвічі – підемо до Вас у Конча-Заспу лікуватися дотиком президентської руки, як у часи Середньовіччя?

Згідно з опублікованим вчора результатами соціологічних досліджень СОЦІС, близько 80% українців покладають відповідальність за економічну кризу та глибоку депресію на Зе команду та Слуг Народу.

Пане Зеленський, скоро всі прийдуть до Вас, і за все треба буде відповідати, думайТЕ…


Олена Монова

Прочитала, що за весь час карантину з ковідного фонду не було витрачено жодної копійки на апарати ШВЛ.

Я, звісно, не мала жодних ілюзій стосовно того міцелію, що зветься в нас владою, але ж йбнврт.
Ну хоч би шланг купили окремо (1 шт) чи кальосіко.

Але ж ніт, нафіга, коли є меценати і син Порошенка.

Ну і можна знову спробувати напарити бюджету і перестрашеним громадянам оту х*йню на пердячій тязі з педалькою, Новічьок чи то пак Новатор, з якої вже рже весь інтернет, а реаніматологи при одній тільки згадці голосно матюкаються і харкають прямо в педальку.

Карочі, з фонду на сьогодні вже потягли 25 мільярдів гривень, з них на на медичне обладнання і засоби індивідуального захисту 289 мільйонів. Такіє дєла.

Українське радіо: Голова рахункової палати України Валерій Пацкан: аудити, резонансні перевірки, антикризові видатки (аудіо)


Ігор Артюшенко

Все! Коронавірусний фонд вичерпаний.

Не вистачило 6 млрд грн на доплати до зарплати медичним та іншим працівникам закладів охорони здоров’я та 5.3 млрд грн на закупівлю обладнання. За кошти фонду не куплено жодного апарату ШВЛ, а вся нова та відремонтована апаратура в лікарнях придбана за кошти приватних меценатів, в тому числі Петра Порошенка. Про це повідомляє Рахункова палата.

На що ж були витрачені кошти?

12,6 млрд грн – на будівництво доріг.
9,2 млрд грн – виплати по безробіттю, частковому безробіттю, на дітей ФОП, страхові виплати та матеріальна допомога.
2,8 млрд грн – доплата до зарплати працівникам правоохоронних органів.

Сьогодні зареєстровано 4069 нових випадків інфікування на коронавірус.

* * *

Я відкрию Вам один медичний секрет — тестування на COVID-19 потрібне державі, та якщо дивитися на світ егоїстично, то у випадку підозри на інфікування вам особисто не вигідно робити тест. Особливо за свої гроші.

Поясню. Досі не існує специфічного лікування, і тому байдуже якої етіології у вас бронхіт — медичні призначення будуть однакові. Крім того, якщо у Вас є інше захворювання, то у разі позитивного тесту на коронаінфекцію його лікування припиняється, бо досі не розроблені та не затверджені протоколи надання допомоги при різних захворюваннях з супутнім інфікуванням COVID-19. Це “вітання” міністру Степанову та людям Богатирьової, які відродили старі корупційні схеми, але написати життєво необхідний папірець не спромоглися.

Тобто тестування необхідне тільки для того, щоб ізолювати хворого та зупинити розповсюдження інфекції. І це в першу чергу вигідно державі.

Але українці дуже відповідальні та за час карантину зі своїх кишень заплатили за проведення тестувань у приватних лабораторіях близько мільярда гривень.

Натомість влада не поспішає виконувати своїх функцій — станом на 2 жовтня Україна на останньому місці в Європі за кількістю тестувань на кількість населення. За цим показником ми відстаємо навіть від Молдови.

Декілька днів тому ми почули офіційну новину від Рахункової палати, що Державний коронавірусний Фонд вичерпаний, але з нього не встигли купити жодного апарату ШВЛ.

Тому “Європейська Солідарність” вимагає термінового проведення позачергової сесії Верховної Ради, щоб з’ясувати, куди були витрачені кошти коронавірусного фонду, якщо люди самі платять за тестування.

Уряд має публічно прозвітувати за розтринькування мільярдів гривень та ціни, що можуть приховувати страхітливу корупцію на людському здоров’ї.


Володимир Ар’єв

За місяць кількість хворих зросла з 2000 в день до 4633. При цьому за півроку влада Зеленського не закупила жодного апарату ШВЛ, більшість лікарень не забезпечені базовими антибіотиками, а лікарі засобами захисту. Місцеві ради, у яких гроші забрали в ковід-фонд, розривають бюджети громад, щоб хоч щось дати лікарням, призначеним опорними для пацієнтів з коронавірусом, але нічим під цю опорність не забезпеченими. Рівень тестування досі найнижчий в Європі, і жодних змін в тому і на обрії нема.

З самого ковід-фонду гроші розікрали на «Великому будівництві»: збудовані за завищеними втричі цінами дороги вже розвалюються, і зараза в асфальт не закаталась. А за півроку епідемії не зробили взагалі нічого, щоб підготувати медицину до другої хвилі. Не мало, а взагалі нічого! Унікальна бездіяльність. «Майстри спорту по боротьбі з коронавірусом» продули коронавірусу всуху. Вони просто не вміють. Банально нездатні та вороваті на додачу.

Прогнози ВОЗ по Україні до 9000 випадків в день. Боюсь, з такими темпами то оптимістичні прогнози. А із зеленською владою – це загроза національній безпеці. Бо сама влада є такою загрозою.


Елена Подгорная

История с проданными средствами защиты перед самым началом эпидемии в Украине получает своё продолжение. Никто же не сомневался, правда?

Ковидный фонд с его миллиардами гривен, которые были потрачены на всё, что угодно, только не на борьбу с ковидом, уже обсуждали. Теперь давайте посчитаем, во сколько нам обходятся тесты. И как налогоплательщикам, и как обычным гражданам, которые понимают, насколько нереально сделать тест за бюджетные деньги.

Мы все сталкивались с тем, что получить направление на тест за бюджет даже с симптомами архисложно. Сделать тестирование контактным – невозможно. А если ВАМ нужно протестироваться для поездки за границу или для плановой операции, то это вообще исключительно ваши личные ментально-половые проблемы. А ещё узнать результат теста из гослаборатории можно только через 2 недели, когда он вам уже и нахрен не нужен.

У частников всё по-другому.
Быстро но дорого.

Первой частной лабораторией, делающей ПЦР была… Тадам. “Евролаб”. Это вообще очень даже прогнозируемо. У них ещё и договориться можно было, чтобы результат был анонимным.
Потом подтянулся “Борис”.
Пальчевский и Радуцкий.
Всё бы ничего, но цены в этих лабораториях настолько кусались, что остальные частные клиники в сравнении казались благотворителями. В клинике “Борис” стоимость мазка 2410 гривен. В клинике “Евролаб” – 2215 гривен. Если нужно срочно, то на тысячу дороже.
В остальных клиниках и лабораториях цены колеблются от 1500 до 1800 гривен с консультацией врача.

Потом внезапно на рынок ворвалась “ДНК-Лаборатория”, которую основал киевлянин Игорь Дубровский. Там ПЦР-тест делают за 700 гривен, и готов он, как правило, через сутки. Очереди в эту лабораторию огромны, что не удивительно. Удивительно другое. Некоторые владельцы крупных лабораторных сетей высказывают сомнение в том, что мощности некоторых лабораторий в состоянии пропустить через себя то количество клиентов, которое к ним обращается.

Я мельком глянула в гугле, что из себя представляет демпингующая лаборатория. И увидела, что ничего особенного. Основано предприятие в 2001 году, особо не светилось. Видимо, было для внутреннего употребления. Потом в 13 году суд дал разрешение на изъятие у предприятия документов в связи с уголовным делом за неуплату налогов. Потом опять тишина. И вот пришёл ковид. За пару месяцев у лаборатории три жирных договора на тестирование персонала Укрпочты и, не знаю кого, в институте Стражеска.
В общем и целом – прибыльное дело эти ваши тесты. Стабильно и сытно.
Как думаете, это просто повезло чуваку с Троещины с маленькой фирмочкой и регистрацией в промзоне на Выборгской?

Кстати, одним из главных поставщиков наборов для тестирования, я бы даже убрала из предложения “одним из”, оставила только – главным, сегодня у нас является компания “Вектор-Бест-Украина”. Они продают товар напрямую и через региональные представительства. Бенефициаром украинской компании, согласно Реестру, является российское ЗАО “Вектор-Бест”. А руководит этой конторой Мурат Хусаинов из Новосибирской области. Кстати, он там не один такой россиянин. Есть ещё житель Санкт-Петербурга Иван Бондарь и уроженец Ленинградской области Мирон Будзак. Так что ребята, готовимся. Российские вакцины уже в пути. Как новый рекорд по инфицированным побьём, так и привезут переляканному населению.

Ещё одно кстати. Если позвонить в компанию и представиться лабораторией, то цены на наборы для тестов вас очень удивят. Набор стоит примерно 670 гривен. А это почти в 10 раз дешевле того, по какой цене их закупают гослаборатории. И дешевле, чем цена на ProZorro. Тест может стоить примерно 350-400 гривен. Даже не 700. И эта цена всё равно будет выгодной для бизнеса.
Интересное кино, правда?

Теперь к цифрам.
На сегодня сделано 2 миллиона 278 тысяч тестов ПЦР.
Даже если мы грубо посчитаем за каждый по 700 гривен, не беря во внимание друзей преЗедента с их аппетитами, то это значит, что из наших с вами карманов высосали более чем полтора миллиарда гривен. Да, я с чистой совестью считаю и гослаборатории, потому что у государства нет своих денег. Это деньги налогоплательщиков.

В общем, ничего нового про использование бюджетных средств, прикорм своих у смачного корыта, россиян на рынке Украины я вам не написала. Всё то же, только название продукта для наживы другое.

Страна, как Титаник, плавно идёт ко дну. А жадные крысы не торопятся бежать. Они жрут, аж чавкают.


Владимир Завгородний

В 2020-м году было весело — новая эпидемия нового вируса, монголы едят сусликов и заражаются чумой, китайцы трахают панголинов и всё такое.

И кажется, что 2021-му году будет трудно переплюнуть 2020-й, но на самом деле это очень легко.

А дальше вот реально не стоит читать, если вы впечатлительный.

Так вот, переплюнуть будет очень легко. Можно просто совместить.

Тасманийские дьяволы (это такие звери в Австралии) вымирают от болезни DFTD — это вид заразного рака. Да, вы не ослышались, вы всё правильно прочитали. Это рак, которым можно заразиться. Лекарств не существует. Смертность 100%.

Так вот стоит одному китайцу трахнуть тасманийского дьявола, или одному монголу его съесть — и возможно, потом мы все так охренеем, что на границах государств и областей реально придётся поставить огнемётчиков.

А вы говорите, календарь…

* * *

В интервью главы счётной палаты прекрасно всё, но особенно фраза про то, что госучреждения, в том числе МВД, закупали аппараты ИВЛ для себя.

Для себя.
Закупали аппараты ИВЛ.
МВД и другое госучреждения.

Здесь, конечно, легко представляются кабинеты чиновников, в которых стоят аппараты ИВЛ (а также дефибрилляторы, запас консервов, воды, лекарств, сейф с оружием, антирадиационный костюм, готов к выходу новой части Fallout).

И если вдруг чиновник заболеет, он берёт тогда персональный аппарат ИВЛ и едет с ним в больничку. Там его излечивают, и он уезжает. Забрав аппарат ИВЛ с собой, потому что он его закупил ДЛЯ СЕБЯ, а не для черни всякой. Вы б ещё пенсионеров им откачивали. Совсем одурели смерды.

Но на самом деле закупаются эти аппараты для ведомственных больниц, я так полагаю.

Ведомственные больницы — особые, специальные лечебные учреждения для избранных, для соли земли, куда простым плебеям вход воспрещён — это такой особый пережиток совочка, времён спецраспределителей, где колбаса была для тех, кто в ней по-настоящему нуждается, то есть для ответственных партийных работников. Сюда же относятся ведомственные профилактории всякие, базы отдыха, и кто знает, что у них ещё можно найти, если, конечно, потрясти.

Ведомственные больницы — охрененная штука, кстати. Я ведь сам всё детство наблюдался и лечился в поликлинике КГБ. Очень хорошее место было, врачи душевные, лекарства иногда были те, что лечат — вам нищебродам так не жить было при совочке-то. Эх, такую страну просрали…

Ну, в общем, я не о том. Я о том, что план в общих чертах понятен. Чиновники планируют выжить в грядущем апокалипсисе, в ведомственных больницах — кто победнее, в клинике “Шарите” — кто поотвественнее номенклатура, как истинно народный мэр Кернес. А народ может слушать главсанврача Ляшко о том, что первой волны у нас не было, потому что мы молодцы и сидели дома как велено, и жадно глотать струи мочи из ежедневных брифингов министра Степанова. Мол, не волнуйтесь, товарищи, идём на рекорды стахановскими темпами, количество заражённых растёт согласно плану, скоро догоним и перегоним Америку, состояние министра Степанова не то чтобы стабильно, а даже растёт уверенными темпами, скоро сравняется с годовым бюджетом Никарагуа.

Не совсем ясно, впрочем, кем выжившие чиновники собираются править-то потом. Ну то есть мы все сдохнем, а они в ведомственных больничках с закупленными ДЛЯ СЕБЯ аппаратами ИВЛ перекантуются.

А потом я хрен знает, что делать.

То ли таджиков завозить на освободившееся место, то ли наконец продать украинский чернозём немцам, то ли продать оптом всю территорию страны Путину и уехать в Лондон думать о тяжкой судьбе Украины.

Я думаю, это будет Бангладеш. Закупят оптом народ в Бангладеше. В Бангладеш живёт 160 миллионов человек, а самого Бангладеша на карте — тьфу, смотреть не на что, как будто муха насрала, один у другого на голове сидят. Так что они с радостью поделятся, я думаю, оно и просторней будет.

Заодно давно решится проблема, что народишко не тот.


Дмитро Левінський

#трудовыебудни

Вільних лікарень все меншає.
Лікарень під ковід більшає.

Ось дійшла черга і до нашої лікарні.
Всіх пацієнтів зараз виписують, всі відділення переводять під терапію.
Лишилося лише питання що будуть робити з непрофільними відділеннями та спеціалістами.
Зараз всіх екстрено тестують на імуноглобуліни. Перехворівших кинуть на передову. А де не буде вистачати перехворівших медиків, будуть працювати і “чисті”.

Ось така фігня, малятка ©

Автор