Марина Порошенко: Влада втратила контроль над епідемією коронавірусу (відео)

 

П’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко проходить лікування в одній з лікарень. Про це повідомила Марина Порошенко. Вона подякувала всім за підтримку і зауважила, що медики у ситуації пандемії опинились без державного захисту.

«Друзі, наша родина щиро вдячна за підтримку кожному. Сьогодні з COVID-19 борються мій чоловік і наша донька. Петро Олексійович госпіталізований в одну з київських лікарень, яка лікує хворих на коронавірус.

Попри те, шо мій чоловік має двостороннє запалення легень, він має сильну волю і демонструє її у боротьбі з хворобою. Він чітко дотримується прописаного протоколу лікування», – зазначила Марина Порошенко.

«Тепер щодо ситуації в лікарнях Києва – вона вкрай погана. І я знаю про це далеко не у зв’язку з хворобою чоловіка. З самого початку епідемії коронавірусу наш фонд ще навесні переорієнтував свою діяльність на боротьбу з COVID-19. І забезпечував захисні костюми, маски, противірусні окуляри, пульсоксиметри, постачав  сучасні цифрові рентген-апарати і нові апарати ШВЛ, ремонтував непрацюючі», – нагадала Марина Порошенко.

Вона наголосила, що за півроку з початку пандемії влада жодних висновків не зробила. «І маємо результат: лікарі вже на межі виснаження, хоч роблять все можливе. В лікарнях не вистачає ліжок для хворих на коронавірус, кисневих концентраторів, реанімаційного обладнання. А зі спеціального фонду АнтиКовід не закуплено навіть жодного апарату ШВЛ», – констатує Марина Порошенко.

«Поки гроші витрачали на все що завгодно, окрім медицини, влада повністю втратила контроль над протидією пандемії. Ми розуміємо, що в діючих умовах всі сили держави мають бути спрямовані на оснащення лікарень і забезпечення системи охорони здоров’я. Ми послідовно будемо над цим працювати», – говорить Порошенко.

Вона зауважила, що зараз українцям, на жаль, доводиться розраховувати тільки на себе і на благодійників. «Тому ще раз прошу кожного: користуйтесь масками, обробляйте руки і дотримуйтесь соціальної дистанції», – закликала Марина Порошенко. Вона побажала всім здоров’я.

Джерело

 

Марина Порошенко: Я продовжую виборчу кампанію на чолі команди «Європейської Солідарності» до Київської міськради

Дорогі друзі! Насамперед хочу подякувати всім за слова підтримки у ці непрості для нашої родини часи. Петро Олексійович продовжує боротися з Covid-19.

Хочу повідомити, що сьогодні я отримала результати повторного тесту і вони знову виявилися негативними.

Тому я продовжую виборчу кампанію на чолі команди «Європейської Солідарності» до Київської міської ради.

Розуміючи всю складність ситуації з коронавірусом в країні, ми більше зосередимо нашу кампанію якраз на вирішенні проблем медицини, освіти та економіки, які значно загострилися саме зараз.

Тільки об’єднавши всі сили, знання та вміння, підтримуючи один одного, ми зможемо протистояти лавині епідемії, над якою втратила контроль влада.

Джерело