Піар на кістках (відео)

Михайло Забродський

Вчора ввечері був запрошений на ефір ток-шоу “Свобода слова” Савіка Шустера. Основною темою було обговорення трагедії, що сталася тиждень тому на Харківщині з нашими військовими авіаторами.
В ході обговорення – багато промов, точок зору, версій, думок..

Але ось вразило – інше…

Вразило те, як призначений владною командою колишній адвокат, що відзначився участю в справі “рюкзаків Авакова”, а нині – російськомовний посадовець, голова Харківської ОДА Олексій Кучер публічно звинуватив бойового льотчика, генерал-полковника Дроздова Сергія Семеновича в тому, що авіакатастрофа під Чугуєвом сталася внаслідок залучення до навчально-тренувальних польотів сина Командувача ПС ЗСУ – курсанта Харківського інституту ПС.

Нещодавно призначеному посадовцю з команди монобільшості не було справи ані до думок і пояснень професійного льотчика-випробувача, присутнього в студії, ані до закликів до здорового глузду і витримки від інших учасників ток-шоу. В своїх безпідставних звинуваченнях професійний юрист, який полюбляє щигляти “на камеру” у флісовій куртці армійського зразку, посилався на позицію таких собі “експертів”. Про ступінь авторитетності та кількість годин нальоту цих “експертів” можна, звісно, лише здогадуватись.

На жаль, непрофесійне, а часом і відверто аморальне, ставлення нещодавніх висуванців на державні посади від правлячої влади до подій потрохи стає ознакою часу.

Особливу актуальність це набуває в світі прийдешніх виборів до органів місцевої влади. Сьогодні ми спостерігаємо, як обласний очільник з числа представників правлячої партії дозволяє собі безвідповідальні заяви і “танці на кістках” лише з однією метою – потрапити до кадру поруч із президентом або привернути додаткову увагу до своєї персони, а завтра, можливо, будемо здивовані черговими “зашкварами” серед представників провладної команди на місцевих виборах.

Сумні та гнівні враження від того, що трапилося. Ще важче від думки про те, що для когось катастрофа військового літака – лише інформаційний привід.
Але, на останок, все ж таки хочеться запитати: де в нашій країні авіація Повітряних Сил, і яке відношення до неї має/може мати Голова ОДА?…