Зелені новації на ринку молока та… самогону

Зоя Ярош

Тут з’явився цікавий законопроект на сайті ВР, прямо революційний.

Пропонується скасувати адміністративну відповідальність за самогоноваріння. Більш того, в пояснювальній записці самогоноваріння для власного вжитку називається природнім правом людини (то може і легалайз скоро очікувати? 😀 ) І на оцьому моменті все як би і добре, і розумно.

Але далі цікаве. Назва законопроекту говорить нам про врегулювання деяких аспектів самогоноваріння та ринку молока. Проте сам законопроект містить виключно зміни до КУпАП, якими саме і виключається адмінвідповідальність за самогоноваріння.

Але давайте почитаємо пояснювальну записку далі. І що ж там? А там вже пишуть про зміни щодо необхідності ліцензування самогоноваріння.

А що ж про молоко? У тій же пояснювальній записці наводять сумну статистику падіння молочного виробництва в країні, про коронокризу у молочників. Чим хочуть допомогти молочникам? Бінго! Пропонують пільги тим самогоноварщикам, які ще й корів вирощують. Ііііііі, запроваджують оподаткування самогоноваріння з пільгами для молочників. Хочеш варити самогон, ми ще й корів твоїх порахуємо.

Проте, повторю, це все у пояснювальній записці, а у самому законопроекті нічого цього немає. То нам оце щастя про ліцензії та оподаткування очікувати в іншому законопроекті? Чи цей домалюють?

Коротше, більшої недолугості я давно не читала.





Автор