Хроніки демонтажу системи освіти та науки

Anton Senenko

Вчора відбулася знакова подія: зі складу Атестаційної колегії при МОН – структури, що є останньою інстанцією, аби завертати погані дисертації та ліквідовувати недоброчесні спеціалізовані вчені ради по захисту дисертацій – публічно вийшов голова Наукового комітету Alexei Kolezhuk.

Аби Ви розуміли, Науковий комітет є не Міністерством освіти, куди Зеленський та Шмигаль можуть призначити кого завгодно – хоч плагіатора, хоч біса лисого. НК – це структура, утворена Ідентифікаційним комітетом – дуже авторитетними нашими та іноземними вченими, які не будуть розмінювати свою репутацію на будь-які корупційні дії. В Науковому комітеті перебувають люди, для яких репутація, в тому числі на міжнародній арені серед колег-вчених, є набагато важливішою за можливі місцеві “бонуси”.

То чому пан Олексій вийшов зі складу колегії?
Бо перед тим Шкарлет виставив звідти практично усіх доброчесних людей, які системно протидіяли легалізації імітації науки дипломами державного зразка. І своєю персоною освячувати всі майбутні неподобства, що там відбуватимуться, наміру не має.

Повірте, цей демонтаж – це тільки початок. У цієї братії дійдуть руки до всього.

Аби Ви розуміли, що я не жартую, прямо зараз розпочалася “реорганізація” (чомусь схожа на ліквідацію) олімпійського коледжу (отут можна дізнатися про суть проблеми, а на сторінці Рух Опору Капітуляції можна стежити за протистоянням).

Впевнений, що освітяни, які голосували за Зеленського і мріяли про 4 тисячі баксів зарплати, хотіли не цього. Переконаний, що науковці, які віддали голоси за веселого хлопця з телевізора, уявляли майбутнє собі трохи інакше.
Вірю, що населення, що привело до влади хлопця з простого народутм, не хоче лікуватися у лікарів, які фальсифікують свої дослідження і отримували липові дипломи кандидатів і докторів наук.

Однак, що посієш – те пожнеш.
Жнива в розпалі.

Майте гарний день.

P.S. Пост Олексія.

Карикатура © Олександр Зудін