Візит Петра Порошенка до Дніпропетровської області (фото, відео) (оновлюється)

Петро Порошенко

Свобода важко завойовується, але легко втрачається.

Це добре знає патріотичний сильний духом Дніпро, який у 2014 році продемонстрував агресору, що ніколи не здасться ворогу. Згодом багато дніпрян першими пішли захищати Україну від російського агресора в зоні АТО і ООС. Сьогодні, у Залі Пам’яті музею «Громадянський подвиг Дніпропетровщини в подіях АТО» я побачив портрет Ярослава Журавля. Він був родом саме з Верхньодніпровського району Дніпропетровщини.

Наша фракція «Європейської Солідарності» у парламенті звернулася до Зеленського з вимогою присвоїти Ярославу Сергійовичу Журавлю високе звання Героя України. Він загинув у Зайцевому Донецької області, чекаючи, поки головнокомандувач вирішить, щоб не дратувати росіян, чи висилати спецгрупу для евакуації пораненого бійця до наших військ.

Після того, як ми не дочекалися відповіді з Офісу Президента, наша фракція звернулася до спікера парламенту. Спікер парламенту направив парламентське звернення до Офісу Президента. Я був шокований відповіддю: ці бюрократи не знайшли підстави для присвоєння звання Героя України Ярославу Журавлю.

Проте ми не зупинимося і доб’ємося справедливості! Ми своїх не кидаємо!

* * *

Коли готуватимуть розділ історії України про початок ХХІ століття, обов’язково напишуть, що саме у Дніпрі та області весною 2014 відбувся корінний злам у нашій боротьбі з російським планом із розчленування та знищення України.

Дніпро став, немов щит. Тут, так і не народившись, безславно згинула так звана Новоросія. Гібридній атаці був протиставлений всенародний опір. Дніпро – це Україна! Україна виграла час, щоб ми разом почали створювати армію, знищену Януковичем і продану росіянам. Перемога у Дніпрі дозволила почати АТО і дала мені можливість дати наказ про контрнаступ, і ми визволити дві третини окупованого Донбасу.

Куди я в першу чергу поїхав сьогодні з аеропорту так це у Музей «Громадянський подвиг Дніпропетровщини у подіях АТО». Для мене це надзвичайно важливо. Тут по-іншому ставляться до війни. Щоб це зрозуміти, треба було пожити тут у 2014 році і подихати цим повітрям. Послухати сирени швидких, які у лікарню Мечникова доставляли наших поранених військових. Треба було вишукатися у черги, щоб здавати кров для поранених. Ніхто ніколи на це дніпрян не агітував.

Тому мешканці Дніпра так дбайливо зберігають найважливіші і найскладніші сторінки нашої історії. Вони знають ціну миру, як ніхто. Бо за нього платили потом і кров’ю. Саме тому у Дніпрі особливо нетерпиме ставлення до спроб замість миру підсунути нам капітуляцію. Тут добре бачать, де мають проходити «червоні лінії», яких не має порушувати «зелена» влада.

Наш обов’язок перед усіма захисниками України, перед усіма українцями – не допустити здачі національних інтересів. Ми не дамо ані дилетантам у владі, ані п’ятій колоні Кремля зруйнувати нашу державу!


Вимагаємо гідно вшанувати пам’ять Ярослава Журавля – Порошенко у Дніпрі зустрівся з ветеранами АТО/ООС

П’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко у Дніпрі зустрівся з військовими – ветеранами російсько-української війни. В музеї «Громадянський подвиг Дніпропетровщини в подіях АТО» Петро Порошенко вшанував загиблих хвилиною мовчання. Серед експозиції в залі пам’яті є й фото розвідника, морського піхотинця Ярослава Журавля, який трагічно загинув у липні цього року під Зайцевим на Донеччині.

«Подивіться, які очі у Ярослава. Ми спілкувалися із Сергієм Журавлем, його батьком. У нього залишилися дві неймовірні доньки, які дуже схожі на батька, пам’ятають про нього»,- зазначив лідер партії. Він не стримав емоцій, розповідаючи про трагічну історію Ярослава Журавля.

Порошенко також нагадав, що «Європейська Солідарність» звернулася до президента Зеленського із вимогою присвоїти звання Герой України сержанту Журавлю. Петро Порошенко зазначив, що незважаючи на героїзм сержанта Журавля, у президента поки що не побачили підстав для вручення військовому високого звання.

«Я хочу наголосити, що ми не зупинимося. Наші Збройні сили, наші волонтери, наші добровольці і керівництво держави за наших часів своїх не кидали. Як би важко не було – ми своїх витягаємо», – зазначив він.

Порошенко оглянув експозицію музею, згадав про історичні моменти становлення нової української армії, підтримку та зусилля волонтерів на самому початку російської агресії, а також відзначив міжнародну підтримку, яку надавали українським Збройним силам у технічному оснащені та навчанні особового складу.

«Ми провели перші засідання Ради національної безпеки і оборони за участю Генерального секретаря НАТО», – нагадав Петро Порошенко біля стенду з фотографіями іноземних політиків, що підтримують Україну, зокрема Генсека НАТО 2009-2014 років Андерса Фог Расмуссена. Порошенко також тепло згадав про великого друга України, американського сенатора Джона Маккейна, з яким у 2016 році побував у зоні бойових дій.

Біля стенду з дитячими малюнками, які з перших днів війни передавали з усіх регіонів Ікраіни на фронт, Порошенко окремо зупинився і сказав: «З’являється сенс – навіщо військовим воювати за свою країну».

Джерело


Петро Порошенко

Тут, у Дніпрі, ми маємо дати бій загрози реваншу, яка йде від ОПЗЖ, як дали відсіч п’ятій колоні в 2014 році. ОПЗЖ користується недосвідченістю та непрофесіоналізмом влади. І крім того, має в ній своїх агентів, «кротів». І така влада вже сама собою є загрозою національній безпеці. Тому, поки у більшості суспільства визріє думка про необхідність таку владу поміняти, слід підстрахуватися професійним місцевим самоврядуванням. І саме таких людей «Європейська Солідарність» пропонує вам у якості кандидатів.

Я добре знаю історію Тетяни Ричкової. І свого часу вона мене вразила. Я познайосився з нею улітку 2014 року. Тоді вона була і залишається зараз дуже активною волонтеркою, яка захищала разом із чоловіком воїнів 25-ої бригади. Через декілька тижнів після нашого знайомства у серпні 2014 року старший лейтенант Вадим Ричков загинув. Хлопці дуже просили, щоб Тетяна перестала їздити на передок. А вони вже продали квартиру, все своє, щоб захистити Україну. Це – великий вчинок. Втратити чоловіка на війні – це велике горе. Але після цього самій піти служити в армію – це великий подвиг. Я знаю її і по роботі у Верховній Раді минулого скликання. Знаю як принципового, патріотичного, проукраїнського та проєвропейського опозиційного політика. Тетяна жодного разу не підвела вас, коли представляла місто у парламенті, де українській державі і громаді Дніпра служила краще, ніж будь-хто із теперішніх «слуг». Тому підтримую рішення конференції висунути її на посаду міського голови Дніпра.

Обласний список я попросив очолити Михайло Забродський – мого хорошого друга, Героя України, командувача десантно-штурмових військ, справжнього українця.

Ми йдемо перемагати на місцевих виборах. Ми ставимо собі завдання сформувати фракції у всіх обласних Радах і міських Радах по всій країні. Сьогодні оприлюднено нове соціологічне дослідження, яке ЗМІ видали під таким заголовком: «Слуга падає, ЄС зростає». Народ не обдуриш! Це – перший крок до перемоги в усій Україні. Перемоги професіоналізму над дилетантством. Перемоги патріотизму над «какая разница». Перемоги європейського майбутнього над російсько-радянським минулим.

Я вірю у вас і не сумніваюсь у нашій перемозі!

Слава Дніпру!

Слава Україні!

 

* * *

Вітаю Дніпро! Дякую за таку потужну підтримку та віру у перемогу!


Роль президента не приїжджати на міст і заключати парі, а забезпечити економічний розвиток – Порошенко у Дніпрі

 

Не приїжджати на міст і заключати парі, а забезпечити економічне зростання та підтримку децентралізації – такою має бути справжня роль президента. Про це у Дніпрі на партійній конференції заявив лідер «Європейської Солідарності», п’ятий Президент Петро Порошенко.

«Роль президента – забезпечити зростання економіки, зростання фінансові бази місцевого самоврядування. А вони вже без тебе розберуться – чи міст будувати, чи метро. Єдине, що треба- дозвіл на вибухові роботи дай, вони вже рік чекають. За що ти так Дніпро не любиш?», – звернувся Порошенко до Зеленського.

«Наше завдання – захистити Дніпро. Я кожен день помічаю добрі плоди децентралізації, розвиток інфраструктури. Але як ми дали – так теперішня влада може і забрати. Як вона продемонструвала під час коронавірусу. І грошей в кишені точно не залишиться», – іронізує Порошенко.

«Місцеве самоврядування – перше, в кого вони забрали гроші. Конкретно у Дніпро забрали два мільярди гривень. Хто може захистити? Чи може міський голова захистити, навіть якщо він найкращий? Ні. Бо вони порушують закони – і немає захисту», – наголосив Петро Порошенко.

Він наголосив, що саме тому вибори 25 жовтня мають загальнодержавне значення, а місцеве самоврядування має стати одним з ключових запобіжників некомпетентності «зеленої» влади.

Джерело

 

«Голобородько» став для платників податків найдорожчим президентом за всю історію – Порошенко у Дніпрі

Витрати на Офіс Зеленського, закладені у проекті бюджету на наступний рік, свідчать, що в реальності президент «Голобородько» обходиться платникам податків найдорожче за всю історію України. Про це у Дніпрі заявив п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко. Він нагадав, що у проекті держбюджету зросли видатки на силовиків і на утримання оточення Зеленського.

«І себе рідненького теж не забули – на ДУС додали 700 мільйонів, на Офіс президента додали майже 400 мільйонів. Навіщо? Бо ДУС – це котеджі, які називаються «державні дачі», куди він переїхав. Ну, звичайно ж, їх треба утримувати», – іронізує Порошенко.

«Колись вони казали, що вони будуть їздити на велосипедах у кортежах. Гроші, які виділені цього року, – у світі нема такої кількості велосипедів, щоб освоїти речі. І знову коштом платників податків», – обурюється Петро Порошенко.

«При тому, що власної нерухомості і у Зеленського, і у всієї цієї команди – аж декларація тріщить, і ще не все там вказано. Голобородько став найдорожчим з точки зору державних витрат президентом України», – констатував Порошенко.

Він зауважив, що натомість у бюджеті планують на 7% скоротити субсидії для малозабезпечених громадян. «Це при тому, що за всіма прогнозами, ринкова ціна на газ істотно зросте, а відповідно – і тарифи. Це при тому, що й поточного року вони вже на два мільярди коротили видатки на субсидії. Це значить, що найменш захищеним верствам населення – тим, хто отримує зараз субсидії – точно доведеться важче у 2021 році», – прогнозує п’яти Президент.

«Я вам ничего не должен» – реалізується чітка обіцянка. А обіцянки на стадіоні були викинуті в смітник одразу ж після їх оголошення», – переконаний лідер «Європейської Солідарності».

Джерело

 

Таке враження, що Зеленський з Коломойським оголосили Дніпру війну – Петро Порошенко

Ставлення нинішньоі влади і оточення Зеленського до проблем Дніпра більше схоже на війну з місцевим самоврядуванням. Про це заявив п’ятий Президент, лідер «Європейської Солідарності» Петро Порошенко під час виступу на обласній партійній конференції.

«Таке враження, що Зеленський з Коломойським оголосили Дніпру війну. Бо є два варіанти: або вони роблять на користь Росії, або вони зручна іграшка в руках Коломойського. Ні перший, ні другий варіант мене не влаштовує», – зазначає Порошенко.

«У нас завжди казали: Дніпро, можливо, не перше, але й точно не друге місто в Україні. Треба завершити нашу роботу по будівництву сучасного міжнародного аеропорту. Чому мешканці такого міста мають їхати до Києва, щоб потрапити до іншої країни, щоб скористатися безвізом, який ми вибороли для України? Ми вважаємо, що аеропорт міжнародного рівня має бути нарешті побудований», – наголосив Порошенко.

Він також нагадав, що роль Дніпра у руйнуванні планів Путіна по створенню «Малоросії» надзвичайно важлива.

«Треба подихати цим повітрям, пожити тут з 14-го, послухати сирени швидких, які мчать з літаків у лікарню Мечникова і пізніше у відновлений нами- бо він був розкрадений, проданий проросійським бізнесюкам – військовий шпиталь. Треба вишикуватися в черги здавати кров нашим пораненим бійцям. Ніхто, нікого, ніколи не агітував. Дніпряни виходили самі», – згадує п’ятий Президент.

«Коли готуватимуть розділ історії України про початок двадцять першого століття, обов’язково напишуть, що саме тут, в Дніпрі і області весною чотирнадцятого відбувся корінний злам у нашій боротьбі з російським планом розшматування і розчленування України, знищення нашої держави і реалізації проекту «Малоросія», – говорить Порошенко.

Джерело

 

ОПЗЖ користується недосвідченістю «зеленої влади» – Порошенко у Дніпрі

П’ята колона Кремля користується непрофесіоналізмом Зеленського та його оточення і продавлює інтереси країни-агресора всередині України. Про це у Дніпрі заявив лідер партії «Європейська Солідарність», п’ятий Президент Петро Порошенко. Він наголосив, що «слуги» де-факто вже сформували коаліцію з ОПЗЖ. За словами Порошенка, про це свідчить і нещодавне голосування за членів конкурсної комісії по САП, яке викликало міжнародний скандал і обурення західних партнерів України.

«ОПЗЖ користується недосвідченістю та непрофесіоналізмом влади. Величезними фінансовими потоками, які заходять з Росії, на фінансування засобів масової інформації та розповсюдження фейкових новин. Мають агентів і «кротів», що доводить «вагнерівська» справа, коли була злита операція блискуча наших спецслужб. Коли ми мали притягнути 33 вбивць, які зазіхнули на літак, де були десантники 25-ї бригади звідси, з Дніпра. А вони їх відпустили. І така влада вже сама собою є загрозою національній безпеці», – застерігає Порошенко.

«Провал міжнародної політики. Подивіться, ви ж бачите це все на власні очі зараз. Напівкапітулянтська позиція щодо Росії. Вони побачили мир в очах Путіна і злякалися Путіна. Як ми й передбачали. Триває наступ на наші культурні цінності, на наш цивілізаційний вибір», – перераховує п’ятий Президент.

«Зараз нам потрібні не тільки і не стільки «міцні господарники», бо місцеві вибори – це про політику. Про те, щоб федералізація не розтягнула – як в 2014-му році хотів Путін – Харківську, Дніпровську, Запорізьку, Одеську, Херсонську, Миколаївську «народні республіки». Тільки вже під рішенням обласних рад», – застерігає лідер «Європейської Солідарності».

«Наш обов’язок перед усіма захисниками України, перед усіма українцями, об’єднавшись, не допустити здачі національних інтересів. І ми точно не дамо ані дилетантам при владі, ані «п’ятій колоні» Кремля зруйнувати Україну», – наголошує Порошенко.

Джерело

Автор