Війна не скінчилася

Костянтин Нескоромний

Шкода, що велика кількість людей вчила історію України ще за радянських часів. Історію зі спотвореними фактами, подіями та наслідками.

Багато людей знають або таку “історію”, або взагалі не знають нічого. Проте такі люди вважають, що їхнє бачення подій – вірне, більш того – вірна тільки їхня думка. Тому що чим менше ти знаєш, тим менш фактів ти береш до уваги, та жодні аргументи, які є поза межею розуміння, не сприймаються взагалі.

І такі люди приймають участь у визначенні тлумачень “добре”, “корисно”, “перспективно”, мають вплив на курс країни.

І це, панове, страшно.

Майдан – поєднав усіх проти одного ворога, він базувався на єдиній меті, взаємодопомозі, повазі до другої думки, самопожертві. Тому він був монолітний, дуже стійкий до будь-якого впливу – пропаганда розчинялася у ньому, силове протистояння натикалося на непробивний мур. Жодна технологія протидії Майдану не спрацювала, та ми отримали шанс скинути ярмо росії та прямувати до Європи.

За це ми отримали окупацію частини території та відкриту війну. В той час коли ми були найбільш вразливими. Проте суспільство знов згуртувалося проти єдиного ворога, та ми знову зруйнували усі його плани, змогли встояти неймовірними зусиллями.

Навіть повним йолопам стає зрозумілим, що немає жодного шансу перемогти нас в лоба. Проте нас можна легко перемогти, коли ми окремі, маємо сумніви та зневіру.

Саме те було 100 років тому. Саме це ми бачимо зараз. Тоді влада не змогла згуртувати українців на боротьбу, прийняти складні рішення, побудувати армію, стати монолітом на захист України. Внутрішні чвари, агенти кремля, які всюди сіяли сумніви та розбрат, військова агресія призвела до окупації та геноциду.

Саме це ми бачимо зараз – намагання ворожої пропаганди розсварити, посіяти недовіру, роз’єднати нас.

Тому дуже сильно робиться акцент на “головний ворог у Києві”, підтримуються різні маргінали парасюки-семенченки-савченки-тимошенки.

Всіляко підтримуються “альтернативні” думки , де влада зливає патріотів.
СМІ купляються та працюють за російські гроші , наприклад, “страна” або григориришинська “правда”.

Інспіруються конфлікти, блокади, істерії.

Шановні, в нас війна не те що не закінчилась, вона навіть не має ознак закінчення. На лінії зіткнення постійні обстріли, рф продовжує нагоняти ешелони техніки та боєприпасів. Вона атакує по усіх фронтах.

Я розумію – втома. Втома від усього, та кінця цьому не видно. Простіше зробити вигляд, що все непогано. Зайнятися справами. Проте саме це нас послаблює. Саме цього прагне ворог. Зламати нас, як зробив це одного разу.

Треба пам’ятати уроки історії. Треба кожного дня казати собі – ворог один. Він є, він хоче нас знищити. І поки він є, в нас не буде миру та злагоди. В нас війна щодня, та вона скінчиться тільки з перемогою. Або ми або вони.

Ми не маємо права на похибку.

Автор